15 januari 2007

Läget Just Nu - Vecka 3

Bra Saker Just Nu:

"Life in Cartoon Motion " – CD med Mika Ny
I år kommer Kylie med en ny skiva. Madonna också. Och The Ark och Kent. Men ändå så vågar jag nog redan nu utnämna Mikas "Life in Cartoon Motion" till en av utmanarna om att bli årets bästa album 2007. Så jämnt. Så bra. Så mycket fantastiska falsettsånger. Och allra bäst är Love Today och Any Other World…tror jag. Just nu iallafall. Läs mer här.
"Värsta Schlagern " – Singel m Markoolio & Linda Bengtzing Ny
Det var väl ganska oväntat att Linda Bengtzing skulle göra årets Linoschlager i år också…utan att ens vara med i Melodifestivalen! För visst… Officiellt är låten Markoolios och ska vara med på hans nästa skiva…men det är ju på grund av Linda den lyfter från fånigt skämt till kärleksfull hyllning…och dessutom är den bäst i sista refrängen när Markoolio inte hörs alls. Kan vi inte få se denna sjungen av Linda, Charlotte, Carola, Lena och Shirley i Globen i pausen i mars?
Brunch med Torpeden på Alfons CoffeeHouse Ny
Den absolut bästa bieffekten med bloggandet är alla fellow bloggers som man har lärt känna på kuppen - och Åsiktstorped-Micke är helt klart en sådan! Två timmar försvinner jäkligt snabbt när man ägnar den åt Caffe Latte, hur-god-som-helst japansk råris-sallad (rekommenderas verkligen) och skitsnack om allt möjligt mellan himmel och jord…och visst är det en lustig (och lite skrämmande) bloggeffekt att det kan kännas som man känner en person direkt trots att man knappt träffats innan.
Öl på Torget med Kim Ny
Kim lärde jag i och för sig känna innan jag började läsa hans blogg varje dag…men med tanke på hur sällan vi ses så kan man nog lugnt kategorisera in honom i samma kategori bekanta som Micke…även om likheterna mellan dem slutar ungefär där. Eller okej. Inte riktigt. Kim är också fantastiskt trevlig och lätt att umgås med – och han kan ställa frågor i en konversation som är de mest oväntade jag hört. Ett gäng öl med honom (och en hel hög med skvaller som man ibland inte ens vet om man vill höra) är bland det roligaste man kan lägga en kväll på.
Semlor 2v *åter*
Det bara så sjukt, sjukt gott…och ett av mina konstigaste (och mest onyttiga) beroenden. Jag åt tre förra veckan…och ska snart skaffa mig ett semmelkort ("få den tionde gratis") på Lindqvists…och det är bara början. Mums!
"24" Säsong 6 – TV-succé på Fox Ny
I veckan drar de fyra avsnitt jag redan sett igång på amerikanska Fox, och även om det inte slår öppningen i säsong 5 (vad kan göra det) så är det här den bästa action du kan se både på TV och bio just nu. Som vanligt. Jack is back!
"White Diamond" – Ny Låt med Kylie 2v
Jag är inte helt övertygad om att en Live-skiva med Kylie är bland det mest nödvändiga i musikväg (mer om det i nästa QX) – men det för i alla fall med sig att "White Diamond" äntligen finns på skiva och att köpa på iTunes. Nu måste den väl bara komma i studioversion på singel också? Dessutom kan jag ju passa på att berätta att jag håller alla tummar för att Kylie blir influensa-fri tills MrC och hans A ska se dem i Manchester i helgen…även om jag kommer bli sjuk av avundsjuka på grund av det.
"Ugly Betty" Säsong 1- TV-serie på ABC 5v
Grey's Anatomy var tillbaka med ett fantastiskt avsnitt…men det är ju nästan slentrian numera så Meredith&Co får klara sig utanför listan nån vecka till. Betty&Co däremot gjorde en fantastisk vändning i sin handling (och avslutade höstens plotlines) sist, och visar sig fortfarande vara den serie som bäst lyckas med att bara bli bättre och bättre för varje nytt avsnitt. Det är sådant här som får mig att vilja fortsätta missionera om hur bra amerikansk TV är för tillfället. Nyskapande, smart, välspelat, homovänligt och roligt som fan.
Spelkväll hos MrT Ny
Stockholmsspelet var en ny spelbekantskap för mig, men det visade sig vara riktigt, riktigt kul. Det kan även ha berott på spelsällskapet och en låda rödvin…men jag är nästan säker på att det inte bara var det.
"I En Annan Del av Köping" - Mysreality på TV4 Ny
Let's Dance må vara fyrans mera påkostade TV-snackis den här vintern – men det är den här varma realitygrejen om fyra invånare på ett specialboende i Köping som alla gillar att prata mest om. Sist grät jag med Micke som saknade sin mamma och var så mörkrädd att han inte kunde se Tobbes pjäs, samtidigt som jag skrattade glatt åt coola Olle som invigde teaterveckan. Charm-TV!

Tveksamma Saker Just Nu:

"Bobby" – Film av Emilio Estevez
Ingen kalkon – men av olika anledningar (mer om det också i nästa QX) så blir det aldrig speciellt intressant eller underhållande. Bara ett "Okej, det var det" på sin höjd…och det räcker inte med den konkurrens som råder på biograferna den här tiden på året.
Göteborg Film Festival 2007
På pappret verkar det bli en av de bästa festivalerna någonsin, så nu ska jag bara få klart att kunna jobba från Göteborg den veckan och därmed kunna boka några till filmer av de jag har på min reservlista (innan de säljs slut) för att succén ska vara ett faktum
"The Line of Beauty" – BBC-serie på SVT
Insåg att serien aldrig låg på listan när jag såg den i somras, så det är väl dags att den får sin rättmätiga placering här då. För visst är det snyggt och välspelat – men för mig lyfter det aldrig. En småintressant inblick i 80talets överklass-London med gay-vinkel - mer blir det liksom aldrig. Även om det självklart räcker en bit.

Dåliga Saker Just Nu

Ta Ned Julsaker/Tjugondedag-Knut
Nope, det har inget med sentimentalitet över att julen är slut att göra (jag må älska att sätta upp mina julgrejer så tidigt som möjligt…men även för en julfanatiker som jag så räcker det nu) utan med att ungefär alla punktljuskällor jag har i den här lägenheten nu försvinner och mysighetsfaktorn brakar ned från en åtta till typ tre. Inte roligt alls och allt går faktiskt inte att fixa med stearinljus…kanske med en tripp till IKEA?
Semmelfrossa
Inte bra för figuren eller träningssamvetet.
Guldbaggenomineringarna
Guldbaggegalan kan skratta sig lycklig över att den har Edward af Sillén och Sissela Kyle vid rodret i år – för med de nomineringarna krävs det genialitet för att inte den svenska filmkrisen ska skina klar som en 1000 Watts-lampa rakt i ansiktet på publiken.
Trasiga Skor
Japp. Nyligen blev jag en av dem som Cornelis sjöng om när mina nya skor från i höstas bara gav upp. Det blir till att försöka hitta en skomakare för att se om det finns någon form av första hjälpen för "avkapad häl från sula".
Stormar
Det låter bara så jäkla mycket när man ska sova…och okej. Sedan för det ju med sig ett gäng andra problem också. Som att folk dör och blir strömlösa i dagar till exempel.

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

Puss och tack igen för skivan. Den är fin.