07 november 2011

Läget Just Nu - Vecka 1145

"Slapphelg med FF" Ny
De kommande helgerna innebär en hel massa skoj, så därför fick det här bli en skönt, soft helg med massa vin, glögg, granklädning (ja, jag är tidig – men fan vad mysigt det är att vakna till ljuset från den nu på morgonen), kaffe utomhus med Andreas (som jag äntligen fick träffa för första gången på två månader), bio, X-Factor och såklart en hel buffé av god mat som FF fixade. Bäst? Hans "om två veckor drar vi till London"-middag med bangers'n'mash, hemgjord löksås och London Pride!
"Sticks + Stones" – Ny skiva med Cher Lloyd Ny
Jag har gillart Cher sedan hon klev in på uttagningarna i X-Factor förra året, och förstod aldrig (och förstår fortfarande inte) det enorma hat som britterna utsatt denna unga, talangfulla och supersnygga bruden för. Till skillnad mot en tsunami av hatande popbloggsbögar på nätet älskade jag Englandsettan Swagger Jagger, och när jag nu hör debutskivan finns det absolut ingen anledning för mig att ändra åsikt på någon punkt. Visst. Cher är absolut ingen Nicki Minaj, och de partier där hon envisas med att köra rap är utan tvekan skivans svagaste, men samtidigt har hon fått hjälp av så mycket talang (Max Martin, RedOne) att här parallellt med svaga, halvkackiga pratverser finns några av årets absolut bästa poprefränger. Lyssna bara på Over the Moon, ett typexmpel på något som kunde blivit en enorm hit med bättre verser. Eller suveräna Grow Up. Tydligast blir det när hon helst skippar pratpartierna och bara sjunger i balladen Beautiful People (tillsammans med svenska Max Martin-bandet Carolina Liar), som kan vara skivans starkaste stund (tillsammans med refrängerna i tigare nämnda låtar). Hursomhelst. De tidigare Cher-skeptiker som inte förstår att den här tjejen är en stjärna och att hon är något riktigt stort på spåren även efter att ha hört den här skivan, de förstår helt enkelt inte popmusik.
Mörsjö Deli Tunnbrödschips Ny
Ramlade över dessa fullständigt fantastiska små, vad ska man kalla dem, bakverk, för en vecka sedan på provsmakning på Kvantum (ja, jag kastar mig alltid över allt man får smaka på) och blev helt fast. Svindyra små salta chipsliknande tunnbrödsbitar som kan vara bland det godaste jag ätit på år och dar. Ser ni dem så köp! Ni kommer inte att ånga er.
"Misfits" – Säsong 3 Ny
En av mina brittiska favoritserier är tillbaka. Tyvärr känns kanske inte Rudy som ett fullgott alternativ till Nathan (Robert Sheeran lämnade serien efter förra säsongen), men för handligen är det kanske bara bra med lite nytt blod. Och så länge Iwan Rheon tar av sig kläderna hela tiden så kommer jag att följa den här asschysta ungdomsserien lika slaviskt som tidigare!
"The Adventures of Tintin – Enhörningens Hemlighet" – Film av Steven Spielberg Ny
Tintin var en av mina största idoler när jag var yngre. Självklart hade jag alla seriealbumen, och jag läste dem så mycket att jag tror de flesta av dem bara finns kvar i delar i mitt föräldrahem. Den första biofilm jag såg i mitt liv (som inte var tecknad) var förresten den fruktansvärda spelfilmen "Tintin och de Blå Apelsinerna", och jag är s¨å lycklig att de som växer upp idag med samma besatthet som undertecknad istället får den här fantastiskt animerade filmen från Steven Spielberg. Visst, den har sina brister – det är alldeles förmycket Indiana Jones-action mot slutet och då den bygger på Krabban med Guldklorna ihopslaget med den första boken i Rackham den Röde-serien så får vi bara halva äventyret med titelns Enhörning…men för en Tintin-fan är den samtidigt en fröjd att se med alla sina underbara detaljer och blinkningar; tavlorna på väggen hos Tintin, gatuporträttet i början, kanariefåglarna (ni måste se för att förstå) och alla möjliga andra detaljer som dyker upp här och där och blinkar till albumen. Dessutom är det den första film gjord med den här animeringstekniken som jag verkligen kan ta till mig. Det känns alldeles för overkligt för att bli jobbigt, och samtidigt tillräckligt verkligt för att man ska köpa alltihop efter bara några sekunder in i filmen. Rekommenderas. Och jag längtar redan efter fortsättningen.
"Breaking Down" – Albumspår med Florence + The Machine Ny
Jag skulle ljuga om jag sa att jag är ett gigantiskt fan av Florence + The Machine, men jag skulle också ljuga om jag inte erkände att jag älskade delar av debutskivan (som You've Got the Love). När jag nu lyssnar på uppföljaren är erfarenheten densamma. Även om inget är dåligt och allt känns intressant så älskar jag inte allt - men delar är fullständigt briljanata. Som den här låten. Skivans ohotat bästa spår som bara måste addas till varje normal människas Spotify-favoritlista från och med nu.
"Fruit Ninja Puss in Boots" – iPhone-spel Ny
Favoritspelet FruitNinja har fått ett litet sponsrat syskon som innehåller tillräckligt med många nya varianter för att ha lyckats bli en mindre besatthet på bussen till jobbet på morgonen.
"Ripa Starkvinsglögg Peppar & Chili" Ny
När nya Blossan redan var slut (efter två dagars försäljning) som chansade vi på den här sprillans nya glöggen istället och blev glatt överraskade. En riktigt god glögg med bett av peppar och chili. Årets hit?
"Berg flyttar in" – Ny säsong Ny
Ett egentligen ganska meningslöst, enkelt och oförargligt program och koncept som helt och hållet hänger på Carina Bergs undebrara personligt, humor och förmåga att få huvudpersonerna att öppna upp sig och sina hem. Parnevik programmet var kanske ingen klassiker, men det var ändå lite skoj att se någon med ett 250 kvadrat stort sovrum som glömt bygga rum till sina barn när han byggde huset… Jag väntar med spänning på La Camilla-avsnittet!
"Den som dräper" – Dansk deckare Ny
Måste ju med på listan eftersom jag följt de fyra första avsnitten med spänning varje måndag på TV4, men helt enkelt glömt bort att lägga det på listan. Otäckt, spännande, danskt och jäkligt bra.


