20 mars 2006

Läget Just Nu - Vecka 12

Bra Saker Just Nu:

Melodifestivalen 2006 (Schlagerfest i Kålltorp) 5v
Så vann Carola tillslut (även hon knappt kunde sjunga på grund av en förkylning och även om det var mera jämnt och spännande än någon kunde väntat sig) och fem veckors schlageräventyr slutade precis så som alla trott det skulle göra redan från början - dock med det starkaste startfältet på flera år och med ett kanonprogram där Lena Ph äntligen fick sjunga. Festen i Kålltorp blev lyckad som vanligt (även om mitt vin verkade vara spetsat för jag blev flong-full), tävlingen funkade fint (även om vi aldrig hann dra svaren innan finalen), Elsa charmade alla och jag fick massa trevliga presenter som Champagne, vin, choklad, kaffe och en tröja med Göteborgs-tryck. Vi ses igen nästa år!
"I’m with Stupid" – Singel m Pet Shop Boys Ny
Kanske inte deras starkaste singel, men så lysande retro att man blir helt lycklig. Varje gång den dyker upp på iPoden tänker jag en kort sekund att jag fått in nån gammal låt från 86. Kunde platsat efter Heart på deras Actually-album. Nu längtar man ännu mera efter nya skivan!
"Prison Break, Säsong 1" – TV-serie på FOX Ny
Äntligen tillbaka med nya avsnitt efter ett långt uppehåll. En promokopia på avsnitt 1.14 har dykt upp på nätet, och självklart kan man inte hålla sig borta – detta är ju trots allt (tillsammans med Grey’s Anatomy) 2005’s absolut bästa nya tv-serie. Äntligen vet jag vad som hände efter att de fastnat i skrubben...men givetvis så fick jag istället ännu en cliffhanger. Amerikansk TV när det är som bäst.
"Ringleader of the Tormentors" – Ny CD m Morrissey Ny
Morrissey låter nästan glad stundtals på nya skivan…eller nja...iallfall smått uppåt. Hur skumt är inte det? Fruktansvärt bra är det i alla fall – och en schyst motvikt till all schlager jag lyssnat på senaste tiden. Dessutom så kommer han nästan ut ur garderoben vid några tillfällen...
"Den Perfekta Matlådan" – Kokbok av O. de Hoog&F.Paulún 3v
Jag är besatt av grön ärtpesto…men kokboken har en mängd andra smarriga recept också. Det märker man om inte annat när man bjuds på mat hos Freddan.
"24, Säsong 5" – TV-serie på FOX/TV4 5v
Ännu mera superb amerikansk tv. Kiefer&Co lyckas göra femte säsongen till en av de absolut bästa, vilket nästan är en bedrift i Jack Bauer-klass. Det verkar dessutom inte finnas nån hejd på hur många av huvudpersonerna som manusförfattarna kan ha ihjäl i den här serien...inte ens Jack går säker snart. Underbart!
Stegmätaren från Steg.nu 3v
När förkylning och halsont stoppar en från att gå på gymmet, så är den här lilla mackaperen guld värd när man vill se att man trots allt rör på sig endel...men man blir lätt lite manisk och går extra rundor.
"Temple of Love" – MF-bidrag m BWO 3v
En av de få schlagersinglar som faktiskt innehåller en del roliga remixrar...
"Under Your Spell" – MF-bidrag m Evan Ny
...tillsammans med den här lilla synthlåten. Har dessutom en ganska mysig "B-sida" som heter November Rain (nope, inte Guns'n'Roses-låten, utan en helt annan).
"V for Vendetta" – Film av James McTeigue Ny
Matrixfilmernas andre-regissör debuterar med en serietidningsfilmatisering som ser snygg (men kanske lite lågbudget) ut och som innehåller min favorit Natalie Portman, men som tar sig själv på lite för stort allvar för att vara en total succé.

Tveksamma Saker Just Nu:

iBook
Ska man byta över till Mac nu när de har Intelprocessorer och allt? Johans iMac är ju bland det grymmaste jag sett – snygg och full med roliga (och härligt onödiga) feauters som man bara måste ha – men samtidigt dyr (fast det är ju en bärbar PC åxå, så det är väl inget argument) och framförallt en Mac. Är man fast i PC-världen? Är det något (förutom att alla knappar och menyer sitter fel) som kommer hindra mig från att använda den på det sätt jag använder min dator idag? Som sagt: Inget akut problem eftersom jag inte har några pengar att köpa en dator för just nu – och en digitalkamera ligger längre fram på shoppinglistan – men visst funderar man.
Carola
Grym på scen och så divig att det blir hysteriskt kul stundtals – men samtidigt blir man ju fortfarande mörkrädd varje gång hon öppnar munnen. Kan gå hur som helst i Aten.

Dåliga Saker Just Nu:

Förkylning
Varför drabbas man alltid när man precis kommit igång med träningen igen?
Vinter
Hur länge ska den här punkten på listan vara kvar?
Tokfylla
Gud så omoget. Och hur gick det till?
Stockholm/Göteborg
Just nu är det skitjobbigt att ha alla (nästan) sina vänner i Göteborg och en grym lägenhet och sin syster – men ett toktrist jobb - i Stockholm. Visst, man får inte ett nytt socialt liv på tre sekunder och jag visste att det skulle bli tufft när jag gav mig in i det här – men det gör det faktiskt inte mindre jobbigt. Att stanna en helg (som är helt blank) i Stockholm kommande vecka känns oerhört tungt, trots att man egentligen borde se möjligheter.

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: