16 december 2009

Ny musikvideo med Joe McElderry

Det pågår just nu en rätt lyckosam kampanj i Storbritannien att få något annat än en X-Factorsingel på förstaplatsen över julen (traditionsenligt årets viktigaste listplacering i UK) på sex år - och det går rätt bra: Än så länger leder belackarnas förslag på alternativlåt, Rage Against the Machines Killing in the Name, över nyblivna vinnaren Joe McElderrys The Climb.

OK. Jag kan hålla med om att The Climb är en synnerligen klen vinnarlåt, men sådana här grejer är ju bara idiotiska. Varför ersätta en låt man tycker är orättvis etta, med ännu en? Fattar nada.

Men här är i alla fall Joes sprillans nya video, full med klipp från vägen till vinsten.



Och nej. Jag kan inte se hela utan att börja lipa.

4 kommentarer:

Ronny sa...

Gud vilken underbar video. Rös flera gånger, den sammanfattade ju hela hans resa:) Och såå snyggt med höjningen och offentliggörandet att han vunnit. Åh.
Snyft. Fattar inte alls att den The Climb skulle vara klenare än andra vinnarlåtar. Den håller bra.

Oswald sa...

Problemet med The Climb är ju att den är helt okänd - och i Storbritannien är man inte (som i Sverige) van vid att det ska släppas sprillans nya låtar som vinnarlåtar.

Alexandra gjorde Halleluhja. Leon gjorde When You Believe. Leona gjorde A Moment Like This.

Att följa upp den trion med ledmotivet fron Hannah Montana The Movie - samma år som den här motkampanjen initierats - känns väl kanske inte helt klockrent.

Anonym sa...

Låten är inte okänd. Den är tidigare utgiven av Miley Cyrus.

Oswald sa...

Men Miley Cyrus är väl knappast = superkänd för oss som inte tillhör kategorin Flickor 12, eller?

Jag förklarade resonemanget ovan.