16 oktober 2007

Pilotprojektet 2007

Womens Murder Club
ABC, Fredagar 21.00
Har redan börjat


Fredagar är tillsammans med lördagar USA sämsta TV-dagar - helt motsatt hur vi har det här i Sverige alltså. Inga köpstarka tittargrupper är hemma vid apparaterna då, och följdaktligen så har serierna på fredagar lite mindre press på sig (och oftast lite sämre kvalité). På senare år har det änå dykt upp en del mindre hits här; Men in Trees till exempel. Eller Num3ers. Här tror jag vi har ytterligare en...eller jag hoppas åtminstone det för att den i så fall skulle kunna sno en del tittare från urusla Moonlight som går parallellt.
Womens Murder Club bygger på en serie böcker av James Patterson, och vad som på namnet låter som en bokklubb för gamla damer som läser deckare är istället en serie om polisen Lindsay och hennes vänninor (en åklagare, en rättsläkare och en journalist) som löser olika fall i San Fransisco. Adderat till detta är en ex-man som är Lindsays chef, en av tjejernas man som sitter i rullstol och en annan ska flytta ihop med sin kille men vänstrar med sitt ex...och så ett gammal fall med en seriemördare som latent ligger i bakgrunden.
Här finns verkligen inte mycket nytt att hämta, och helt ärligt är pilotens första fall ganska trist, meningslöst och lätt att lista ut, men konstigt nog så charmas jag så mycket av tjejerna att jag ändå köper det. Jag som egentligen är sjukt trist på polisserier (och jag kan erkänna redan nu att jag inte kommer följa WMC om jag inte har väldigt, väldigt tråkigt) ger ändå den här uppdaterade versionen av Charlies Änglar möter Cagney & Lacey klart godkänt, och hade den gått på sommaren (när jag är i min värsta Midsomer Murders/Kommisarie Lindsay-period hade jag förmodligen sett vartenda avsnitt).

Bonusinfo: Lindsays man spelas av Rob Estes som vi väl inte sett röken av sedan Melrose Place.

Popp eller Poop? I'm calling in some Popp here!

Inga kommentarer: