15 augusti 2006

TV-Pilotrecension: Studio 60 on the Sunset Strip

Studio 60 on the Sunset Strip
Drama, Måndagar 22.00 NBC (start 18 september)

Möjligen kommer de kritiska rösterna till den här serien påpeka att det är stundtals en karbonkopia av Aaron Sorkins förra serie "Vita Huset" - människor springer nämligen konstant omkring i korridorer och pratar med varandra (och med en dialog kombinerad av intelligenta samhällsiakttagelser och vitsiga skämt) – men skulle det vara något dåligt?

Den här gången handlar det om spelet bakom kulisserna på en "Saturday Night Live"-liknande TV-show, och istället för världspolitik så diskuteras TV-mediet och dess fördumning. Klassiska ingredienser; en skandal, en ny kvinnlig chef, dennes lite elakare manliga chef, två personer som ska rädda hela showen, lite gamla och nya kärleksaffärer, lite droger – styrkan ligger (såklart) i manuset, utförandet (bara övergången till vinjett utklassar det jag sett i alla andra piloter)…och mycket i den fantastiska castingen.


Att se Bradley Whitford spotta ur sig Sorkin-repliker är som att se Josh Lyman i högform igen (men med ett annat namn). Matthew Perry (som ju också var med i "Vita Huset") är perfekt som hans bäste vän och kollega, och Amanda Peet är den stora överraskningen i den kvinliga huvudrollen. Även Timothy Busfield återkommer från "Vita Huset" (Danny Concannon) och Evan Handler som var Harry i "Sex and the City" är också tillbaka. Dessutom kan man ju anta att Felicity Huffman (som spelar sig själv i Pilotavsnittet!) inte är den sista stora skådespelaren som gör en cameo-roll.
Jag älskade "Vita Huset" så länge Sorkin skrev det – och det här är samma sak fast i en miljö som jag personligen tycker är ännu mera spännande…så jag älskar det här!
Hoppas den amerikanska TV-publiken delar min kärlek…

Intressenivå hos mig efter ett avsnitt: Hög

3 kommentarer:

Oswald sa...

Jag tänkte faktiskt direkt på dig! Du kommer älska det.
Och Amanda Peete är så långt mycket snyggare än de flesta någonsin var i Vita Huset.
=)

Anonym sa...

När sänds den i sverige då? Är sugen på att se den, me den stilige Matthew Perry!

Oswald sa...

Bra fråga!
Tror ingen köpt in den ännu, eftersom den har USA-premiär först ikväll på NBC.