16 april 2008

Dagens Mikropop!

Efter en hel massa uppmärksammade mer eller mindre uppmärksammade struligheter (fylla, kvinnomisshandel etcetera) så har slutligen Gary Dourdan fått kicken från CSIs moderskepp i Las Vegas...eller i alla fall så har hans kontrakt ryktesvis "avslutas enligt en ömsesidig överrenskommelse" eller något sådant.

Det betyder att efter att ha haft samma uppställning skådisar i sin fasta ensemble i åtta säsonger (till skillnad från sina småsyskon i Miami och NYC) så har CSIs Las Vegas-gäng den här säsongen tappat två av sina medlemmar (Jorja Fox Sara försvann ju som bekant i höstas).

Nåväl. Även om ännu inget bekräftats offentligt så sägs det parallellt att producenterna redan letar efter en ny snubbe som kan spela karaktären Ray Santoro "handsome, smart and athletic" CSI who transfers from Henderson to join the graveyard shift at the Las Vegas crime lab".

Kan säkert bli bra.

Robert Luketic (vars senaste film 21 ligger på Biotoppen i Sverige och blev en stor framgång i USA) gör nu en komedi med Katherine Heigl och Gerard Butler. Filmen heter The Ugly Truth och förväntas ha premiär om ungefär ett år.

När ABC lovar en två timmar lång säsongsavslutning på Grey's Aatomy så menar de i realiteten 80 nyinspelade minuter drama, 22 minuter reklam och 18 promos för kommande ABC-program. Yes, seriously!

Fast man förlåter dem ganska snabbt. That's a great night of television!




Filmversionen av den brittiska TV-serien State of Play (med Russel Crowe och Ben Affleck i huvudrollerna) kommer få premiär den 17 april...2009.

Albert Brooks - kanske mest känd numera som rösten till fisken som försöker hitta sin lillkille Nemo - kommer att spela Nancys svärfar i Weeds när fjärde säsongen drar igång.

En annan Russel Crowe-film som kommer nästa år (men då snackar vi november) är Ridley Scotts variant av Robin Hood-legenden kallad Nottingham.

I ett kommande avsnitt av How I Met Your Mother får vi se tillbakablickar på Robins karriär som den kanadensiska åttiotalspopstjärnan Robin Sparkle igen. I detta avsnitt spelas Robins stora kärlek av ingen mindre än Dawson himsel, James van der Beek, och hennes bästis av den riktiga åttiotalspopstjärnan Tiffany!

Det blir förmodligen inte Veronica Mars-bossen Rob Thomas som kommer hålla i trådarna för den nya Bevvan-spinoffen som tidigare meddelas. Thomas kommer finnas kvar som konsult, men kommer fokusera på sina två nya piloter för ABC. CW letar nu efter en efterträdare. Dessutom har i veckan Nip/Tuck-skådisen AnnaLynne McCord ryktats fått en roll just i 2000-talets Beverly Hills.

I en TV-värld där fler och fler laddar ned sin TV eller spelar in den digitalt och rensar bort reklamen, så letar man såklart alltid efter nya lösningar. Nu har Mark Burnett - mannen som tog Expedition Robinsson till USA (som Survivor) och som uppfann The Apprentice - tagit fram en realityshow för CBS där tävlanden skall skapa reklamjinglar för olika produkter. Tittarna väljer vad som är bäst och sämst, en tävlande åker ut...och well. Jag tror ni kan koppla resten. Programmet heter i alla fall Jingles och det kommer ha premiär någon gång i sommar.

Här är affischen för Disney's nya barn&hund-film Beverly Hills Chihuahua, regisserad av Raja Gosnell och med bland andra Jamie Lee Curtis, Andy Garcia, Placido Domingo, Salma Hayek och Drew Barrymore i rollistan (alla utom Jamie Lee som röster till olika hundar).

På tal om inget så har Cameron Diaz far väldigt plötsligt gått bort i influensa kombinerat med lunginflammation.
Snubben var 58 år.

Donald Trump kommer kanske vara – den i amerikanska dramaserier post-Grey's Anatomy numera obligatoriska – berättarrösten i nya Lifetime-såpan Trump Tower, som ska utspela sig i det lyxiga höghuset på 5th Ave i NYC.

Supermodellen Gisele Bundchen ryktas vara den som får ta över stafettpinnen från Elizabeth Hurley, Heather Graham, och Beyoncé Knowles när det gäller att vara Austin Powers kvinnliga fägring, när nu figuren gör comeback på bioduken för fjärde gången. Mike Myers (som snart har amerikansk premiär för sin nya film The Guru) har tidigare sagt att denna filmen kommer skildra allting ur Dr Evils synvinkel.

På tal om chihuahuas (fundera på den) nyss - förra året plockade ju Schweizarna fram sitt starkaste kort till ESC – DJ Bobo med en vampyrschlager – och gjorde totalfiasko. Men skam den som ger sig! Nu har de Europeiska mästarna i chokladätning, klockfixning och ostsmältande plockat fram sitt trumfkort till årets fotbolls-EM som skall hållas i landet. Från och med denna veckan kan ni alltså köpa DJ Bobos Olé Olé på iTunes. Inga rykten om huruvida en scenshow med uppstoppade fotbollsspelare är att vänta…

Efter att ha fått sin premiär uppskjuten så många gånger att det började bli löjligt (senast för att Lost fick ett extra avsnitt och plötsligt la sin säsongsfinal på samma tid) så kommer nu äntligen CBS Swingtown (en dramaserie om partnebyten i en amerikansk förort på sjuttiotalet, med bland annat Jack Davenport och Grant Show) få premiär den femte juni. Jag har sett pilotavsnittet och det var faktiskt ganska lovande - även om premisserna känns som om de skulle fungerat bättre i en kabelTV-show än i en show på CBS...

