19 april 2006

Jag älskade TV-serien "Mission:Impossible" när jag var liten. Då var det 80-talsversionen som gick, men sen gled jag över till 60-talsvarianten...och älskade den också.
Sen kom första filmen och den var...sådär. Avskydde att DePalma tog bort hela idén med ett IMF-team och lät det bli nån form av solokör för Tompa C, men storyn var okej. Tvåan var riktigt, riktigt värdelös. Urusel.
Nu har jag stora förväntningar på sommarens M:I3.
Dels efter att ha sett alla trailers - men mest på grund av att amerikansk TVs golden guy nummer ett; J.J. Abrahams (killen som hittade på "Felicity", "Alias" och "Lost"), har fått förtroendet av Mr Cruise att göra denna till sin debutfilm.
Alla som sett "Alias" (som ju till stor del är 2000-talets M:I) förstår att detta borde passa honom som handen i handsken - och efter att ha läst den första recensionen HÄR, så lutar det mer och mer åt att vara den film jag ser fram emot mest den här sommaren.
Trots Tom Cruise.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmmmm tycker att inzoomningen av Tompas biceps, när han klättrar på bergväggen i början av tvåan (är det väl?) förlåter alla uttalanden om att äta moderskakor. Han borde vara mätt vid det här laget...

Oswald sa...

Det må förlåta moderkakan - men inte den usla filmen som kommer efter inledningen...som (får jag erkänna) är jäkligt läcker både filmiskt och anatomiskt.

Anonym sa...

aha.... nu hänger jag med... trodde filmen slutade där... satt väl i andra tankar resten av filmen!
Det bästa med filmerna är ju ändå vinjetten (heter det så?)!

Oswald sa...

Tror det kallas "förtexter" på film och "vinjett" på TV...fast i M:I-filmernas fall har man väl valt det lite "TV-vinjett:igt" eftersom temat är det som är mest känt med M:I. Och gummimaskerna.

Anonym sa...

flashback till sommarens i-landsproblem:

jag var på Liseberg i solskenet och spelade glad i hågen på nr 16 på DVD-hjulet, och vann. Den enda filmen som fanns att välja på och som jag inte hade var M:I2......kul.

Anonym sa...

... med filmen på dvd kan du ju alltid pausa och kolla in de spända armarna lite längre och därmed få en bättre film...

Anonym sa...

jag får ärligt talat inte ut så mycket av det...

Men du och Oswald är välkomna hem på vinjettkoll med paus :)

Anonym sa...

Har du HDTV? ;-)