"Captain America: The First Avenger " – Film av Joe Johnston
Bitvis otroligt fånig och med en intrig som kunde sammanfattats på en serviett (klen kille utsätts för experiement och blir musulös krigsmaskin som ska bekämpa nazister – värsta sporten…den med rött ansikte utan näsa – under andra världskriget), men samtidigt en snygg uppdatering av vad som kunde blivit otroligt nationalistiskt och ofattbart för en publik utanför USA. Duger att vara bakfull till.
"South Park" – Säsong 15
Fortfarande en bergodalbana mellan fantastisk satir och bara meningslösa barnsligheter som träffar helt fel. Mitt favoritavsnitt hittills den här säsongen? Förmodligen det med musikalerna, där man dels kunde ana Trey Parker & Matt Stone's riktiga konfrontationer med "de stora" musikalskrivarna när deras The Book of Mormorns blev världens hetaste musikalhit just nu…och som dessutom hade årets mest ogenerade reklamknorr på slutet.

Kavli Ädelsost med Päronsmak
Jag gillar de här ädelostarna på tub för varadagsätande av pepparkaka till kvällsglöggen, och hittills har deras whiskey-varianter och säsongssmakerna med cognac och punsch fungerat bra. Men årets päronvariant, som jag antar ska kompensera både för riktig ädelost och den obligatoriska päronklyftan, smakar bara Piggelin eller skumgodis. Där går även min gräns.
Facebooks iTunes-app
Den har legat här innan, men förtjänar verkligen att komma tillbaka. Finns det någon annan app som fungerar så kass som den här? Som hänger sig. Som inte får kontakt med nätet? Nope. Twitter är ju som en Schweizisk klocka i jämförelse.
De brittiska X-Factor-röstarna
Återigen: det brittiska folket röstar precis lika illa i X-Factor som de svenska gör i Melodifestivalen. The Risk och Johnny ut medan Frankie the little Fucker inte ens var bland de tre sämsta? Ett skämt. Fullständigt ofattbart.
Taskig 3G-uppkoppling överallt
Jag vet att det beror på DET HÄR, men det är ändå precis lika irriterande varje gång det händer. Vad betalar vi för Telia? Modemuppkoppling?
Kärnor i små orange citrusfrukter
Eller: "Varför satsumas är SÅÅ mycket bättre än clementiner"!

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Mick sa...

Det blir så tråkigt nu när The Risk åkte ut, för nu det finns inget sött att titta på! Ja jag vet att jag är ytlig men så är det, när det inte finns något sött och talangfullt att hålla på så blir det inte lika engagerande, så är det bara.

Jäkla otur att de hamnade där de hamnade just den här veckan och inte fick sjunga om, för hade de fått det då tror jag att de hade blivit räddade av juryn.

I USA versionen finns det inget sött heller! :(

Vilka uttagskriterier har juryn egentligen! ;) LOL!