19 maj 2006

Schlagerresultatrykte

Enligt ett rykte som florerar bland Eurovisionsiterna (notera att det inte startades av en svensk site) satt ett gäng fans bakom snubben/snubban som sammanställde resultaten av telefonrösterna igår. Så här såg det ut:

1. Sweden
2. Ukraine
3. Bosnia
4. Russia
5. Macedonia
6. Lithuania
7. Turkey
8. Finland
(de två sista (Armenien och Irland) såg de inte hur de låg)

Irland har också redovisat hur deras jury röstade (de - liksom många andra - hade en jury i reserv om telefonerna skulle krångla) och där såg det också lite bra ut:

1pt...Cyprus
2pts...Poland
3pts...Finland
4pts...Ukraine
5pts...Russia
6pts...Belgium
7pts...Estonia
8pts...Iceland
10pts..Bosnia
and finally the
12 pts go to Sweden!

Detta betyder väl inte så mycket...men i kombination med att Carola börjat springa om Anna Vissi på alla bettinglistor så är vi onekligen i en roligare position i förhandsskvallret än ifjol...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kvalproduktionen igår satte nivån direkt med en betongläktarkuliss från IFK Tjernobyl i bakgrunden. Symboliserade den deprimerande tomma byggnationer efter OS?

Trots två timmar av taggtråd genom trumhinnorna var det verkliga lågvattenmärket ändå mellansnacket från presentatörparet. Jag har inte skruvat på mig lika mycket sedan the Office.

Carola sjunger märkbart sämre på engelska och utan hennes röst faller korthuset ihop. Precis som på sin gamla engelska skiva saknade hon helt känsla.

Måste revidera omdömet om Carolas låt lite. Hörde den nyss på "Lantz" i lugnare tappning med annan artist (missade vem det var). Mycket bättre!

/WBTS rockar (vita)

Oswald sa...

Det var Tomas Andersson Wij!
Fantastisk!!
Du kan höra den igen åå deras hemsida:
http://www.sr.se/cgi-bin/p3/programsidor/index.asp?ProgramID=2198

Jag tyckte faktiskt att amfiteaterkulissen var jäkligt lyckad. Både skärm, trappa och kuliss i ett.
Sakis klarade jag inte av alls heller. Bruden fungerade tills röstningen...då ville jag bara kväva henne.

...och frågan kvarstår ju som alltid: Varför tittar personer som tycker det är två timmar taggtråd på tävlingen överhuvudtaget?
För att kunna dissa och verka liiite bättre än de som älskar spektaklet?
:P

Anonym sa...

Jag frågar mig samma sak själv varje år. Varför ser jag på detta?
: )
Något är det uppenbarligen som drar. Det är nog de riktiga kalkonbidragen jag gillar bäst. Och ibland finns det faktiskt något guldkorn, t ex vinnarbidraget förra året (vars final jag såg på en uteservering i Grekland). Dock inte igår, skulle möjligen vara Finland då. Jag tittar i alla fall inte BARA för att vara fisförnäm efteråt.
; )

Fredrik sa...

Ja det är väl underbart att alla kan tycka!
Jag tycker snarare att det var ju en fröjd att höra att Carola kan hålla igen. Hennes röst blir ju hemsk när hon drar igång 100%. Då låter hon mest bara skrikig.
Men aj aj hemläxa för textmissen..;-)