06 september 2007

Kvällens TV-tips

Behöver ni något att göra efter andra avsnittet av Heroes ikväll mellan 21.55 och en timme framåt så rekommenderar jag varmt brittiska ungdomsserien Skins i Kanal5.

Ljusår från Bevvan, The O.C och kommande Gossip Girl, så skildrar den på sedvanligt rättframt brittiskt vis ett gäng ungdomar i Bristol, och precis som sin brittiska föregångare As If (som jag gillade massa när det begav sig) så sätter den en enskild karaktär i centrum i varje avsnitt (en karaktär avsnittet även är döpt efter).
Här finns en snygging, en bög, en tjej med ätstörningar etcetera, men trots att det kan verkar klyschigt på pappret känns det hela mera som ett Queer as Folk för heteroungdomar, vilket naturligt vis är bra.
Det ska sägas att jag bara har sett de första avsnitten (sedan kom sommaren i vägen), men dagens start i svensk TV gör mig onekligen sugen på att kolla upp om det håller ända in i mål. Skins, Kanal 5 21.55

2 kommentarer:

Niklas sa...

Jag tycker Skins startar lite tveksamt, men sen blir det faktiskt bara bättre och bättre. Avsnitten i slutet av säsongen är helt fenomenala!

Oswald sa...

Aha! Så för mig som redan gillade de första så blir det rena extasen då? :)
Spännande!