19 november 2008

Dagens Micropop!

Onsdag. Och alla som känner mig förstår att det är en monumental bedrift att ens kunna fokusera så mycket på en enda sak dagen innan jag ska flyga att jag lyckas få ut något överhuvudtaget här i bloggen...men det blev ett gäng saftiga mikropopcorn i alla fall. Håll till godo.

Som jag berättat tidigare så ska ju underbara Amy Pohler få en egen komediserie på NBC, men till skillnad från sina gamle kompis och SNL-kollega Tina Fey ska hon inte skriva den själv, utan det är gänget bakom amerikanska The Office som just nu som bäst håller på att skriva en ännu väldigt hemlig komediserie till henne.
Nu har vi i alla fall fått veta att den kommer ha premiär i april nästa år och att Aziz Ansari och Rashida Jones (Quincy Jones dotter som tidigare hade en stor roll i just The Office) ska medverka. Rashida ska dock inte spela sin gamla karaktär Karen (och på så sätt göra serien till en spinnoff/'samma universum som-serie' till The Office) utan en tjej som heter Ann och är sjuksköterska.

Är det här en riktig, läckt bild av Johnny Depp som den galne hattmakaren i Tim Burtons Alice i Underlandet, eller är det bara någon som photoshoppat lite som de där första bilderna som kom på Heath Ledgers Jokern? Er gissning är lika god som min...

USA Network har gett grönt ljus till den åttonde och sista säsongen av Monk med ständigt Emmy-vinnande Tony Shalhoub i huvudrollen.

Les Bohem – som skrev Dantes Peak och Spielberg-producerade TV-serien Taken – håller på med en "futuristisk boxningsfilm" till Dreamworks.

Inspelningen av Patricia Arquettes TV-serie Medium var tvungen att avbrytas häromdagen eftersom en besvärlig statist hela tiden avbröt en rättegångsscen. Ingen förstod förrän mannen släparts bort av säkerhetsvakter att det var Sacha Baron Cohen i rollen som Bruno som tagit jobb för att få till ett inslag till sin kommande film om karaktären...en film som även meddelas ha anställt ett gäng gayporrskådisar till sin ensemble för att kunna visa en autentisk homosexuell gruppsexscen.

Universal letar just efter manusförfattare som kan tänka sig ta an uppgiften att skriva en tredje film i The Nutty Professor-serien... Oh, joy.

Här är affischen för den tredje Ice Age-filmen: Ice Age: Dawn of the Dinosaurs.

Är jag den enda som tycker valet av Markoolio som Melodifestivaljoker är ganska kul? Snubben kommer aldrig vinna, inte ens säkert gå till Globen, men borgar ändå för en stund god underhållning och säkert en ganska skoj ballad. Vem kan störa sig på sådant? Annars fick jag personligen värsta schlagertändningen igår igen när jag träffade Alexander & Co i BWO igen...jag blir helt schlagerlycklig i deras sällskap numera...och Marina är fortfarande en av de snyggaste och coolaste brudar jag träffat. Snart sparkar vi igång det dagliga bloggandet hos Schlagerprofilerna!

Justin Timberlake skojade i helgens SNL med det faktum att det ryktas att Beyonce har en transa i sin nya video. Så här såg det ut.












Arkiv X-producenten Frank Spotnitz vill absolut göra en tredje film i serien, trots att tvåan bombade stenhårt i i stort sett alla länder där den gick upp. Trean skulle i så fall innehålla mycket mera utomjordingar och vara uppbyggd kring det legendariska Arkiv X-datumet december 2012 (och nej – fråga mig inte varför det är legendariskt...jag slutade kolla på serien när den blev dålig som de flesta andra).

Vad sägs om den israeliska postern för Disney's Bolt?

Jag vet inte om alla har kopplat det, men den där stora omskrivna romansen som Shonda Rhimes berättade att Izzy skulle ägna sig åt under den här säsongen av Grey's Anatomy är alltså med sitt döda ex Danny i form av ett spöke. Jepp. Grey's has gone all Medium – och tänker fortsätta så ett bra tag. Flera än jag som gissar på att tjejen har en hjärntumör som slutligen släpper Katherine Heigl fri att göra film istället för TV?

Luc Besson har börjat jobba på ett stort episkt sci-fi-projekt som han säger skulle kunna bli en triologi, men han har inte bestämt sig definitivt ännu. Han avslöjar dessutom att han dragit igång två uppföljare till sin barnfilm Arthur och Minimojerna.

Top Model-deltagaren Isis King har genom Tyra Banks och hennes talkshow fått hjälp med pengar och läkare för att slutligen kunna genomföra det könsbyte hon tidigare inte haft råd med.

Även om det är planerat för premiär den sjunde maj 2010 så har Walden Media fortfarande inte gett grönt ljus åt en tredje film i Narnia-serien. Boken som i så fall skulle vara aktuell är Kung Caspian och Skeppet Gryningen.

Tredje säsongen av Big Love (hjälp, jag såg aldrig klart ettan) drar igång den 18e januari i USA.

När GQ valde sina "Men of the Year" så fick fyra olika män klä deras omslag. Här är bilderna på Barack Obama, Leonardo Dicaprio, Jon Hamm, och Michael Phelps.

















Eli Roth – en av skådespelarna i Quentin Tarantinos Inglorious Bastards – ska regissera en "film i filmen" till det projektet. Film-i-filmen ska handla om en nazistisk krypskytt spelad av Daniel Bruhl.

Här är förresten några av de snygga bilderna på Michael Phelps från månadens nämnda Man of the Year-GQ.

Lionsgate har meddelat att de kommer fortsätta producera en Saw-film varje år inom överskådlig framtid, eftersom lågbudgetfilmerna fortsätter att dra in en hel del vinst för varje ny del. Var inte Jigsaw död?

Ryktet om att Desperate Housewives ville ha med Sarah Palin i sin säsongsfinal har visat sig att bara vara just ett rykte. Ingen hockeymorsa på Wisteria Lane alltså.

Förra veckan berättade jag ju att den israeliska filmen Waltz with Bashir ansågs vara en av huvudfavoriterna att nomineras för en Oscar i animeringsklassen, och så här ser affischen för den filmen ut.
















CBS har beställt flera avsnitt av sina serier Medium, Gary Unmarried och Worst Week – de två sistnämnda är för övrigt nya (komedi)serier för den här säsongen.

Gissa vem som gjort Beyonces nya örhänge?

Sony Pictures Classics kommer distribuera elgitarr-dokumentären It Might Get Loud av En Obekväm Sanning-regissören Davis Guggenheim. I filmen sammanförs för första gången de tre musikerna The Edge, Jimmy Page och Jack White, och man får följa deras kreativa process när de skapar ny musik.

Säsongspremiären av Top Chef: New York slog alla tittarrekord från seriens tidigare säsongspremiärer, bland annat ökade antalet tittare med 27% sedan öppningen av säsong 3.

Här är affischen för den tredje Underworld-filmen som heter Underworld: Rise of the Lycans.

Huruvida EMD ska vara med i Melodifestivalen eller inte är fortfarande öppet – men nu avslöjas det att det "spännande projektet" som EMD ska ägna sig åt i vår (och som Danny bloggat om) inte huvudsakligen var Cirkus-Björkman utan en tecknad film om daggmaskar! Daggmaskarna ska dock vara med i festivalen...

Miley Cyrus är inte död....men ett flitigt figurerande rykte på internet påstår att hon blev överkörd och dödad av en rattfyllerist i helgen.

Precis som förra veckan slutar vi med Oscarsnyheter idag också. Femton dokumentärer har nu plockats ut till finalomgången inför Oscarsnomineringarna. Bland de nominerade (ni hittar hela listan här) hittar vi bland annat Werner Herzogs hyllade Antarktis-dokumentär Encounters at the End of the World, energikris-rullen Fuel, Scott Hicks kompositörbiografi Glass: A Portrait of Philip in Twelve Parts, den omtalade Standard Operating Procedure om tortyr i Abu Ghrabi, en dokumentär om gäng i Los Angeles och en om mosaik och den uppmärksammade Man on Wire om höghöjds "lindansaren" Philippe Petit. Några som inte klarade nålsögat var till exempel USAs mest inkomstbringande dokumentär i år Religulous och Roman Polanski biografin Wanted and Desired.

Med reservation för enstaka inlägg under kvällens tågresa tar jag nu lite semester från bloggen tills på tisdag för att hämta ny popkulturell input i den brittiska huvudstaden. Vi hörs då om planet inte kraschat.

1 kommentar:

ochjagba sa...

"Ryktet om att Desperate Housewives ville ha med Sarah Palin i sin säsongsfinal har visat sig att bara vara just ett rykte."
OJ, vad rädd jag blev där en stund.