08 mars 2010

Läget Just Nu - Vecka 1010




Melodifestivalen 2010 5v
Klart vi gillar när det skräller, och jag är superglad för att gulliga Jessica tog en av årets tre bästa ballader till Globen, men gud vad jag kommer sakna att ha Alcazar eller NEO i finalen. Det ändrar dock inte att Örebro var en perfekt schlagerstad. Arenan mitt inne i stan, gångavstånd till allt, trevligt folk och en butik där jag tillslut hittade finalflugan till nästa vecka. En av de bästa helgerna i år.
Välkomstfest på Örebro slott Ny
En gigantisk buffé signerad Carl-Jan Granqvist uppdelad på fyra bord, hur mycket öl och vin som man kunde hitta och alltihopa på ett slott. Kan det bli bättre? jajamensan. Om man samtidigt trollar fram ett schlagerspel där det gäller att fortsätta sjunga sångtexter och delar upp programledarbordet i två lag och sätter igång att sjunga så det står härliga till. En av schlageråret 2010s bästa kvällar.
"My Lonely Valentine" – Låt med Dandy Andy ft. Carmen Castro Ny
Jag hörde den första gången i januari och föll för den direkt, men eftersom jag inte hittade den som mp3a så glömde jag bort den och sen hamnade jag i schlagerbubblan. Nu börjar ju den bubblan så sakteliga spricka, och plötsligt ramlade jag över den här underbara discopärlan igen. Verserna är ganska ordinära, men när Donna Summer-discon blommar ut i refrängen vill jag bara skrika av lycka. Vårens måste i iPoden.



"Svenska Hollywoodfruar" – Säsong 2 Ny
Förra året gjorde trean bara fyra delar av den här serien, något de förmodligen ångrade bittert när Anna Anka-hysterin exploderade i hela Sverige. Nu är säsong två här (börjar ikväll) och den sträcker sig över hela tio avsnitt. Anna Anka flimrar förbi i första delen (och får säga ordet "pöka" lite för många gånger för det ska kännas bra) men ska sen mest figurera i sitt egna program. Lyckligtvis har man behållt Maria Montazami som är min stora behållning i avsnitt ett, då hon berättar om sin inredningspassion för "tassels" (=stora tofsar). Underbart! Nya väninnorna Päivi och Lena har även de klar leopardmönstrad potential men känns kanske mera som den typ av kvinnor man väntade sig i det här programmet innan man såg förra omgången: vräkiga, småsnuskiga (deras aspackade audition för hunkiga servitörer känns inte lite gumsjuk) och genomtacky. Nåväl. Serien är såklart ett av vårens snackismåsten. Igen. Varesig man gillar eller hatar det.
"Hollow" – Mellolåt med Peter Jöback 2v
Årets bästa låt i Melodifestivalen har lika liten chans som en snöboll i helvetet att vinna på lördag, men det rör mig inte i ryggen. Hos mig spelas det Peter Jöback så det står härliga till hela dagarna och jag älskar fortfarande hjärtslagen något otroligt. Dessutom har den redan fått sin snuskiga allsång-på-dansgolvet-klockan-3-text: "Don't leave me now. I swollow!"
"Magnum Gold?!" Ny
Våren är snart här och ett av de tydligaste tecknen på det är att GB släppt sina nya glassar. Jag är inte så jättemycket för "pinnglass" egentligen, men en Magnum kan slinka ner då och då, och årets favorit är den här gyllengula varianten med smak av salt kolasås. Riktigt mumsig och nästan värd sina 19 kronor.
Bowling Ny
Egentligen en ultimat social aktivitet som jag gör alldeles för sällan nuförtiden. Funkade alldeles utmärkt på kickoff med jobbet, men jag saknar att göra det oftare med mina polare. Någon som hänger på?
"Halv Åtta hos Mig" – Matreality på TV4 2v
Är det ett tecken på att man börjar bli gammal när man messar en kompis om kvällens poäng i Halv Åtta hos Mig när man inte kan se det själv för att man är ute på kickoff med jobbet?
Findus Laxfiléer med Ingefära & Chili Ny
Många i min bekantskapskrets är mer än lovligt skeptiska till hel- och halvfabrikat, men om man bara är hemma en enda kväll i schlagerveckan på grund av jobb de andra så är det rätt skönt att kunna äta något hyfsat gott utan att behöva stå en halvtimme vid spisen. Den här norska Findus-importen är precis en sådan sak. En frusen laxfilé, redan smaksatt och klar, som man bara lägger i en ugnsfastform i 20 minuter och sedan adderar pasta till för att ha en färdig mumsig maträtt är verkligen hur god som helst. Rekommenderas.
Chatroulette 2v
Vuxen/2010-versionen av Heta Linjen fascinerar mig fortfarande. Det är som att pilla på en sårskorpa. Man vet att man inte ska och att det aldrig kommer gå över om man håller på – men man gör det ändå.




"Parenthood" – Nytt drama på NBC
Serien som skulle bli Cityakutens Maura Tierneys återkomst till NBC fick flyttas tillbaka till midseason och göras om med Gilmor Girls Lauren Graham när Tierney fick bröstcancer. Nu är det dock dags för den här TV-varianten på Steve Martin-filmen från 1989 att få premiär, med Peter Krause i centrumrollen och bland annat Erika Christensen och Craig T. Nelson i andra roller, och resultatet känns i mina ögon lite som en fattigmansvariant på Brothers & Sisters. Skådisarna är okej, men manusförfattarna får inte riktigt in hjärtat i alla sina olika trådar i första avsnittet, och jag känner mig inte direkt engagerad i någon av de här jobbiga familjemedlemmarna. Jag ska ge det nåt avsnitt till, men just nu känns inte det här som något som kommer ta plats i min TV-tablå i vår.
"I Did It for Love" – AC-succé med Jessica Andersson
Jag skulle ljuga om jag sa att jag ville ha flera ballader i Globen, men ska å andra sidan Andreas Johnson vara där med sin låt så ska absolut Jessica vara det också med sin fina, lilla schlager-Disneyballad. Då får man väl ta att årets final blir en veritabel snooze-fest.






Is

Jag är överlycklig av alla vårkänslor som kommer med att de värsta decimetrarna av snö försvunnit – men jag är så sjukt trött på all is som vägrar släppa på alla gator så jag skulle kunna skrika högt. Jag vill kunna promenera på nysopade trottoarer och se på vitsippor nu!
Schlagerförkylningen
Ont i halsen är så jäkla osexigt bara.
"Lost" – Sista säsongen
Nä, nu ger jag snart upp. Jag är verkligen så besviken på Lost sista säsong såhär långt. Istället för att nysta upp alla trådar, blandar man bara in nya tempel och fyrar och personer, och vem har inte räknat ut att den där parallellhandlingen på något sätt kommer att innebära att de alla lär känna varandra även utan flygolyckan? Nä, skärpning!
Konstant sömnbrist
När alla i schlagerbubblan tar semester om en vecka så är mina semesterdagar slut för den här gången och jag går tillbaka till att jobba fulltid igen. När ska jag sova igen all missad sömn? Just nu känns det som jag kommer falla i koma när och var som helst.
Schlagerförkylningen
Ont i halsen är så jäkla osexigt bara.

Ungefär så just nu.

2 kommentarer:

Fröken Harrysson sa...

Jag håller med dig om Lost. Nu tittar jag bara för att bocka av det. Endast säsong 1-3 var riktigt bra och höll ihop snyggt, enligt min mening. Då fanns det en röd tråd och en mening med allt. Sedan kom fraktfartyget och helikoptern och tiden började hoppa. Konstigt. Kommer man någonsin få reda på syftet med isbjörnarna, nummerserien, Jacob o s v?

Anonym sa...

Borde vara

Don't leave me now - I'll Swallow

Då funkar det bättre in i tempus

*haha*

F6