20 juli 2006

Semesternotiser

* Solbränd hud äter verkligen body lotion. En klick som brukar räcka till hela benet försvinner in i vaden på tre sekunder.

* ABC verkar ha tagit bristen på Emmynomineringar för "Lost" och "Desperate Housewives" rätt hårt. I DHs fall har man sparkat producenten och gett seriens skapare Marc Cherry full kontroll över säsong 3. Snabbare tempo och bättre mysterium utlovas. I "Lost" fall tar man bort alla uppehåll och kör bara sex(!) avsnitt på hösten för att kunna köra 16 stycken i en följd i vår. JJ Abrahams (seriens skapare och Hollywoods guldgosse nummer ett denna veckan, efter att han hoppat från Touchstone till Warner Bros för nätta halva miljarden) kommer vara mycket mera delaktig nu när han inte regisserar M:I:3 parallellt och kommer dessutom regissera ett avsnitt...något han inte gjort sedan piloten! Man kan ju dock misstänka att Warner inte kommer låta honom leka kvar på ABC hur länge som helst...

* Jag håller med honom i sak - men är samtidigt så trött på Björn Ranelid att jag funderar på att hylla Maggan Graaf i ren barnslig trots.

* Ännu en intressant frågeställning att ta del av hos Åsiktstorpeden (som har en ny, snygg design på sin blogg). Jag är själv absolut en vikare. Hade inte ens reflekterat över att inte alla var det...

* Whitney Houston gäst på Mel B's och Eddie Murphy's bröllop? Vissa saker har man verkligen inte ens en liten aning om att de ska hända.

* Jag minns inte mycket från min skandalfylla i söndags (folk som träffade mig får gärna skriva in och berätta) mer än vad jag kan läsa på alla konotuttag som fortfarande ramlar in... Men jag minns att vi hade hur kul som helst åt det här Lill-Babs-klippet under hela middagen (och okej...jag minns några tomtar också).

* Odföranden för Länkarna (Lars-Åke Forsman) förfasade sig i Metro över att trafikminister Ulrica Messing dansade med (den för grovt rattfylleri åtalade) Sven-Åke Magnusson i Sven-Ingvars under tisdagens Allsång. Ja, vi vet ju alla att bästa sättet att markera att någon gjort fel och skall ångra sig inte är att avgöra det i domstol utan att en semesterledig politiker i TV öppet visar sin avsky och ignorerar dem på plats. Gärna kastar saker efter dem också.

* Jag förstår förövrigt fortfarande inte grejen med Allsång på Skansen...

* Det vimlade ju av kändisar i gårdagens avsnitt av fyrans deckare om Miss Marple! Förutom AbFabs Joanna Lumley var det både Jack Davenport, Simon Callow och David Walliams (svår att ta på allvar utanför "Little Britain") med flera. Synd bara att avsnitten är så billigt och komplett ocharmigt gjorda. Som buskis liksom. Helt utan känsla för tiden de ska utspelas i och övertydligt som en amatörteaterpjäs. Som en av dem som läst absolut allt av Agatha Christie som barn kan jag nog med säkerthet säga att hon småroterar i sin grav... Framförallt eftersom Geraldine McEwan är en katastrof som Miss Marple. Utseendet är okej. Men hon är mera elak och illmarig än småcharmig och klurig. Tacka vet jag Joan Hickson i 80-talsserien. SÅ mycket bättre!

* Även om recensionerna är sådär så känns allt med Eva Dahlgren helrätt just nu efter att jag precis avslutat hennes fantastiska bok "Hur Man Närmar Sig Ett Träd". Läs FFs blogg om den i väntan på min recension som kommer snart.

* GothiaCup är en styggelse för oss som åker lokaltrafik i Göteborg, så nu lämnar jag stan efter bara två dagar och beger mig till mor&far i Blekinge. Det betyder gratis mat, Sveriges största glassar - och modemsurfning.
Ska nog fungera det också.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är också trött på läppglans-Ranelid. Han är rätt bra på att ta sig själv på lite stort allvar.

Men ändå, det är lite många som kallar sig "författare". Men de lär ha lite svårt att komma med i Svenska Författarförbundet... Bara för att man kan knattra tangentbord i 200 sidor behöver inte betyda att man är författare. Men säljer som smör gör de...

Senaste litterära kräkmedlet jag läste var Martina Haag. Men säljer som smör gör hon.

Anonym sa...

Och apropå smör... näe.

Men, allvarligt. Vikare eller skrynklare. Jag är nog vikare... om jag nästan inte ligger närmare lindare när jag tänker efter.

Det här kan förresten vara min enda beröringspunkt (sic!) med Victoria Beckham...

Anonym sa...

Graf är ju onekligen vackrare :)

Anonym sa...

Skrynklare. :)

Men visst är det Mel B som skall gifta sig med Murphy?

Oswald sa...

Sara: Håller med om "författarna". Det är ju samma sak med "skådespelarna" i de där nittiotalssåporna för övrigt...och säkert en mängd andra yrkeskategorier också.
Min kompis FF läste just "Ego Girl" av ren nyfikenhet och sågade den så hårt att jag inte ens tänker ta i den "på skoj".
(Jag älskar att använda "-tecken idag märkte jag)
Och fan vet om de värsta "författarna" är de här bimbobrudarna...det är nog som du säger snarare de här bestsellermänniskorna som säljer för att de skriver böckernas motsvarighet till Skara-schlager.
Samtidigt är jag kär i Eva Dahlgrens bok - även om hon nog aldrig skulle komma på tanken att kalla sig författare (förutom till de där barnböckerna då kanske...där har hon skrivit tre stycken tror jag).
Jag blev helt lycklig av den där boken!

tania: Onekligen... Men med lika mycket läppglans!

Mattias: Självklart är det MelB. Ska fixa till det genast. Tur att jag har ett riktigt Spice-fan som har koll på mig! ;)

Dessutom är jag helt chockad av alla dessa olika tekniker... Tänk att jag tills igår trodde det fanns typ EN.