23 augusti 2010

Läget Just Nu – Vecka 1034
"X-Factor"
Ny

Så var äntligen förra årets största TV-besatthet i min vänskapskrets tillbaka – och den här gången var alla förberedda från början när två separata fester i Stockholm och Göteborg båda hade bullat upp med alkohol och direktsändning på storbild för att få se Simon, Cheryl, Louie och gästjurymedlemmen Geri Halliwell tycka till om första klumpen av bra och dåliga soloartister och grupper som ska slåss om att bli årets vinnare i världens bästa musikreality X-Factor. Visst saknade vi Dannii (även om vi laddade upp med hennes egen show StyleQueen innan och blev besatta av hennes hubby Kris Smith) och visst var det ingen av årets deltagare som välte oss med sin X-factor (röst + utstrålning) som Danyl gjorde ifjol (man kan misstänka de sparar sina ess i år med tanke på hur han slaktades i pressen veckorna fram tills veckofinalerna då) men alla tokskallarna var lika galna som innan och bara grejen att ha sådana här härliga lördagskvällar hela hösten får mig att helt glömma att sommaren är slut och bara längta tills nästa gång. Underbart att det är igång igen!

"Toy Story-kväll" Ny
Järntrean träffades för första gången sedan Londonresan bokades för att fixa hemlagad pizza (mums), äta skålar med godis och nötter (mera mums) och framförallt för att se Toy Story och Toy Story 2 innan treans premiär nästa vecka. Supermysigt. Och filmerna var långt mycket bättre och roligare än vi mindes dem.
”Hands” – Singel med The Tings Tings Ny
Shut Up and Let Me Go och That's Not My Name kommer alltid vara förknippat med en Londonresa sommaren 2008. Deras stompiga beats och snygga videos klädde väggarna på G-A-Y Bar den där helt sjuka partyhelgen innan stora G-A-Y stängde för gott. Nu är Katie & Jules tillbaka, men den här gången har Calvin Harris sett till att de låter lite mjukare och lite mera disco (åt Madonnas Hung Up-håll). Inte mig emot. Jag gillar detta en hel del. Men jag får erkänna att det är inte lika bra som de där låtarna 2008. Eller åtminstone inte lika eget.
"Bombay Palace" – Indisk restaurang på Södra Vägen Ny
Småtrist lokal, vi blev ignorerade rätt länge efter att ha fått ett supervingligt bord – och menyerna var så felstavade på svenska att vi skrattade högt och oartigt över hela restaurangen... men sen kom maten. Wow! Sjukt god indisk mat - kanske den bästa jag ätit i Göteborg – och en service som påminde om den på brittiska indiska restauranger (jag fick fel mat etc etc men alla var glada) vilket bara gjorde mig mer pepp för London i november. Rekommenderas för den hungrige i city som inte har problem med att lägga en tvåhundring under de ovan nämnda premisserna.
"The Family Jewels" – Skiva med Marina and the Diamonds Ny
Den här veckan har min Marina-besatthet i iPhonen/Spotify bara växt sig allt starkare. Som jag skrev förra veckan gav jag alltså Marina Lambrini Diamandis en trea i QX i marsnumret och skrev att om man plockade russinen ur debutkakan så var det riktigt trevligt. Och det stämmer ju. Men som jag också skrev för en vecka sedan: skulle jag ha skrivit den recensionen idag när jag levt med skivan i ett halvår skulle jag nog nämna att den numera består till 80% av russin, att jag inte kan sluta lyssna på den och Marinas röst och att Oh No!, I'm not a robot (numera konstant på reklamkanalerna tack vare Lindexs), kommande singel Shampain, underbara Girls och Hollywood är låtar som kommer slåss om Oswald Awards när året ska summeras. Som om det inte kommit så sjukt mycket bra skivor i år...så måste jag gå och återupptäcka en annan. Galet. Men underbart såklart.
"Project Runway" – Säsong 8 Ny
Dags att Heide, Tim, Michael, Nina och alla årets deltagare får en egen post för den här säsongen är ett otroligt lyft från Lifetimes tidigare säsonger – och kanske till och med från de sista på Bravo. Anledningen? Först och främst en otroligt bra casting som satsat hårt på karaktärer (de är fortfarande oändligt många, men man har ändå hyfsat bra koll på dem) kombinerat med en jury som är där i alla avsnitt (det har ju inte varit självklart ett tag) och framförallt roliga tävlingar. Dessutom verkar de lagt lite extra i lönekuvertet hos klipparna, för avsnitten har ett otroligt driv där man får se och höra mycket mera kommentarer från alla om allt och alla vilket gör det hela långt mycket intressantare som TV-progra. Kul! Jag hade nästan gett upp hoppet...
"The Constant" – Ny skiva med I Blame Coco Ny
Coco Sumner har kanske hittills varit mest känd som Stings dotter, men det borde ändras med den här skivan. Robyn-duetten Caesar borde ni redan ha hört, och låtar som Selfmachine, In Spirit Golden och Quicker mfl håller samma höga klass. Stilen varierar från ren elektropop till mer gitarrbaserad "Säkert-pop", och även om tretton spår kunde skalats ned till en tajtare samling hits, är det här ändå en klart godkänd debut.
"Survivors" – Säsong 2 Åt
Andra säsongen av min favoritserie (vars första säsong gick 2008, men som sen fick stanna upp lite för svininfluensa-hysterin) dök upp här på listan redan vecka fyra i år när den började gå i Storbritannien, men faktum är att efter tre veckor kom det en melodifestivalturné ivägen och sedan har den bara fått ligga där och vänta…tills nu. Den här veckan har jag äntligen kunnat ta mig an de sista avsnitten och jag tycker det är precis lika bra som innan. Och Max Beesley är precis lika het. Sherlock kanske är det bästa som dykt upp på brittisk TV i år, och hösten kommer som vanligt tillhöra X-Factor, men Survivor skulle alltid, alltid ha en topplacering i den här bloggen – om det hade fått fortsätta (vilket det tyvärr inte fick).
"Monster Dash" - Iphonespel Ny
Jag kan inte riktigt komma över att årets roligaste spel (so far) Plants vs Zombies är slutspelat för min del, men jag gör mitt bästa för att gå vidare genom att leta och leta efter kul ersättare. Jag vill inte ha spel där man ska tilta iPhonen (idiotiskt på bussen) utan lättfattade, lättmanövrerade, kluriga och beroende framkallande. Monster Dash har lite av det där. Det är en parentes, men det funkar på vägen mot något roligare...
"7" - iPhonespel Ny
...precis som det här galet enkla matematikspelet där man ska kombinera ihop siffror som kommer flytande så de bildar summan sju och aldrig, aldrig över det. helt okej också. men VEM kan ge mig en värdig efterträdare till Plants vs Zombies? Hjälp!?
"Puss" – Film av Johan Kling
Jag älskade Klings förra film Darling, men när han nu gör comeback efter att ha gett ut en bok och gått in i väggen, och försöker göra det med någon form av Stockholms-slacker-kyligt nygrepp på busik-genren så blir det hela långt mycket märkligare. Först och främst är dramaturgin helt off mot vad man är van vid – det händer i stort sett ingenting, någon form av driv i filmen saknas nästan helt och man får inte lära känna någon av karaktärerna speciellt bra så de blir inte mycket mer än just buskiskaraktärer – och dessutom känns hela teatergrejen skum eftersom ingen i hela filmen verkar speciellt intresserad av att göra något annat än att dricka vin och hänga på 7Eleven. Konstigt nog så finns här samtidigt något som gör att man inte suckar djupt och himlar med ögonen, utan snarare fascineras, småskrattar (trots att filmen egentligen innehåller alldeles för få ens småfniss för att kunna kallas komedi) och flinar sig igenom de där 110 minuterna. Mycket märkligt. Så knappt godkänt får Puss i alla fall...men med tanke på de trailers som visas före filmen lär den knappast slåss om Guldbaggar nästa år. Det ser ut att bli en riktigt spännande filmhöst!
London Hösten 2010
Den 17/11-22/11 så är det Covent Garden, julkaffe på Starbucks, pubmat, Tobbe, blåbärsmuffins, SuperDry, DVD-köp, Selfridges, London Pride, X-Factor och GAY Bar igen. Och förhoppningsvis massa nya upptäckter. Längtar redan. Trots flyget!
"Flamingo" – Ny skiva med Brandon Flowers
Även om jag aldrig föll så handlöst som några av mina vänner, så tycker jag ändå att Crossfire är en helt okej singel (om än lite förutsägbar) från The Killer-sångaren nu när han gått solo. Okej. Inte mer. Förhoppningen var ju dock att han tagit ut svängarna ytterligare på skivan – jag gillar ju The Killers - men efter att nu ha gått igenom Flamingo för första gången så känner jag absolut inget annat än besvikelse och en svag doft av gubbrockssvett. Jag har i och för sig inget emot gubbrock; Way Out West hade några fina exempel på skäggiga män med trummor och gitarrer och jag är inte den som väjer för lite Bruce Springsteen på fyllan, men det här? Det är ju bara så galet, galet tråkigt. Så fantasilöst. Det är inte riktigt country (även om det vill ibland) men det landar väl någonstans i närheten av en modern dagis-Dylan. Mest låter det som ett oinspirerat Killers som tappat känslan för produktion och hits…och det var väl kanske inte meningen? Ingenting för mig.
Facebook för iPhone
Tre uppdateringar de senaste dagarna har inte stoppat min Facebook-app på iPhonen ifrån att uppföra sig bortom all vett och sans. Det som tidigare var evighetslånga uppdateringstider har nu förbytts i att det inte går att uppdatera alls alternativt blankskärmar eller försvunna inlägg. Skräp.
Sommarfetman
Nu jävlar måste jag ta tag i det här innan det blir Sune Mangs av alltihopa.
Västtrafik
De enda som fortfarande tror det är sommar och envisas med att köra sommartrafik så alla får klämma ihop sig som packade sillar på bussar som går en gång i halvtimmen under rusning.

Ungefär så just nu.

5 kommentarer:

Mick sa...

Eftersom du så ofta skrivit om Xfactor så kikade jag på direktsändningen från ITV och det var riktigt roligt.
Jag hade aldrig sett programmet förr, och det påminnde lite om idol men ändå inte, då det var live publik på uttagningarna, grupper, 'gramps' etc.
Och om jag har förstått saken rätt så kommer juryn att delas in i olika lag tillsammans med de uttagna?
Ska bli kul att följa! :)

Roligast för mig var den indiska gruppen där den ena tjejen sedan skyllde på de andra för att de inte gick vidare!

Oswald sa...

Oh, kul att du gillade det också!

Jajamensan. När "veckofinalerna" drar igång (som till skillnad ifrån Idol är delade på två dagar, med resultatet först på söndagen) så har de fyra i juryn (det är ju lite stökigt med juryn i år med Dannii som är borta för hon är gravid och Cheryl som kommer få malaria senare) fått varsin kategori i tjejer, killar, grupper och "över 25".
Varje jurymedlem väljer själva sina tre finalister från sex stycken i varje klass (de sista 24 tas fram gemensamt och då vet de inte vilken grupp de får) och det är de som sedan väljer låtar och coachar "sitt lag".

Mick sa...

Det är tråkigt att ingen svensk kanal väljer att producera en svensk Xfactor, nu när Idol känns lite trött!

Jag tror att vi var sist ut med Idol i Skandinavien och om Xfactor någonsin kommer hit så blir vi sist med det konceptet också.

Tv-branchen i Sverige verkar trög på att haka på! :(

Andreas sa...

Åhh, vill också se X factor! Men hur får man in så man kan se de? Har försökt leta upp ngn sida men hittar inget som funkar :(

Rockbjörnen Crew sa...

Ooh, verkar som att man måste kolla upp det här Xfactor. :D

Här är ett annat tips:
Visste du Robyn spelar på Live-Löpet ikväll?

Konserten kan besökas av personer från hela världen och streamas live genom en virtuell scen där publiken kan chatta med sina vänner genom Facebook connect, önska en låt, applådera mm. Det bästa är att artisten kan följa denna interaktion live från scenen och kommentera tillbaka till publiken.

Robyns konsert börjar idag kl 20:55. Biljetter bokas utan kostnad här: http://livelopet.aftonbladet.se

Hoppas du kommer! (dvs bänkar dig framför datorn)