28 september 2007

Säsongsstart 2007

CSI:NY
4.01 Can You Hear Me Now?

Att första småsåga House och sedan strax därefter hylla en CSI-spinoff inne på fjärde säsongen – sådana saker kan verkligen skrämma i väg vilken TV-intreserad bloggläsare som helst härifrån...men jag tar chansen! Jag älskar ju nämligen CSI:NY (som jag håller som kronjuvelen bland CSI-serierna) och när de nu kör i gång sin fjärde säsong så gör de det med alla rätt samtidigt:
Avsnittets första mord äger rum högst uppe i Frihetsgudinnan, och scenerna innan, under och efter detta är en veritabel NYC-orgasm – något som passar hur bra som helst när planet lyfter om nästan exakt tre veckor.
Seriemördare med konstiga meddelanden på sina offer borgar alltid för de bästa CSI-avsnitten
Mac startar avsnittet med att resa från London (dit han stack i slutet av förra säsongen i vad som kan ha varit vårens tråkigaste – obefintliga - cliffhanger) och med sig i bagaget ha ett mysterium som förmodligen ska täcka åtminstone första halvan av säsongen fram till November Sweeps...och det är ett riktigt snyggt och spännande sådant.
Dessutom – och detta är något som numera är riktigt ovanligt med nuvarande, skittråkiga "inga TV-serier ska ha en vinjett eller signaturmelodi-trend" – har de uppdaterat sin signaturmelodi och boostat sin vinjett och logga ännu ett snäpp så pass att jag kollade på den tre gånger i rad (återigen kanske ett fall av "snart är vi där"-längtan, men ändå)... CSI:NY kommer helt klart fortsätta vara en serie jag tänker avnjuta varje vecka – perfekt vid ensamma middagar eller tågresor.

Popp eller Poop? I Popp!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hoppas dom har gjort om vinjett musiken till NY, den var förskräckligt gapig och omodern. Typ som Baywatch...

Oswald sa...

Det är fortfarande "Baba O'Riley" (såklart) eftersom alla CSI har The Who-låtar som signaturer...men den är ommixad nu och låter helt annorlunda.

Anonym sa...

Du har helt rätt med att NY är bästa serien, men poop för att dom har gjort om baba o'riley. ;D

(för övrigt vet jag inte hur ja kom in på din blogg, men d va roligt och läsa ;D)

Oswald sa...

hahaha
Jag tycker nya signaturmelodin och vinjetten är sjukt mycket bättre. Klart en av TVs snyggaste.

Och du är så välkommen att fortsätta läsa!