23 maj 2011

Läget Just Nu - Vecka 1121
Heldag med gänget Ny
Direkt efter frukost begav jag mig ut till Majorna för att dricka rosévin och se på Göteborgsvarvet från A&As balkong. Väldigt många glas och timmar senare avslutades kvällen med en märklig efterfest i min lägenhet…och däremellan ingick en alldeles fantastisk kväll på BeeBar med strålande musik och mycket folk. Addera till det ett brunbränt ansikte tillföljd av flera timmar i solen på balkongen och ni får en gjuten förstaplats på listan.
"Lupercalia" – Ny skiva med Patrick Wolf Ny
I veckan som kommer kan ni läsa mer om vad jag tycker om den här skivan i juninumret av QX (fast inte SÅ mycket mer – det kom en Lady Gaga i vägen och käkade upp helsidesrecensionen så det är bara 426 tecken) men jag kan väl avslöja så mycket som att det här är Patricks absolut gladaste skiva hittills och förmodligen också hans bästa. Med en ny skiva sprängfylld med vackra texter och snygga poplåtar om kärlek cementerar Wolf sin ställning som en av mina absoluta favoritartister.
"Born this Way" – Ny skiva med Lady GagaNy
Omotiverat hårdrockstrams, snusk-saxofoner och alldeles för lite ”kill your darling-tänk” aside – det här är ett av årets största popalbum från vår tids kanske största popfenomen. Istället för att sucka åt alla meningslösa spår väljer jag att glädjas åt fantastiska dängor som Scheisse, Americano, Bloody Mary, Electric Chapel och The Edge of Glory. Drottningen hänger kvar ett tag till…det finns ju ändå ingen som vågar utmana.
"Pubrunda med jobbet" Ny
Oväntat trevlig aktivitet när chefen är på det mer givmilda humöret, Linnéterassen är lokalen och kollegorna är de rätta.
"Kesella Rabarber" Ny
Otroligt god, ny smaksatt Kesella som såklart är alldeles fantastisk att ha direkt på de svenska jordgubbarna som nu börjar dyka upp här och var. Testa genast!
”Intim” – Ny låt med Linda Sundblad Ny
Om någon under årets MF sagt att Linda Sundblad någonsin skulle kunna hamna här på listan så hade jag skrattat dem hånfullt rakt i ansiktet. Jag har inte varit Lambretta-sångerskans största fan tidigare om vi säger så… Men den här myselektron med svensk text är på många sätt ett genidrag och känns som helt rätt väg att gå. Lyssna själva!"Säsongsavslutningar på TV" Ny
Både för att det blir roligare TV och för att jag älskar cliffhangers – men också för att det markerar en sorts TV-mässigt sommarlov (och frihet) och för att det betyder att snart kommer True Blood och i höst kommer massa nytt spännande att upptäcka. Däremot har det varit rysligt trista cliff hangers i år.
"Vera" - Ny kriminalserie på ITV1 2v
När jag nu har sett tre av de fyra fristående (och på böcker baserade) krminialserieavsnitten med Brenda Blethyn som kriminalkommisarien Vera (och snygga David Leon som henns sidekick) så är det bara att konstatera att det här är en av årets bästa kriminalserier som förhoppningsvis får en fortsättning som håller lika hög klass. Rekommenderas för alla älskare av deckargåtor på engelsk landsbygd."Resten av ditt liv" – Ny singel med Timbuktu Ny
Jag är kanske inte sveriges största Timbuktu-fan, men jag älskar skånska, jag älskar så här härligt bittra uppbrottstexter, jag älskar den där raden i slutet med PIN-koderna (genialt!) och jag älskar att fundera över vem som kommer göra en cover på denna i höstens Så Mycket Bättre...Jordgubbar Ny
Jag nämnde dem redan i samband med Kesellan ovan, men de är faktiskt värda en egen post också. ”Det enda som är riktigt gott och samtidigt inte onyttigt” skrev jag någon gång här i bloggen. Stämmer fortfarande.

"Notorious" – Ny singel med The Saturdays
Det är ju varken Up eller Girls Aloud-klass på det här, men det är helt klart en godkänd tjejbandsvariant på Lady Gaga-soundet som lyckas likna men inte efterapa Pussycat Dolls alltförmycket."Love Love" – Ny singel med Take That
Första singeln från nya EPn ekar både av Katy Perrys I Kissed a Girl och gammal Dead or Alive. Helt klart en lyckad kombo.Servicen på Tranquilo
Maten är god och priserna humana, men allt jag kommer minnas från mitt besök på Göteborgsrestaurangen Tranquilo i veckan (för att fira FFs födelsedag) var den osedvanligt urusla servicen. Riktigt jäkla illa alltså. Verkligen VM i nonchalans och ouppmärksamhet. Skärpning! Och en stor varning till alla som funderar på att gå dit.
Rockstjärneliv när man är en 38-årig ingenjör
Nä, nu får det faktiskt räcka med att dricka alldeles för mycket alkohol alldeles för många dagar i veckan och nattlampan skall släckas klockan 22 och inte fyra på morgonen som på senare tid! Cocktail hour är ett minne blott och nu ska det börja morgonpromeneras och ätas gröt igen. Det var kul så länge det varade!
Höstväder i maj
Regn, snålblåst och kyla? Vad fan är det för sätt?

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

Unquestionably imagine that whіch you stated.

Your favoгite reason sеemed to be on the web the eaѕiest factoг to understand of.
I saу to you, ӏ definitеly get
iгked whilst other folks thіnk about worries that they just ԁo not гealize аbout.
You managed to hit the nаil upon the tορ and also outlinеd out the whole thing ωіth nο need siԁe effect , fоlκs can take a signal.

Wіll probably be again tο get more.
Thanks

my site; [主页]