28 december 2009

Läget Just Nu - Vecka 0953




Olle Åt
Det är galet hur snabbt man kan vänja sig vid att vakna av att en (nästan)sexmånaders sjukiloskille biter en i fingrarna. Mysigt! Olles jul var nog dessutom långt mera utvecklande än morbrors. Han hittade sina fötter och insåg att han kunde stoppa dem i munnen – morbror stoppade allt annat i munnen och kan snart inte se sina fötter längre för att magen är i vägen. så olika kan det vara. Visst, han kräks en del på mig, och även om han är en "glad-bebis" (jag har efter ett decennium av allt flera barn i bekantskapskretsen kategoriserat kompisarnas ungar i glad- och skrik-bebisar beroende på normalläge) så blir han såklart missnöjd när han är hungrig, trött eller bara är allmänt nyvaken, men sådant glömmer man när han börjar kommunicera med en med sina nypåkomna ljud. Nu får vi ses på Skype ett tag, men under MF-turnén ska jag använda alla mina mellanlandningar i Stockholm till att bli kräkts på igen. Var så säker.
Jul 2009 Ny
Jul är alltid trevligt och i år var vi 50% fler personer än de senaste typ 10 åren, vilket inte gjorde saken mindre trevligt. Samma överflöd av tomtar och julmat som vanligt – men dessutom den oväntade additionen av mängder av snö gjorde inte saken sämre. Jul borde komma lite oftare.
"Stjärnorna på Slottet" – SVTs dokusåpa delux Ny
Jag har älskat de tidigare säsongerna av det här programmet - och efter att ha sett första delen med Siwan så finns det inget som tyder på att jag inte ska göra samma med årets omgång. På pappret låter det ju ganska trist med fem människor på ett slott, men i verkligheten blir det här i stället den perfekta blandningen av Här är Ditt Liv och (faktiskt) TV4s Kändisdjungeln. Tvärt emot Alex Schulman i Aftonbladet tycker jag dessutom att det är rätt skönt att vi slipper alla intriger, sandlådefasoner och elakheter som mellan Gardella och Dellert ifjol och helt kan koncentrera oss på fyra ganska sköna karaktärer (Kjelle Bergkvist som jag aldrig gillat innan är min favorit hittills) och apjobbiga, super-egot Ranelid. Ett av SVTs bästa program i år igen.
"PS3-prylar" Ny
Mina julklappar bestod till stor del av fyra saker: Handdukar, kläder, almanackor och (okej – några alldeles lysande klappar från min svåger också som nästan var roligast för de passade mig perfekt = Strage-bok och Spotify-abonnemang) PSP-prylar. Almanackor (en jättesöt på Olle och en med Karlskronamotiv, vilka båda såklart är mera väggprydnader än till för att ha koll på dagar...jag har ju (snart) en iPhone till det) och handdukar i all ära, kläderna – en snygg kofta och en apsnygg G*Starskjorta – och framförallt PS3-prylarna är ju sådant man uppfann julklappar för att få. Så nu kan man spela nya Buzz hos mig om man vill. Eller valfritt spel med två handkontroller.
"December Song" – Jullåt med Geroge Michael Ny
När den här låten dök upp i typ oktober för mig att eventuellt recensera/ta med på QX-speldosa så avfärdade jag den rätt kvickt. Jag har ju alltid gillat disco-George mer än ballad-George och sorterade in den i facekt "georgelåtar jag inte orkar lyssna på". Sedan blev det december, Geroge gjorde den i X-Factor och videon poppade upp konstant på VidZone. Plötsligt kom jag på mig själv att spela den konstant i iPoden, och tillslut blev den det fräscha (=det enda) tillskottet i årets julmusikskörd. Vackert, skört och perfekt att ha som soundtrack när man ligger med en bok bredvid en tindrande julgran eller är lite melankolisk när stearinljusen slocknat. Kolla upp om ni inte redan gjort det – det är jul igen nästa år!



Semlor Ny
En del av min hjärna springer runt med stora varningsflaggor just nu och skriker "Ta det lugnt den här säsongen så det inte slutar som ifjol med tre månaders ViktKlubb och elefantmage". Den andra halvan bara ignorerar sådant dock och därför har redan tre fantastiska semlor (från Maxi (bättre än inköpsstället låter påskina) och Lennarts Konditori om ni har vägarna förbi Karlskrona) inmundigats. Tur att det oftast bara är blekingarna som är så sjukt tidiga med de där gräddiga godbitarna, annars hade den här säsongen kunnat sluta i katastrof. jag har verkligen ingen semlespärr!
"Sleepless" – Singel med Eric Saade Ny
Nä, jag skulle ljuga den gode Fredrik rakt upp i ansiktet om jag sa att jag tyckte det här var hans bästa låt någonsin eller om jag påstod att det här skulle bli en enorm hit. Det är/tror jag inte. Det är däremot en alldeles utmärkt indikation på att Eric finns inför Melodifestivaldebuten i februari och att han är killen som är redo att axla den mantel som Måns "jag sjunger helst mina egna låtar och släpper dem som singlar"
Zelmerlöw vägrade bära som den främste framföraren av den speciella gren inom musik jag älskar som jag kallar "Kempe-disco". Hade det här varit uppföljaren till Manboy eller förstaspåret på en platta full av sådana här låtar så hade säkert många fler tagit den till sitt hjärta. Nu tror jag inte vi blir riktigt lika många, men i min iTunes är den redan spelad ett stort antal gånger och den kommer användas som laddning inför flera melodifestivalfester i vår kan jag lova. Så om du som jag älskar vad än Mr Kempe släpper ifrån sig och om du behöver något schlagertastic innan MF för att göra vintern lite roligare ska du absolut skutta in på iTunes och offra nio spänn a.s.a.p!



