13 september 2010

Läget Just Nu – Vecka 1037
Partyhelg i Götet
Ny

Förstaplatsen på veckans lista får vara en samling av fredagen och lördagens utekvällar i Göteborg. På fredagen blev det en femrätters japansk middag i Amerikahuset med massa god öl som var värd varenda krona (följt av alldeles för många öl på Henriksberg) med A&A, FF och T. På lördagen blev det en sväng till Mediamarkt för att kolla in en ny TV (det är på G nu – ska bara ta mod till mig och inse att man kan köpa en pryl för 18.000) följt av en helt himmelsk kantarellpasta hemma hos A&A med floder av rödvin och X-Factor, följt av en fnissig utgång till BeeBar med järntrean. Hur bra som helst! Men oj vad jag egentligen inte klarar alkohol/utgång två dagar i rad numera…
"Slice it!" – Genialiskt iPhonspel Ny
Det finns två typer av iPhone-spel som jag älskar. Dels de "stressiga-men-fantasirika" som kungen av alla spel Plants vs Zombies (som MrC fixade så jag kunde spela på X-Box hos dem i lördags och alla andra tvingades titta på) och förra veckans besatthet Cake Mania – och dels de enkla men extremt kluriga som exempelvis RagdollBlaster och min nya besatthet Slice It! Idén är rå-enkel. Du får en figur som ska delas upp i lika stora delar. Hur många streck du har på dig och hur många delar den ska delas upp i bestäms från fall till fall. Matematik och sunt förnuft i ett och samma. Helt oemotståndligt. Tyvärr har det några buggar (vissa lösningar är omöjliga för de kräver en precision som inte är möjlig på en iPhone) men i stort är det sensommarens bästa spel. Köp! 4,5 popcorn av 5!
"London River" – Film av Rachid Bouchareb Ny
Filmen som vann silverbjörnen i Berlin för ett och ett halvt år sedan är en ganska långsam, men väldigt välspelad och småspännande historia om en kvinna (spelad av Brenda Blethyn) som inte kan få tag i sin dotter efter terrorbombningarna i London 2005, och som reser till London för att ta reda på vart hon tagit vägen. Letande för bland annat ihop henne med en fransk-afrikansk man som letar efter sin son och tvingar henne att inse en massa saker om sin dotter som hon inte hade en aning om. Gripande, lagom oförutsägbart och enkelt men effektivt berättat. 3,5 popcorn av 5 möjliga. Rekommenderas.
"Arlas nya Yoghurts" Ny
En skön grej med hösten är ju att det dyker upp en massa nya produkter. Pratade ju om nya Blossa-glöggen här i bloggen häromdagen, snart kommer Marabous snövita vinterchoklad, och nu i veckan har Arla vräkt ut en massa schysta nya Yoggis på marknaden. Min favorit bland de nya smakerna är nog är vanilj/lingon, som är ungefär hur god som helst – men även den nya 2%-serien med bara naturliga ingredienser (mjölk, socker, yoghurtkultur och frukt) är grym, och speciellt då Mango-varianten som är helt himmelsk.
"No Ordinary Family" – Ny TV-serie på ABC Ny
Det är livsfarligt att ge ett omdöme om en TV-serie med bara en sedd pilot i bagaget – och när det gälelr den här nya superhjältefamiljen-serien från ABC känns det egentligen ännu dummare att redan nu hosta upp den på den här delen av listan. Upplägget med en vanlig familj som efter en olycka upptäcker att de har varsin superkraft känns nämligen väldigt, väldigt Heroes (utan det tunga allvaret och konspirationerna) korsat med Pixars The Incredibles, och det är egentligen lika trött i avsnittet som det känns på pappret. Men. Det den här serien har är väldigt likeable skådespelare. Speciellt gillar jag Julie Benz (som ju gjorde sin sista insats som Dexters flickvän i senaste säsongen) som den stressade forskarmorson som blir supersnabb och hennes assistent spelad av Autumn Reeser (som ju var bland det bästa i Entourage senaste säsonger), men Michael Chiklis gör också en bra insats som pappan (en roll inte så långt från Fantastiska Fyrans The Thing). Det får räcka för att jag ska ge den här serien några avsnitt till…och jag hoppas den blir mera som den där åttiotalsserien Titta han flyger där en kille hela tiden insåg att han hade nya superkrafter och försökte behärska dem, än som Heroes.
"X-Factor" 4v
