12 december 2011

Läget Just Nu - Vecka 1150


Stormhelg med Schlagerprofilerna (mfl) Ny
Jag älskar att vi kan ta lyxen och bara kan hänga ihop en hel helg utan att egentligen göra något speciellt mer än att dricka alldeles för mycket vin och snacka Melodifestival och X-factor.
"The Cream" – Låt med The Storm Ny
Jocke Berg och Martin Sköld har inte bara skrivit en ny Kent-platta som heter Jag är inte rädd för mörker och släpps i april. Nope. De har också skrivit ihop den här underbara poplåten till en dansk grupp som kallar sig The Storm, och som är ett tydligt tecken på att även om Kent aldrig skulle (eller bör) vara med i melodifestivalen, så skulle Jocke Berg & Co göra sig alldeles utmärkta där som låtskrivare. Tänk en sådan här till September!? Mumma!!"We are Young" – Låt med Fun. Feat Janelle Monáe Ny
FF har obsessat om den här låten i en månad (och jobbade på att få med den på förra QX Speldosa) men jag fattade tydligen inte dess storhet förrän Glee-gänget tog tag i den och lyckades få till det andra av sina enda två bra nummer hela den här höstsäsongen. Men givetvis är det originalet som är det som ni ska välja att söka upp och lyssna sönder. En av årets bästa låtar, som för hoppningsvis kommer få ett nytt liv och en ny chans efter Glee-covern.
Champagne Ny
Man dricker det alldeles förlite. Tur att den champagnetätaste helgperioden på året snart nalkas…
"The Inbetweeners Movie" – Film av Ben Palmer Ny
Jag är ju väldigt förtjust i den här brittiska komediserien om fyra, kåta brittiska tonåringar, och jag blir väldigt glad av att se att det håller alldeles utmärkt att flytta över den idén till den stora duken också. Här drar de till Kreta för sol- och fyllesemester och det blir precis samma gamla snuskhumor som på TV (fast med mer synliga penisar). Kanske inte den mest finessfyllda komedi du kan se på bio i år, men en bra bit över de flesta amerikanska lågvattenmärken i samma genre. Ett bakisfilmtips för alla och ett måste för er som älskar serien."Nordstan" – Dokumentär på SVT Ny
Ett riktigt bra försök av SVT att hoppa på 3:ans Färjan och (framförallt) 5:ans Ullared-trend vad gäller TV-reality. Kul med lite bakgrund, bra "karaktärer" och lagom seriöst gjort. Kanske är det för att jag varit Göteborgare i snart tjugo år, men jag längtar till nästa avsnitt!
"Little Mix" – X-Factorvinnare Ny
Så fort Misha B var ute ur tävlingen kändes det som om det bara fanns en enda akt kvar som skulle kunna bli något riktigt stort – och det var Little Mix. Gruppen, som är ett ihopkok av fyra solo-sökande tjejer som deras mentor Tulisa plockade ihop när det inte fanns några tillräckligt bra sökande grupper, fyller helt enkelt en funktion i ett tjejgruppsälskande Storbritannien som varit kallsinniga till allting som dykt upp sedan Girls Aloud splittrades och Sugababes blev ett skämt, och dessutom kan de fyra brudarna verkligen sjunga och är fyra väldigt starka karaktärer. Vi får väl se vad skivbolaget gör av dem – sådant här kan som bekant alltid gå hursomhelst – men startkapitalet känns något säkrare än vad det gjort sedan Alexandra Burke vann. Här är ett klipp från helgens tävling.


"Pepparkaka & (riktig opastöriserad) blåmögelost" 3v
Fortfarande något av det absolut godaste just nu. Standardförrätt till mitt och FFs fredagsfrosseri tillsammans med årets godaste glöggnyhet (Ripas chili-variant).
Laleh 5v
Bäst den här veckan också, när hon gjorde en elektrodansig sak av Wiehe/Thåströms Fred. När de ska släppa skivan med årets Så Mycket Bättre-låtar räcker det förmodligen att släppa Lalehs.
Frukost på "…and the Bakery"Åt
Fortfarande Göteborgs bästa caféfrukost.

"Hockeymatch i Scandinavium"
Det kommer kanske inte som någon överraskning att jag inte är någon direkt idrottsfantast, så ingen blir väl chockad av att jag först i förra veckan besökte min första hockeymatch någonsin. Mest chockad blev kanske jag, över hur mycket show (fyrverkerier!), folk (12.000!) och hätsk stämning det var i den där isladan, men jag kan verkligen förstå att folk dyker upp i sådana drivor om man har ett intresse och (framförallt) ett lag att hålla på. När man inte har det blir det kanske lite väl ointressant, men jag är väldigt tacksam för att ha upplevt det. Och hockey äger fotboll när det gäller att bli "ivägsläpad" på live sport.

Galet höstväder
Jo, det är mysigt när man bara kan sitta inne – men det här att det aldrig blir ljust eller att man inte kan morgonpromenera utan att få en gren i huvudet eller bli plaskvåt är inte roligt.
Träningsovilja
Om det inte ska bli mu-mu i februari och jag fortfarande ska fortsätta smälla i mig julbord och julgodis så måste det här tillståndet av allmän träningsfobi snart försvinna ur min skalle.
Reklamen i CityVille
Jag säger det igen: OK, jag vet att ni inte spelar CityVille (då skulle ni addat mig för längesedan och det har ni inte gjort) men hade ni gjort det hade ni också retat er något fruktansvärt på att det numera, så fort man öppnar spelet, dyker upp två (!?) automatstartande (!?) exakt likadana (!?) reklamfilmer varenda gång. Mer än lovligt irriterande.
Facebook i iPhonen
Är det någon som minns om det någonsin har fungerat? Det känns lika avlägset som Jesus i kortbyxor just nu.

Ungefär så just nu.

3 kommentarer:

Damian sa...

Proposing September to sing "My Crown" you've brought me back to thoughts that it was a waste of Så mycket bättre potential to release pure commercial dance-album when Petra should have released much darker work sounding more like Kärlekens Tunga on one side, acoustic and jazzy on the other side. It could have established Petra's career in Sweden for a long time, now I'm afraid she'll get attached to Så mycket bättre glory (like it happens with artists after MF) getting problems with releasing new stuff in future and there won't be another way for her but MF.

Erik sa...

Tja, om Mando Diao och Agnes kan skriva låtar ihop, så är väl ett samarbete mellan Kent och September inte så omöjligt.

Angående Laleh så släpper hon en egen EP med alla sina tolkningar – finns på iTunes 25/12. Den kommer nog att sälja mer än samlingsskivan (med bara 3 Laleh-tolkningar) som just är släppt.

Anonym sa...

The Inbetweeners Movie är fantastiskt mycket bätte än Hangover I eller II.

Homeland är fortfarande den bästa nya serien i USA, MEN - och vilket år detta är för nya TV-serier - PERSON OF INTEREST är briljant.

Här, kära ni, finns ALLT och mer. Jag kan bara ge, som signum, att mina tidigare favorit-serier var West Wing och Star Trek Voyager (yes, I know); men dessa två nya serier år 2011 verkar kunna krossa ALLT motstånd.

Utöver det;

ha en fantastisk jul!

/Pedro