22 november 2011

Läget Just Nu - Vecka 1147

London Hösten 2011 Ny
Som vanligt efter en resa så blir förstaplatsen en samlingsplats för allt det där som inte dyker upp nedan. Som mina två resekamrater i järntrean som jag alltid har lika roligt med, som grabbarna grus (fem andra polare) som bodde i andra delen av stan men som vi hade så kul med på kvällarna, som fantastiska Tobbe som lånar ut sin lägenhet och sin säng (!) till oss, som den alltid lika charmiga David och hans Paul som bjöd hem oss till sig, till svenska kyrkans julmarknad och med på pubbesök, och till den alltid lika charmiga Måns som inte tvekar att bjuda in mig och hela mitt gäng att komma och hänga med honom och hans entourage på lyxhotell när han råkar vara i stan samma dag. TACK alla! Det var en underbar resa.
Westfield Shepherd's Bush Ny
Ska du shoppa i London så ska du helt klart åka till Westfield Shepherd's Bush. Glöm kaoset på Oxford Street (försök hinna med Primark när det öppnar tidigt en vardagsmorgon så har du gjort det), trängseln i Covent Garden och försök att ta Carnaby Street en sådan där kul 20% off kväll när de bjuder på fria drinkar...men lägg en dag på Westfield och du kan spendera resten av din London tid på att bara mysaomrking och göra annat. Alla mina favoritkedjor finns där: SuperDry, River Island, TopMan, Bench, Uniqlo och FCUK...och alla andra kedjor också...plus ett gäng schysta restauranger om du blir hungrig. Bara fem stationer (och typ tio minuter) från Oxford Street och hyfsat oupptäckt av den stora turistmassan, Mitt bästa tips.
"Bangers & Mash and a pint of London Pride"Ny
Min favoritbeställning i London som jag upprepar så ofta jag bara kan. OK. Sista halvan (alltså den utan potatismos & korv) upprepas kanske lite (OK, mycket) oftare än den första, men kombinationen är oslagbar.
X-Factor-kväll hos David & Paul Ny
Efter en trevlig middag på en lokal restaurang i Chiswick blev vi hembjudna till David & Pauls (eller egentligen Gina Gs) fantastiska hus under en suverän X-factorkväll med lika suveräna mince pies och helt galna chips. En riktigt trevlig kväll hos mina favoritbritter.
"Faster" – Låt med The Saturdays Ny
Bästa låten på nya skivan (okej, i konkurens med de tre singlarna får jag nog säga) spelades först upp för mig hemma hos David & Paul under kvällen ovan. Den blev knappast sämre för det minst sagt... Har inte hunnit lyssna på resten av skivan än, jag kommer liksom inte förbi Faster(fasterfasterfaster), men jag lovar att på något sätt återkomma med ett omdöme. Brittiskt tjejband + en slinga som stensätter sig i refrängen + ingen tydlig "schlager-rökare uppbyggnad" utan istället lite Loreen-trixigt (för att fortsätta med MF-referenser) överraskande + en fantastisk produktion i Boström-skolan med Underworlds "Born Slippy"-ljud. SÅ Oswalds Popcorn!
Ping Pong Kitchen & Wahaca Ny
Fortfarande min två absoluta favoritrestaurangkedjor i den brittiska huvudstaden. Den förstnämnda erbjöd den här gången en helt suverän "julmeny" med fullständigt briljanta dumplings och den andra (där jag som vanligt tog deras avsmakningsmeny och en Mayan Gold-drink...jag tror aldrig jag ätit något annat där) erbjöd en helt galen kanadensisk servitör. Två suveräna matupplevelser som rekommenderas. PS. GBK är ett måste om ni är sugna på hamburgare i världsklass. DS.
"Starbucks Redcups" Ny
Det är nästan inte mätbart hurmånga Cinnamon Lattes jag hunnit hälla i mig den här helgen (med vispgrädde på
Laleh 2v
Efter en otroligt snygg och avskalad version av Lena Philipssons/Orups På gatan där jag bor har nu höstens stora stjärnskott fyra låtar i toppen på svenska iTunes-listan. Rekord såklart och väldigt välförtjänt. Men snart måste det väl komma en version hon misslyckas med?
"Xtra Factor" Åt
Medan huvudprogrammet tappat lite av sin glans i år (det är dock - i motsats till vad många säger - Storbritanniens största TV-program och faktiskt den näst mest sedda säsongen någonsin...och helgens röstresultat var ju precis en sådan där spännande game changer som man älskar programmet för) så blir bara lillebrorprogrammet bättre och bättre. Kul fasta inslag, roliga gäster och ett övercharmigt programledarpar i Caroline & Olly.
"Min Löpsedel" – iTunes-app Ny
Det kan vara vår kassa humor bara, men vi har haft väldigt, väldigt roligt med hjälp av den här appen under helgen.

"Alla mina shoppingfynd"
Många byxor blev det. En hel del skjortor också (ja, många, många rutiga). Men även julklappar, lite tröjor, en (billig) kavaj, tidningar & böcker och mycket, mycket mer. Men mest byxor. Som vanligt. Kanske inga sådana där klockrena fynd som min underbara dunjacka ifjol, dock. Dessutom: det är så underbart medan det pågår, men nu ska kalaset betalas. Den ångesten!?

Förkyld - igen
Tog bort min röst helt stundtals under resan och kloggade igen varenda andningsöppning. Otroligt obehagligt.
Tjock i London
Turns out it's actually worse in to be fat in London IN London than moning about it in Gothenburg.
Flyga
You know the drill. Hatar't.

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Damian sa...

I'm SO in love with "Faster" too and I don't even know if it's because of that crazy drive striking from the very beginning, lovely growing tune or all that Loreen-sounding drama in the vocal line. But it's amazing!