21 november 2006

Tisdagsförmiddagskortisar

Det roligaste med den kommande Harry Potter-filmen är inte att den förmodligen lär bli den bästa filmen (eftersom den bygger på en bok där handligen är sjuuuukt segdragen och som förmodligen kommer vinna på att komprimeras (tillskillnad från de tidigare) på vita duken) utan ryktet om hur de rollbesatte rollen som Luna Lovegood. Det sägs att casting-teamet testade en hel massa skådisar, men hittade ingen som de tyckte passade. Då prövade de öppen casting och in kom amatören Evanna Lynch och var helt perfekt... När J.K Rowling fick höra vem som fått rollen trodde hon inte sina öron. Evanna Lynch visade sig nämligen vara ett helt besatt Harry Potter-fan som brevväxlat med Rowling, och enligt J.K så ÄR Evanna Lynch Luna Lovegood. En liten solskenshistoria, en tonårspsykopat med tur eller ett marknadsföringstrick? Vem vet.

Arkiv X-donnan Gillian Anderson har fått en Oscar. En liten son med det namnet alltså. Ingen flintskallig guldgubbe.

Jag kan vara den sista av alla bögar att ge upp Böglobbyn, men efter igår har jag nog gjort det också. Det ger mig liksom inget... Upplägget verkade ju så bra – att informera om bögar och homofobi med hjälp av humor, både på bögar och heteros bekostnad...men jag tycker bara det är...meningslöst. Som avsnittet igår med fjollan som skulle ragga upp Liston Söderberg. Eh? Det fick ju nästan mig att välja att bli homofob i ren pinsamhetschock... och den där jakten på en bög i norrland hade väl sina poänger...men jag hade förmodligen fått en hjärtinfarkt om jag varit traktens enda garderobsbög som lånat homolitteratur på biblan...och så kommer TV och ska försöka lista ut vem jag är. Kronan på verket var ju luftandet av Sverker Åströms fördomar om fotbollspelare på slutet... Vad ville redaktionen med det? Hämnas för att Sverker hoppat av, eller? Synd på så rara ärtor och så mycket homotalang.

Enligt Expressen festade Carola på Patricia i söndags. Kan vi nu en gång för alla avskriva att Carola hatar bögar och bara rikta in oss på att hon verkar vara oändligt dum och galet religiös?

Efter en gigantisk mediastorm har FOX i USA beslutat sig för att inte sända O.J Simpson-programmet If I Did It, Here's How It Happened som jag skrev om här i bloggen häromdagen. Förlaget som skulle ge ut O.Js bok har också beslutat sig för att inte göra det, efter massiva protester, bland annat från offrens familjer och websidan DontPayOJ.com.

Ett favoritcitat från förra veckans Ugly Betty som jag hittade hos TV-Gal:
"I'm this close to splitting a Cobb salad with Sarah Jessica Parker and talking about shoes."

- Daniel to Betty after he spends all day waiting for Sofia to call him.
Detta åtföljdes för övrigt av en lång blick från Betty som tittade på honom och sa något I stil med "I really miss that show!"! Undras om det finns någon heterosexuell man I manusteamet bakom Betty, eller om det bara är bögar och brudar?

Vändningen i slutet på gårdagens Dexter var väl kanske inte helt oväntat...inte alls faktiskt, jag misstänkte det redan i förra avsnittet...men den där serien är ändå så sjukt bra att det nästan är svårt att förklara dess genialitet.

Som alla väl vet vid det här laget så sänder SVT Madonna: The Confessions Tour Live i mellandagarna. NBC i USA sänder det imorgon. Gissa om det kommer vara all-over-the-net på torsdag morgon?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hittat hit via Kim. Så vi skyller allt på honom. ;)

Fastnade länge bland dina inlägg, och kommer gärna tillbaka.

Oswald sa...

Kul att ha dig här!
Du är så välkommen.

Kim är min idol. Han är så skön den mannen. :)

Anonym sa...

Å, jag läser smicker om mig själv :)

Ville bara säga att attans att jag missade Carro på båten i söndags och Bettys kommentar "I really miss that show" var hur kul som helst.

Och Madde hittar vi snart på nätet :)