A. Jag är fast i Australian X-Factor. Jag älskar att de kört "Idol-tempo" och klarat av de sex första veckorna av den brittiska serien på en dryg vecka, jag älskar deras talanger (Sally är nog min största favorit i både Australien och UK i år) och jag gillar mysfaktorn (seriositeten till trots) i juryn. Jag kommer fortsätta kolla så länge det går!
B. Jag ser det inte, men gillar att vinsten i Italiens X-Factor i år förmodligen betyder att man får vara den artist som tar tillbaka landet till ESC efter ett megauppehåll på över decennium.
C. Britterna ryktas vara tvungna att flytta sin största TV-händelse nästa år för amerikanarna kommer sno Simon under hösten för sitt X-Factor (som lär bli världens största TV-program 2011) och därför lägga det samtidigt med MF-säsongen här i Sverige. En mardröm för oss schlager/X-factor-junkies…men då är då…nu är nu. Och festerna fortsätter vara veckans höjdpunkt, trots att de bara lyckas skaka fram ungefär en kul talang i veckan. Mina favoriter i år är fortfarande Cher (precis som 95% av Storbritannien – the pressure), Gamu Nhengu (Oh, Gamuuuuuuu!) och såklart den trulige målaren Matt Cardle som sjöng Amy Winehouse.
"Only Girl (in the World)" – Ny singel med Rihanna Ny
Den mörka period som Rihanna inledde efter att ha blivit misshandlad av Chris Brown och som kulminerade i albumet Rated R verkar vara över. En mera färgsprakande Rihanna dyker upp på promotionmaterialet till detta första smakprov på nästa skiva, och soundet är ett helt annat. Nytt är det däremot inte. Rihanna har hoppat på samma Guetta-tåg som Kelly Rowland tog förra året och som väl i stort sett hela topplista-eliten sitter på om de inte bokat RedOne-biljett…. Men inte mig emot. Jag gillar att dansmusiken är den nya R'n'Bn och att Kylie och Rihanna numera gör samma typ av musik och släpper singlar som låter ungefär likadant. Mera sådant. I like.
"We Sholud Go Home Together" – Ny video/singel me Le Kid Ny
Inte direkt oväntat att den ligger på denna listan va? Men jag känner att jag inte riktigt har något att säga som jag inte bloggat eller twittrat eller facebookat redan – eller som någon av de andra popbloggarna där ute twittrat/bloggat/Facebookat. Så listplaceringen får tala för sig själv. Men vi kan ju se videon igen? Jaaa!"The Wire" – DVD-box 2v
Det är svårt att hinna med den här nyinskaffade DVD-boxen när alla svenska TV-kanaler har premiärvecka – och det lär bli ännu svårare nästa vecka när de amerikanska serierna börjar trilla in – men jag försöker klämma in lite hårdkokt snutaction varje kväll för jag är ju ganska biten av den här välskrivna kriminaldramat.
"Lite Sällskap" – Ny Filip&Fredrik-serie på kanal 5 Ny
Jag är egentligen vansinnigt trött på Kanals 5s radarpar och deras speciella humor, men äras de som äras bör. Jag hade faktiskt väldigt kul när jag såg deras senaste dejtingprogram där de ska hitta partners till fem (helt olika) ensamma själar med det enda gemensamt att de är ganska udda och starka personligheter. Så det blir en grön placering för F&F för första gången på väldigt länge.
"Biggest Loser" – Bantningssåpa på TV4
Det finns mycket som är bra med det här programmet. Att få människor att träna och komma igång med att tappa sin övervikt är ju alltid bra och det är både avskräckande och lite sorgligt att höra historierna om varför deltagarna låtit sina viktproblem gå så långt. Programmet ger dessutom lite tränings- och kosttips till alla som kollar (själv fick jag en lite käftsmäll av att höra att man hela tiden måste höja sin bekvämlighetsnivå för att kroppen vänjer sig annars – jag är ju expert på att mest köra samma saker hela tiden på gymmet) och är allmänt sympatiskt…i alla fall tills mot slutet. Själva utröstningsmomentet är nämligen HELT obegripligt grymt. Varför låta folk komma igång, peppa dem – för att sedan kasta ut dem bara för de inte lyckats tappa lika många kilo som nån annan? Jo, jag förstår det är en del av formatet – men faktum är att det gör det inte till mer spännande eller bättre TV. Nån form av "straff" vore bättre (längre träningspass etc) – eller snarare ett straff i morotsform som uppmanar till bättre tag nästa vecka för att man inte ska behålla sistaplatsen. Hade det funkat så, hade fyran haft en ordentlig hit i sina händer. Nu känns det bara elakt och på gränsen till freak-mobbing.
Idol 2010

Förr brukade jag åtminstone tycka att uttagningarna var underhållande, men jag vet inte om det beror på mitt X-Factorintag eller på att jag inte klarar av den äckligt självgoda programledaren eller den stentrista juryn, men nu tycker jag även att idols uttagningar är aptrista. Samma flod av rocksnubbar och singersongwriterbrudar som får höra de är världsstjärnor – för att en månad senare tvingas stå och försöka göra en Lady Gaga-cover till inspelad musik inklämd i nåt fodral från en modebloggare och 45 mil från närmsta gitarr. Dessutom sa följande dialog i torsdagens avsnitt allt för min del:
Juryn: "Så vad skulle du välja om du var tvungen att välja mellan synt eller hårdrock????"
Deltagare (i svart rocktröja och GreenDay-frilla): "Hååårdrock!!!"
Juryn: "Jaaaaaaaaaaaa! Rätt svar!!"
Så får vi fram ännu en vinnare som kan bli sångare i HEAT.
"Kungarna av Tylösand" – TV-program menat att provocera på Kanal 5
Calle "den mest talanglöse i familjen" Schulman avfärdar all kritik som riktats efter premiären med ett "ni är för gamla för att förstå". Well, nä. Problemet ligger ju inte i nån form av moralpanik över att folk knullar på TV, visar kuken, spyr i bubbelpoolen eller skämmer ut sig offentligt (det är snarare ungdomarnas problem om tio år när silikonet åkt ut och de inser att de har småbarn som kan se mamma bli påsatt i prutten på YouTube) – så har väl runttjugos gjort i evigheter. Problemet ligger ju i att det är dödligt tråkig TV, utan rödtråd, mening, starka karaktärer eller något att bry sig om någonstans. Inte bara skräp helt enkelt. Utan dödligt tråkigt skräp.
Peter Jihde
Fortfarande den värsta person jag vet på TV.
Träningsvärk
Ont!

Ungefär så just nu.

5 kommentarer:

Plox sa...

Grattis Oswald! Du är nominerad. :)

http://www.plox.se/?p=1510

Mats Strandberg sa...

Hejje! Jag har gett dig någe slags bloggpris, kolla hära: http://matsstrandberg.blogg.se/?tmp=17011845

Anonym sa...

japansk mat är ju perfekt om man behöver tappa ett kilo el två ;)..el 5?...10..

Anonym sa...

t's such a important site. fanciful, acutely stimulating!!!

-------

[url=http://oponymozgowe.pl]Opony[/url]
[url=http://pozycjonowanie.lagata.pl]Pozycjonowanie[/url]

[url=http://www.madoff.pl/arts,k,13/]opony[/url]

Anonym sa...

top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]www.c-online-casino.co.uk[/url] coincide the latest [url=http://www.realcazinoz.com/]casino bonus[/url] unshackled no set aside perk at the best [url=http://www.baywatchcasino.com/]baywatchcasino
[/url].