01 mars 2011

Läget Just Nu - Vecka 1109
Schlagerprofilerna 4v
Med tanke på hur besvikna vi blivit varenda vecka i år så är det fanimej ett under att vi orkar hålla uppe humöret så pass ändå och att vi lyckas ha så roligt som vi har och levrera det vi gör. Fan vad bra vi är! Fast jag undrar mer och mer hur vi ska få igång nån pepp inför finalen eller inför en eventuell resa 2012…
"Dance Alone" - MF-bidrag med Love Generation Ny
En av årets bästa låtar med ett av årets bästa nummer måste alltså ta vägen vi Andra Chansen för att hamna i Globen. Fullständig idioti. Nej, det här är inte Lady Gaga, men det är en skön, dansant popdänga som är det enda i år som känns som om det är i närheten av tidigare MF-popdängor som Stay the Night och Lay Your Love on Me, och tjejerna är grymma – både på och vid sidan om scenen. En av årets höjdpunkter i festivalen.
Fredrik Ny
Allvarligt, fatta att jag har en polare som fixar matlådor åt mig de få dagar jag tillbringar på mitt "vanliga" jobb de här schlagerveckorna. Hur snällt är inte det? För att inte tala om att han får ta hand om hela mitt råttproblem när jag drar till Malmö istället för att vänta in Anticimex...och lånar ut sin lägenhet till en hemlös. Tack så sjukt mycket för all hjälp!
"Nova" – Ny singel med The Sound of Arrows Ny
Man skulle kanske tro att Le Kid är mitt absoluta svenska favoritband...och det är de väl...men de har faktiskt stark konkurrens av de här två grabbarna. The Sound of Arrows konsert på Popaganda ifjol är fortfarande smått legendarisk i min bok och att all den fantastiska outgivna musik jag/vi hörde då kommer finnas tillgänglig på skiva under det här året känns så spännande att jag får myror i magen bara av att tänka på det. Nu är det första smakprovet ute, med medföljande fantastisk video, och det gör inte myrorna mer lugna. Kolla upp, köp och längta efter mer!
"Best of Viktorious Weekends" - EP med Viktorious Ny
Ni som var med i bloggen förra året minns hur förtjust jag var (är) i Viktor Noréns soloprojet Viktorious och hans första singel When We Where Ten. Viktor släpper just nu en singel i veckan under namnet "Viktorious Weekends" och jag har fått tjuvlyssna lite på fyra av de kommande spåren (som kommer släppas som en EP så småningom) och de är fullständigt briljanta. Alldeles lysande. Instant Virtuality är redan släppt, och det är nästan ett måste att ni registrerar er på Viktorious hemsida så ni kan ladda ned den alldeles gratis...och de andra spåren verkar inte bli sämre. Det här kan bli riktigt stort tillslut.
"The Hunter" – MF-bidrag med Melody Club Ny
Visst borde man anat ödet för den här låten när Sebastian kom femma med ”en bättre Melody Club-låt” förra veckan, men efter publiksökningen – och med Svenska Spels ständigt låga odds – så hoppades jag nog ändå på ett bättre öde för den här sköna radiopopen i årets festival än en sjundeplats. Nåväl. I år är ju allt bra (i stort sett) utanför Globen, så då ska väl detta också vara det då. Idioti.
”RuPauls Dragrace” – Säsong 3 Ny
Fortfarande så härligt smaklöst och ospännande att det blir den här schlagerturnéns guilty pleasutre för tredje året i rad.
Crème Fraich med dill, vinäger & svartpeppar Ny
Jag har ju inget emot smaksatta crème fraicher, så när Gustav Trägårdh, årets kock 2010, får gör sin smak och fixar till den som en utmärkt chipsdip – då är jag såklart på det tåget. Mums!
GyozaNy
Alltid hur gott som helst.
"E det fel på mig?" - MF-låt med Linda Bengtzing Ny
Nej, felet är ju inte Lindas – det är en riktigt skön schlagersmocka till refräng som hon sitter inne på ytterligare en gång – utan svenskarnas som tyckte det här var delfinalens mest eurovisionluktande bidrag.

"Love and Other Drugs" – Film av Edward Zwick
Med så bedårande huvudrollsinnehavare och i alla fall en ganska tydlig intention att berätta något om hur det går till i läkemedelsindustrin så går det inte att helt dissa den här annars ganska urvattnade romantiska dramakomedin om viagraförsäljaren som blir kär i en Parkinsson-patient, trots att de lovat varndra att bara ha ett sexuellt förhållande. Perfekt på DVD en söndag. Inget annat.

Råttor i lägenheten

Tja, rubtiken säger väl allt? Visst har man hört talas om folk som har möss i sommarstugan eller råttor under altanen...men allvarligt: Möss på andra våningen i en lägenhet i stan? Som käkar upp allting i ens skafferi och lådor och bajsar ner i rummet där du äter och lagar din mat? Som kryper upp på ditt soffbord och äter upp dina blommor och smutsar ner i soffan och slänger toalettpapper i hela lägenheten? Som kryper ner i din väska och käkar upp dina äpplen eller som kryper runt bland dina nytvättade kläder och i dina skor? Äckeldöden!! Jag måste alltså flytta. Snarast. Eller åtminstone få en ände på det här helvetet. Tack gode gud för vänner som har lägenheter man får komma och bo i. Det här har varit en av de värsta veckorna i mitt liv…då märker man vart man har sina polare.
Råttor i lägenheten

Ville bara säga det igen.
Råttor i lägenheten
Och igen.

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: