22 november 2006

Veckans Tips för Dina Sinnen

Hör: "Set the Fire to the Third Bar" med Snow Patrol & Martha Wainwright
FF har försökt få mig att lyssna på Snow Patrol tidigare…men först nu har jag hittat denna utmärkta lilla balladpärlan som de gör tillsammans med Rufus skönsjungande syrra. Kan helt enkelt inte sluta lyssna på denna perfekta låt att leva med i höstrusket. Det är sådana här duetter Bono borde syssla med istället för att spela in sina egna låtar igen...

Lukta: På Nå't från "A Commenced Gross"-bloggen
För mig är dofter något roligt – men jag sträcker mig till att testa och köpa de vanliga märkena som finns typ på Åhléns, NK – och på alla flygplatser. För killen som driver A Commenced Gross-bloggen verkar det däremot vara blodigt allvar och här kan man få tips om riktiga dofter (som jag i min oinsatthett aldrig hört talas om) från klassiska parfymerier. Dessutom tycker jag oftast det är en liten fröjd att läsa en blogg av någon som är helt besatt av ett ämne man själv inte har en aning om.

Känn: Dig Positiv till SJ
Sedan jag flyttade till Stockholm har jag ringt ungefär en gång i veckan till SJs biljettbokningsservice för affärskunder – och det kan vara den trevligaste kundtjänst jag mött. De skämtar, letar alltid upp de bästa platserna, frågar om massa olika tilläggssaker (och det är lite olika frågor varje gång, så de får det att kännas personligt) och de hjälper en att utnyttja olika fördelar. Jäkligt ovanligt för en kundtjänst i allmänhet…trist nog.

Smaka: Yoggi Delikatess: Citrus/Maräng
Det är inte ofta jag äter sådana här feta mejeriprodukter…men om jag gör det så ska det numera vara den här fantastiskt goda efterrättssmaken som känns som att äta en flytande kaka. Knu**ar helt enkel med tungan!

Se: "Casino Royale" av Martin Campbell
Gillar man Bondfilmer så kan jag väl avslöja så mycket att man absolut ska se den – om inte annat för att Daniel Craig är en utmärkt (men annorlunda) Bond - och inte minst för de fantastiska förtexterna. Tycker nästan att bara de är värda biljettpriset… Vill du veta mera så läs min Bondblogg här.

Undvik Däremot:
BonJovi på högsta volym på gymmet, Böglobbyn, Höstsmuts som följer med in i lägenheten, Dålig planering, ComHems kundtjänst

4 kommentarer:

Fredrik sa...

Inspirerad av ditt Yoggi Delikatessinköp så kunde jag inte vara sämre. Jag köpte både Citrus/Maräng och den med Brownie-smak... Och kan avslöja att du missade ingenting när du nobbade Brownien. Håll dig till Citron/Maräng, vet jag!

Ser det som en bakläxa med Snow Patrol, för någon ny låt har jag inte hört...ännu!

Anonym sa...

Men aaallvarligt, Set the fire... då har du ju upptäckt Snow Patrol genom en av deras mindre lyckade låtar! :-S De är väl värda en chans till, dig deeper.

Oswald sa...

Men GUD det är ju en fantastisk ballad!! Och mycket beror det nog på att jag älskar Martha Wainwright...

Som jag skrev så har jag försökt att lyssna på dem innan och tyckt de var okej...men de hamnar i någon form av obkvämt mellanland musikaliskt som inte går hem här.

Men Martha Wainwright gillar jag. Alltid.

Anonym sa...

Ok, jag kan sträcka mig till att Martha är behållningen av den låten. :-)