06 juli 2006

It's an Emmy Catastrophe!

Just hemkommen från en underbar kväll på Hermans med fröken Harrysson, Favvo-P och JoS - och en vidunderlig utsikt - och sätter mig äntligen ner för att kolla in Emmy-nomineringarna...

....och för att citera Michael Ausiello:
Oh My God!
It's an Emmy Catastrophe!
Detta skulle ju bli ett bra år?
Med smarta nomineringar??
Och vad får vi?? Det här!

Visst. Det är lite rätt åt Desperate Housewives att de (nästan) inte fick en enda riktig nominering efter en så sunkig säsong...men att den enda nominering de fick var en birollsnominering för Alfre Woodard/Betty Applewhite är ju en katastrof. Seriens sämsta och mest meningslösa karaktär!? Lite mera rättvis är Shirley Knight/Phyllis Van de Kamp-nomineringen i "Outstanding Guest Actress In A Comedy"

Ingen av hemmafruarna nominerade i "Outstanding Actress In A Comedy" alltså. Ingen! I fjol var det tre och på Golden Globes var det alla fyra...och vinnaren därifrån (Mary-Loius Parker i Weeds) är inte heller nominerad - vilket (tillsammans med Lauren Graham i GilmoreGirls då...ännu en gång ignorerade Emmy hela serien) måste räknas som den absolut största skandalen.

Ingen Lost överhuvudtaget någonstans mer än en i "Outstanding Guest Actor In A Drama Series" (typ en roll i ett eller två avsnitt) för Henry Ian Cusick/Desmond.
Ingen Prison Break alls. Iallafall om man bortser från den ENDA i kategorin "Outstanding Main Title Theme Music"

Alias fick en av sina två i den viktiga "Outstanding Hairstyling For A Series" kategorin. Den andra i "Outstanding Stunt Coordination". Eeeehhh. Visst det var seriens sämsta säsong...men ändå.

Hela "Outstanding Lead Actress In A Comedy Series"-kategorin är så pinsam att jag bara vill gömma mig BAKOM TVn.

Fanns det något bra då?
Lite kanske...

I "Outstanding Drama Series" är ju både House, 24 och Grey's Anatomy - mina tre absoluta favoriter i år - nominerade och det känns ju bra. Men Vita Huset och Sopranos där också?? Knappast deras bästa år, va?

I "Outstanding Reality-Competition Program" hittar vi minifavoriten Project Runway och Elizabeth Perkins/Celia Hodes som är helt fantastisk i Weeds fick en rättvis nominering i "Outstanding Supporting Actress In A Comedy".

Bäst och mest rättvis känns ändå "presidentparet i 24's" nomineringar i "Outstanding Supporting Actor/Actress In A Drama" och (framförallt) min två favoritkaraktärer på TV i år; Grey's Anatomys Sandra Oh/Cristina Yang och Chandra Wilson/Dr. Bailey i "Outstanding Supporting Actress In A Drama".

Sammantaget var det väl bara Grey's Anatomy och 24 (Kiefer/Jack är såklart också nominerad i huvudrollen) av mina favoriter som lyckades hyfsat med 11 respektive 12 nomineringa var...men det inkluderar ju då nomineringar i kategorier som "Outstanding Prosthetic Makeup For A Series" och "Outstanding Cinematography For A Single-Camera Series" ...

Nä. Gör om och gör rätt! säger jag bara...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är ju inte riktigt så uppdaterad som du vad gäller de senare säsongerna på serierna, men det jag vet är ju att president Bartlet borde ha avgått efter säsong 5 (kanske en bit in i 6) och Sopranos har väl inte heller gjort mycket väsen av sig på slutet, kanske tack för lång och trogen tjänst, men ändå. Prison Break borde definitivt vara med på flera ställen.
Jag håller med dig (som vanligt antar jag....) - skandal!

Oswald sa...

Värsta "tack och hej då efter lång och trogen tjänst" var ändå Will "vi-har-inte-varit-kul-på-tre-år" & Grace.
De fick galet mycket nomineringar och Messing/Grace fick en huvudrollsnominering.

Fullständigt horribelt. Jag rasar!

Aronson sa...

Vad är det här Weeds som du pratat om några gånger? Går det i Sverige?

Oswald sa...

Det gick på Canal+ har jag för mig.
Hoppas någon svensk kanal köper det SNARAST annars för det är suveränt. Sådär bitskt och kul man hoppades Desperate Housewives skulle blivit (men aldrig blev för det går på ABC).

Det handlar om en ensamstående mor som säljer hasch för att gå runt. Serien har en helt seriös ton (lite som Six Feet Under) - men är samtidigt kryddad med en svart humor som är härligt skruvad och den väjer inte för att kritisera Bush eller visa folk som knullar.

Elisabeth Perkins är så galet underbar som vännina till Mary-Louis Parker (hon var med i Vita Huset en sväng...också en übercool skådis).

Skrev lite grymma citat i den engelska bloggen här i höstas!