En episod av The Simpsons har orsakat rabalder i Argentina. Inte för att man påstod att expresidenten Juan Peron var gift med Madonna (hahaha) utan för att man rört ihop att det var under juntans regim efter Peron som 30 000 invånare försvann, och att det alltså inte var han som såg till att "When he disappeared you, you stayed disappeared!" som någon säger till Homer i avsnittet. Ca 12.000 personer har sett klippet på YouTube bara under förra helgen.

Den 17 maj är det inte bara lusekoftornas nationaldag, utan också dags för ett litet stycke svensk TV-historia, då kanal 5 och SVT synkar sina tablåer för första gången för att under samma kväll kunna visa både början (i CSI 21.00 på Kanal5) och slutet (i Brottskod Försvunnen på SVT 22.00) av crossover/dubbelavsnittet som gick på CBS i början av november ifjol där Grissom & Co jagar en seriemördare vars spår leder till en upplösning hos Malone & Co i New York.

HÄR kan ni höra klipp från alla låtarna på Madonnas kommande Hard Candy-skiva. Jag är fortfarande tveksam till det här känner jag...

Jag missade nästan den förra och nu är det redan dags att börja prata om en ny... Jag snackar om nästa års Oscarsgala, vars datum presenterades i veckan. 22 january klockan 5:30 på morgon i LA så får vi veta nomineringarna och den 81a galan i ordningen hålls sedan en månad senare den 22/2.

Med tanke på att han parats ihop med både (öppna) TR Knight och (inte så öppna) Wentworth Miller (kolla här) det senaste året så kommer det kanske inte som en chock för någon att Luke MacFarlane nu kommit ut och öppet berättat att han snaskar kotte privat. MacFarlane är mest känd för sin roll som Scotty Wandell i Brothers & Sisters – en roll där hans karaktär i majavsnittet kommer gifta sig med en just en man (Kevin Walker).

Veckans SatC-kortis är av det seriösare slaget: Miranda (alias Cynthia Nixon) avslöjade i Good Morning America i går morse att hon brottats med bröstcancer de senaste två åren, men att hon nu är en fullt frisk lesbisk 42-åring. Hurra!

Kort Gossip Girl gossip: Ett privatplan med destination Europa spelar en stor roll i säsongsavslutningen av säsong ett…

Soldatbögparet i ett kommande avsnitt av Grey's Anatomy kommer spelas av de här två snubbarna som heter Benny Ciaramello och David Giuntoli.

Måste bara lägga in ett litet lyckovrål över att min favoritkvällstidningsmusikrecensent Markus 'Hederskexet' Larsson är tillbaka i dagens tidning och recenserar skivor. Inte minst för att han ger Sannas nya skiva en rättvis trea och Amanda en ännu mera rättvis fyra (för nya singeln). Heja Markus!

E! Onlines Jennifer Godwin har sett piloten till Joss Whedons Dollhouse och beskriver den med meningen "Dollhouse is like The Bourne Identity meets Stepford Wives meets boarding school meets Los Angeles neo-noir meets the Whedon-verse". Minsann. Låter ju hur bra som helst. Läs mera HÄR!

Varför inte spränga in en ny video med fantastiska MotoBoy mitt i alltihopa? Här är hans nya Ride My Wild Heart.



Baz Luhrmans inspelning av den episka filmen Australia kommer kunna följas via 10 podcasts som från och med nu skall kunna gå att få tag i via iTunes. Leta efter 'Set to Screen Series with Baz Luhrmann'.

Har ni någonsin funderat på hur en filmatisering av dataspelsklassikern Tetris skulle kunna se ut? Här är någon som tagit sina funderingar ett steg längre.

Cate Blanchetts tredje son ska heta Ignatius Martin Upton. Minsann.

Å så slutar jag med lite Project Runway-kortisar:

A) Trots att Nina Garcia blev sparkad från rollen som fashion director på Elle (ryktesvis för att hennes assistenter gjorde allt jobb de senaste åren då hon själv lekte TV-såpa domare), så kommer hon att behålla någon form av påhittad roll på tidningen, då hennes medverkan i Project Runway gjort henne till en stor profil och ett viktigt namn för Elle USA. Garcia kommer även vara med i favorit-såpan minst ännu en säsong, nämligen den sista på TV-kanalen Bravo som drar igång i juli i år, men till premiären efter flytten till Lifetime i höst ryktas det att man letar efter en ersättare.

B) Christian Siriano fick uppmärksamhet i veckan när han sågade två av serien The Hills stjärnor när de hade visningar av sina nya klädlinjer.

C) Project Runways flytt till Lifetime kommer dessutom att innebära att serien får en spin-off! Kanske kan det vara en av reality-genrens första? Serien Models of the Runway kommer parallellt med serien följa de medverkande fotomodellernas liv och arbete bakom kulisserna, samt lägga vikt på deras utröstning.

Auf Wiedersehen!

Inga kommentarer: