01 november 2006

Tre Korta Funderingar

SNÖ
Jag är lite ambvivalent i min inställning till snö.

Å ena sidan älskar jag snö. Allt blir vitt och vackert, det känns juligt och jag saknade verkligen snön under mina år på västkusten (där regnar ju mest – även om det där snöovädret 1995 fortfarande är en klassiker...alla har minnen från det och alla snöade inne...men jag minns det mest som något kul...skidåkare på Avenyn...och att NK hade "stängt på grund av naturkatastrof"-skyltar i fönstret. Har de verkligen sådana förberedda?)
Å andra sidan minns jag med fasa mina första månader i Stockholm i år när snön aldrig försvann, istapparna gjorde att man tvingades ut i trafiken där bilarna halkade omkring och ville döda en, lokaltrafiken (läs pendeltågen) stod helt still och man hade snömodd upp till knävecken och långt inne i lägenheten...och det är otäckt att höra den ständiga informationen om alla bilolyckor på radion nu på morgonen.
Dessutom: Var det inte typ bara några veckor sedan jag och D satt på en uteservering på Rörstrandsgatan och drack drinkar? 2006 är verkligen året då klimatförändringarna slog igenom på allvar på en mer folklig nivå...

HISSBYGGE
Okej, jag kan väl ta att även om man bedyrat att "allt störande arbete kommer ske mellan 8-16" så kan man få rucka på detta med en kvart eller så och sätta i gång stora borren 7.45 (så tavlorna faller ned från väggarna och man inte hör morgon-TV)...men det känns INTE okej att man börjar förbereda sin förtidiga start klockan fem över sju och bankar och bygger och muttrar och har sig. Även om man är uppe (vilket jag iochförsig inte var så dags idag efter sex öl igår) så dags så vill man ändå ha det så lugnt på morgonen så länge som möjligt...eller är det bara jag som är kräsen?

NOVEMBER
Min far brukar alltid säga att alla veckor som heter något med "40" är de värsta på hela året...och speciellt de som ligger i november. Han har en poäng där... Mörker, slask/regn och inte en helg så långt ögonen når. Tur då att jag prickat in massa bra aktiviteter för att lätta upp mörkret! Med GS2H-äventyr med Bexton i helgen, London om en vecka (den semestern ligger där och skimrar som en nyupptappad London Pride...har lovat mig själv att hålla flygrädslan borta från bloggen och bara peppa här), Singin’ in the Rain efter det och så ännu en löst planerad långhelg (med massage) i Götet på slutet så känns mörkret lite lättare att ta.

Dessutom så finns det ju snart en massa glögg och julmust i min lägenhet att matcha stämningen från de tända ljusen med. November kan bli bra.

Inga kommentarer: