23 maj 2006

Mycket Väsen för Ingenting

Vaknade upp och hade helt tappat min blogg-mojo.
Kommer inte på något skoj alls att skriva...och den engelska bloggen är helt lämnad i sticket.
Hjälp! Inspiration, vart är du?
Skriv inte något då för helvete! kan man ju tänka...
...men då vore det ju inte jag...min grej är ju lite att prata på konstant utan att ha speciellt mycket nytt att säga. SÅ va fan. Detta är min otroligt spännande morgon:
Kaffeförsening
Messade med en polare på Qruiser innan jag stack hemifrån och blev så sjukt sugen på kaffe (som han berättade att han drack) att jag fick panikhoppa in på 7Eleven (som har det absolut bästa automatkaffet i min värld) för att köpa en stor mugg - med följd att jag missade pendeltåget och blev fast på Karlbergs Station i en halvtimme extra.
Boktips
Läste Gardell's "Jenny" på tåget (en recension dyker nog upp inom kort) och den är fruktansvärd...på lite olika sätt. Började nästan gråta.
Naturrutan
Promenerade genom skogen hit och fascinerades ännu en gång över alla liljekonvaljer. Har nog aldrig sett så många. Är mest van vid Blekingenaturen från när jag växte upp...och naturen här är väl ungefär samma fast med lite annan fördelning på blommorna. Insåg nämligen att mina 14 år i Göteborg innehöll väldigt lite natur. Vilket såklart var ganska självvalt för jag gillar inte natur sådär jättemycket, men också för att när folk på västkusten ska lämna stan så ska de ALLTID bara ut till havet (som jag inte gillar...det är djupt och har maneter) och där är växtligheten NOLL. Göteborgarna älskar sina stenar...men som östkustbo undrar man bara var alla träden är och förstår inte alls vad det är de tycker är så himla vackert. Själv höll jag på att bli lynchad en gång när jag tyckte det coolaste med deras skärgård var vindkraftverken och föreslog att de skulle smälla upp en hel skog med såna (va fan..då skulle det iallafall se ut som om nåt växte där).

Tror det var allt.

19 kommentarer:

Fredrik sa...

Är det inte det som är så fantastiskt med naturen, att den kan vara så olik?
Att du inte fått uppleva skog har du nog bara dig själv att skylla, speciellt när du har "skog" runt husknuten och jättebra promenad och vandringsleder, eller hur? ;-)

Anonym sa...

Du nämner då och då att alla väskustbor och Göteborgare är besatta av havet, något jag själv inte har upptäckt.

Saknar jag totalt självdistans (såsom västkustbo från födseln) eller har du haft otur att hamna i ett stim (förlåt...) av havsfanatiker?

Oswald sa...

Okej...

I-man: Du har faktiskt rätt. Jag HAR sett en massa natur i Göteborg, fast jag hde glömt det. Förra året gick jag ju lite i skogen på morgonen då och då och såg faktiskt en och annan vitsippa. Helt klart.

F2: Jag tror bara inte du märker det... Vart vill folk bo helst - vid havet! Vart säger man så fort det är över 15 grader - ska vi inte åka ut till havet?
Men framförallt...försök nämna Östersjön (bara allmänt sådär) i samma mening som hav och du får en uppläxning i att "det där är minsan inget hav utan en insjö...blablabla".
Bara på västkusten barn, bara på västkusten...

Fredrik sa...

Generalisera! Mera! ;-)

Oswald sa...

Oh, men testa...
=P

Fredrik sa...

Jag tycker överhuvudtaget att det finns plats för att gilla bägge delar. Bara för att man gillar målningar av Picasso betyder det ju inte att jag nödvändigvis behöver dissa en Rembrant.

Och för övrigt så tror jag att du ändrar uppfattning om salta bad den dagen du testat att simmma i mareld en mörk, varm augustikväll. Det är som att befinna sig i en Jackson Five video från 70-talet!

Oswald sa...

hahahaha

Trying to convince me by making the nature as gay as possible?

Jag har inga problem med att bada typ i Halmstad en manetfri dag...
...mina problem ligger i att få skära sig en ruta i manetsörjan och sen hasa sig ned från en klippa rakt ned i bråddjupet.
DET är inte jag.

Ge mig sand och en brygga - sen skiter jag i hur salt vattnet är. Medelhavet är fantastiskt. Sand, supersalt och stendött. Precis som jag vill ha det.

Anonym sa...

