02 augusti 2006

Veckans Bästa för Dina Sinnen

Hör: "No Party" med Marit Bergman
Alla fjortisindietjejers gudinna är tillbaka med sin mest poppiga och kommersiella låt någonsin (komplett med det som i Melodifestivalsammanhang brukar kallas "ABBA-piano"). Självklart är det en hit och sensommarens (fast den handlar om Halloween) gladaste ledsna låt.

Lukta: Tunnelbanedoft
Många skulle nog säga att det bara luktar instängd luft fylld med föroreningar. Jag säger att det luktar storstad och ett överlägset lokaltrafikalternativ.

Känn: Pridekänslan
…som inte handlar om att dricka svindyr stadsfestivalöl i plastflaska för överpris lyssnandes på någon B-artist – utan om att som homo för en gångs skull kunna hålla någon i handen, spana mer eller mindre öppet och prata högt om allt du känner för UTAN att det måste kännas som ett politiskt statement eller vara risk för missnöjda blickar och i värsta fall våldsamheter.

Smaka: Rosévin & Champagne
Okej…inte samtidigt. Men var och en för sig. Så ofta som möjligt. Att komma tillbaka till ett Systembolag i huvudstaden och kunna stå mellan två hela hyllor fyllda med ovanstående drycker visar tydligt skillnaden mellan storstad och småstad.

Se: Lill-Babs Köpa TV-spel i "Ett Herrans Liv"
Filip och Fredrik pendlar ständigt mellan genialitet och buskis...och här får du lite av båda. Tror jag har sett få inslag som är så sjukt roliga och som går att se så mycket om och om och om igen som när de skickar in allas våran Lill-Babs i en TV-spelsaffär. Kolla själva (så går jag och fixar en svart-tatuering istället).


Undvik Däremot:
Dåligt väder, Anders Nunsteds 'Scissors Sisters åsikter', Schlagerbögarna i "Stockholm City"

4 kommentarer:

Aronson sa...

Aha. Du använder själv ordet homo, inte HBT:are...

;-)


För övrigt håller jag med dig om tunnelbanan. En av anledningarna till att jag flyttade till Stockholm.

Oswald sa...

Faktum är att jag skrev HBTare först...men sedan kände jag att det kändes som om jag provocerade dig efter alla mina inlägg hos dig så jag ändrade det. :)

Aronson sa...

Ha ha. Så ömtålig är jag inte...

...fast jag är glad åt betydelsen du ger mig.

;-)

Anonym sa...

Ja, tunnelbanedoft är en speciell och bra doft. Inte när det luktar piss eller så utan när det liksom luktar TUNNELBANA. Sen är det olika i olika städer, jag har bara varit i Stockholm och Paris. Det finns en tvål vi har hemma (den luktar lilja) och om man tvättar händerna med den och har gummihandskar på sig samtidigt (typ när man städar badrummet) så luktar gummihandskarna Paris tunnelbana sen. Tror det är något rengöringsmedel de använder i tunnelbanan plus gummidoften som gör det.
Sen gillar jag de där "Pling-plong Nästa T-centralen. Byte till tunnelbana mot blabla samt pendeltåg till blablabla". Det är bra att syrran ofta ringer när hon sitter på tunnelbanan så man får höra. ;-) Småstadsbussarnas "Nästa: mitt-ute-i-ingenstans" på bred norrländska känns inte lika roligt...