24 december 2006

Just Nu Sitter Väl De Flesta Av Er och Väntar på Tomten?

Midnatt råder och tyst det är i huset…
…skönt. Då får man ha datorn för sig själv!

Sanna Nielsen har just sjungit Oh Helga Natt så nackhåren rest sig på en glöggfryntlig Oswald. Klapparna är inslagna och ligger under "den röda granen" som kläddes under kvällen. "Den blå granen" kläddes traditionsenligt först (sen eftermiddag) under intagandet av en iskall julöl och till Peter Jöbacks julskiva (insåg att om jag – Gud förbjude – skulle tvingas fira jul själv något år så ska jag INTE lyssna på Jöbacks Snön Föll…det skulle aldrig mitt psyke klara…fantastisk låt) och en lång rad av onyttigheter har stoppats i magen under Bingolottos lika traditionsenliga som maratonlånga uppesittarkväll. Kvarteret Skatan var dagens överraskning med sin aproliga julspecial. Snart måste man sova och drömma om snö (förmodligen med 10 grader ute).




Dagens tråkigaste: Jag saknar D otroligt mycket - mest när de spelade Mer Jul på TV. Jag kom på att jag inte firat jul utan att träffa honom någon av dagarna sedan 1989! Det är en jäkligt lång tid…och jul ska ju alltid vara enligt traditionen. Kom hit! Varför vara i Göteborg när jag är här? Tråkigt…men okej...tiderna ändras. Det syntes inte minst på Dolly Parton som dök upp i någon kanal och var nylyft och såg helt grotesk ut… Som en dålig porrskådis ungefär…inte alls som här:



Nu ska jag bara jobba vidare lite på Nyårsaftonens frågetävling - den tar ungefär två dagar av min jul att göra varje år...men det får det vara värt - och sedan ska det sovas. Undras var traditionen med en strumpa upphängd som man fick godis och en tidning i tog vägen? Funkade kanske bara när jag inte var den som somnade sist... Nåväl. Iallafall... Ingen läser väl det här på julafton – förhoppningsvis har ni bättre för er än att sitta vid datorn och läsa min blogg hoppas jag!! Men i vilket fall:


en riktigt
God Jul!

...en liten ego-boost bara...
Visst var den fin!

8 kommentarer:

Anonym sa...

VAD skulle vara bättre än att sömnlös sitta in julafton framför Läget Just Nu med Alva på armen? :) GoJul!

Anonym sa...

Visst var det lie kul att Karlshamn var med i På spåret igår. Men de skulle självklart fråga om sprit (det enda K är känt för) och då passade ju resan från Åhus (Abs.Vodka) in. Fast det gjorde att vi inte kände igen ett skit under resans gång :)

Från mig till dig en riktigt God Jul!

Fredrik sa...

åååååååååååååååååh, det blev en julaftonsblogg! hehehee då måste jag sätta ig och fixa min ängel då...;-) snart... först traditonsenlig frukost... och en latte på Starbuckbönor...

Fröken Harrysson sa...

Jag har heller inget bättre för mig ;) Här började julaftonen med frukost på sängen (och gårdagen avslutades traditionsenligt med att pappa sa att i år blir det minsann ingen frukost på sängen).

Ha en riktigt god jul!

Anonym sa...

Jag som skulle ha en blogg-/dator-/nöjesnyhetsfri jul och vad händer? Jag var ju tvungen att titta till Internet så det inte händer skojiga saker utan att jag får reda på det. ;D
GOD JUL!

Aronson sa...

God Jul, Oswald!

Och tro mig: Karl-Bertil missar jag inte frivilligt...

=)

Anonym sa...

Har många bra saker för mig på julafton, en av dom är att önska dig en riktigt GOD JUL! Frida och Olivia hälsar:)

Oswald sa...

Tack allihopa!
Hoppas ni hade en riktigt mysig jul! Det hade/har jag. :)

Men det är kasst med bredband här...
...så vi hörs igen när jag lämnat landsbygden!