Bo vid havet OK, det vill jag, men inte nödvändigtvis väskusthavet. Det coola med havet är just att man (jag) kan sitta och titta på det och känna att det sträcker sig hur långt som helst och att allt hänger ihop. Det funkar oavsett salthalt i Östersjön, Medelhavet, Kattegatt och Indiska Oceanen.

Jag har aldig upptäckt plusfemtonvimåstetillhavetpaniken men jag kan ju haft tur. I övrigt håller jag med dig, maneterna kan man vara utan.

Oswald sa...

Men jag tycker också om att titta på havet. Absolut. Jag är bara inte så känslomässigt engagerad i det som (generaliserat) de flesta västkustbor.
Men jag vet ju att både du och jag gillar höga hus också...och vad skulle vi (generaliserat) säga att Göteborgare tycker om det?
;-)
Vi är kanske speciella?

Anonym sa...

Göteborgare gillar bara höghus om se kan döpa dem till något riktigt klämkäckt och vitsigt....

Vi är nog speciella då, skönt att få det utklarat :-)

Fredrik sa...

JAG VILL OCKSÅ TYCKA OM HÖGA HUS!

Anonym sa...

Det är helt OK, din yrkesgrupp är undantaget som bekräftar regeln att Göteborgare inte gillar höghus....och ja, du är också speciell.

Fredrik sa...

... men jag hänger inte alls med.... visst vill göteborgs populas (om man nu får kalla dem det) ha höghus? Det vill ju tom Göteborgs byggnadsnämd... Och visst vill våran egen "Göran" ha höghus? så jag måste nog ha missat nåt där.
Vad jag däremot VET ,om vi nu skall älta Göteborg-Stockholm så har det stockholmska arkitekterna betydligt mer motvind. De måste bråttas med "Stockholms skönhetsråd" som är en besynnerlig samling av självutnämnda esteter...

Oswald sa...

Det är väl mera invånarna över 60 i Göteborg som får slag så fort ordet "hus högre än tre våningar där en är i sten och två i trä" nämns, och måste skriva insändare i GP som osar svavel.

Tja, Wihngård ska ju äntligen få bygga en riktig skyskrapa högre än Turning Torso här i Stockholm (på Telefonplan) så det är väl inte helt sant, eller?

Vilka projekt blev av tillslut i Göteborg? Inte Heden, va? Gårda? Känner man tappar det lite utan GP.

Fredrik sa...

Tror att man måste skilja på idéprojekt och vad som finns intresse och behov för. Göteborg har ju egentligen inte de problemen med för liten yta. Att bygga hus som kukförlängare känns ju enbart onödigt tycker jag.
Heden var enbart ett idéprojekt, men väldigt givande debatt.
Gårda skall börja byggas i höst, så det blir av.
Är det verkligen realiserade planer med skrapan på Telefonplan? Jag berättade ju sist om det "lilla avkapade" huset på Medborgarplatsen som arkitekten vägrar sätta sitt namn på...

Oswald sa...

De har en tävling i Stockholm City om vad huset ska heta iallafall...
...en tävling som känns MYCKET Göteborg måste jag säga!
Fast de kanske undviker vitsarna?

Höga hus är framförallt coolt och fint. Inte minst för att de kan ha barer högst upp. Helst som roterar.

Fredrik sa...

Höga hus ÄR coolt. Men jag vägrar gå med på att det finns nåt inbyggt i göteborgare som säger nej till höghus och tvärtom i Stockholm. Det känns bara som ett försök i att blåsa upp en debatt som INTE finns. För att gå med på det vill jag ha en statistisk undersökning! ;-)
Vill faktiskt fortfarande hävda motsatsen isåfall, vilket egentligen är onödigt.
Staden Göteborg har inte den motvinden som Stockholm faktiskt har i att vara "världens vackraste huvudstad", så i Göteborg är det enklare att gå ifrån anpassning till omgivande bebyggelse. Jag tror faktiskt att ett Universeum eller världskulturmuseeum aldrig skulle ha genomförts i jämförbara lägen i Stockholm. OM det är bra eller dåligt har jag inte tagit ställning till.

Det är bra om Wingårdhs får rita ett höghus för då blir det antagligen bra, men har du kollat upp så att det verkligen blir en bar i toppen????

Oswald sa...

Nä, det var mera en önskan från min sida - och något som borde finnas högst upp i alla skyskrapor.
=)

Fredrik sa...

dessutom kom jag på... att Hotel Gothia skall få sin tredje "skrapa"... *lalalalala*