"The Inbetweeners" – Brittisk komediserie 2v
Andra säsongen om de tonårskåta grabbarna i en förort till London fortsatte i samma stil som den första. Nya pinsamma situationer, nya brudar att vilja ligga med men tptalt misslyckas, och nya coolare killar som antingen föraktar eller vill slå dem. jag måste erkänna att jag tycker huvudrollsinnehavaren spelad av Simon Bird är snorjobbig, men att jag samtidigt är lite småkär i hans fumliga bästis spelad av Joe Thomas. serien kommer numera för mig alltid vara förknippad med julledigheten 2009 i vilket fall som helst...
Skumtomtar Ny
Skumtomtarna, de där klassiska vita och rosa, har ju länge varit favoriten i företagets ge-bort-till-kunden-godispåsar (ja, alla tjuvsmakar såklart) men nu när svininfluensan sett till att allt ge-bort-godis varit inslaget i papper (och mitt gamla viktväktar-jag åtminstone fortfarande stoppar mig från att köpa hem godis) så trodde jag skulle bli utan skumgodis i år. Klipp till Johans glöggkväll (vräkte i mig skumtomtar) och julafton hos mamma & pappa (stora skålar med något ännu snäppet godare: chokladdoppade skumtomtar) och jag har frossat i mig så många att jag tackade nej till att få en påse med mig hem från Karlskrona. Någon måtta får det vara!
"Snön Föll" + "Christmas (Baby Please Come Home)" – Bästa jullåtarna Ny
Förra året gjorde jag ju en lista över mina favoritjullåtar, men frågan är om inte den borde revideras i år. O Helga Natt slog ju nämligen de här två låtarna då – men har den här julen lyst helt med sin frånvaro i mina öron. Istället har Jöbacks numera svenska klassiker brottats med kanske väldens största julskivsklassiker från Phil Spector i föräldrarnas stereo, och självklart är det utmärkta, trasiga Snön Föll med Mr Jöback och lika desperata Darlene "I sing my broken heart out" Loves Christmas (Baby Please Come Home) som berör mest som vanligt. Ingen jul är möjlig utan dem.





Nyårsquizen 2009
Vi får väl se på nyårsafton hur bra den fungerar, men just nu så här dagarna innan den skall användas och timmarna efter att den avslutats och 260 fräscha frågor ligger och bränner i min dator, så känns det sjukt bra. Det ska bli så galet skoj!
Julslapphet
Visst är det nödvändigt att bara släppa allt som har med jobb att göra över jul, sova tio timmar varje natt, aldrig duscha och bara ramla runt i mysbyxor, fika och käka nötter tills det är dags för ännu en julöl eller ett glas rödvin. det ska ju vara så! Men just nu får jag nog erkänna att min feminina sida fått lite väl mycket underhåll med pralinaskar, rödvin och Curtis Sittenfelds utmärkta bok American Wife (som jag bara kommit halvvägs i sedan i somras) och jag känner att jag behöver ett rejält pass på gymmet (alternativt skjuta något oskyldigt litet djur eller dricka öl och se på porr) eller något så jag inte helt förvandlas till mamman i Gilbert Grape (fantastisk film by the way – kunde inte slita mig från TV4Plus på annandagen).




Förstörd hårddisk

Jag vet att jag ska hålla mig borta från datorer. Mina föräldrar däremot har noll förståelse för det eftersom de tror någon som använder word till att skriva frågor till en quiz hela julen är västa HP-supporten. Resultat? Att jag lyckas radera ut fyra år med dokument, bilder, musik och jobb (och typ porr förmodligen) från min portabla passport-hårddisk PLUS förstöra den så den inte går att använda alls PLUS inte lyckas göra så det USB-minne jag gav bort till dem i julklapp inte blir skrivskyddat så fort det används på deras gamla tröskverk till stationär burk. Suck. Snälla låt mig slippa flera hårdvaruproblem på några månader nu....
Ingen iPhone
...speciellt som jag ska få tillbaka en ny sådan här nu och den förmodligen inte går att synka med allt jag köpte till den gamla om min tur fortsätter. Mörker.
Björn Ranelid
hans extremego i Stjärnorna på Slottet kan jag köpa för det gör programmet intressantare – men hans uselhelt och totala överkörande av sin lagkamrat i På Spåret är faktiskt helt oacceptabelt.

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: