23 november 2009

Läget Just Nu - Vecka 0948
Julgransklädning m Järn3an Ny
Det har börjat bli en tradition nu att FF är här när jag klär min julgran (i år plural, eftersom jag köpt en ny gigantisk plastgran och min lilla trotjänare fått bli galet färgglad discogran med allt pynt från London och parkerad välkomnande i hallen) till Peter Jöback och Phil Spectors julskivor med en glögg i handen – och i helgen var det dags igen. Sedan jag skaffade mina plastgranar – som jag älskar...de är utan barr, bakterier och den där doften alla mumlar om sitter ju i i typ två dagar vilket inte gör det värt besväret – har jag kört på första advent som grandag (för att få upp julstämningen) men i år kunde jag inte ens "advänta" till dess, utan bjöd hem FF (bra jobb med snörknytning i nya kulorna) och Fröken harrysson på pizza, rödvin, julmys och en härlig kväll redan i helgen. Bort med mörkret – fram med julmyset!
Jobbets nya Nespresso-maskin Ny
Tidigare hade vi en rätt enorm 8och ständigt trasig) baristamaskin på jobbet, men den har varit borta i några månader nu. Så plötsligt när jag kom hem från London stod den där: En sprillans ny, fantastisk nespressomaskin, där man kan välja från sex olika kaffesorter, kasta i sin knapp, trycka på en annan och sedan ha en supergod cappuchino i handen. Japp, jag kommer gå upp några extra kilo. Japp, det är det värt. och jag bara måste skaffa en egen nu. Någon som behöver tips på vad de ska ge mig i julklapp?
"It Doesn't Often Snow at Christmas" – Julsingel med Pet Shop Boys Ny
På grund av Darins stentrista cover av Viva La Vida (en låt vars framgångar på Labyrintlistan nästan fått mig tappa helt intresset för att rösta, sorry P) känns inte alls Pet Shop Boys (väldigt mycket vitalare) mush-up av Coldplayhiten och sin egen Domino Dancing från i somras speciellt kul nu när den släpps på EP. Madness-covern My Girl och singelversionen av All Over the World är då mycket roligare på grabbarnas nya EP, där dock titelspåret är det som går mest hemma hos mig. Låten som tidigare bara funnits på en Elton John-julskiva, och som från början var en julklapp till medlemmarna i fanklubben och skickades ut som julkort på den gamla goda CD-tiden, har nu äntligen klätts i nyblingad julkostym av producenten Marius de Vries och kan nu förgylla julen även för de som inte är närmast sörjande PSB-fans. Nice!
"Haiku" – Rullbandssushi i Göteborg Ny
Vet inte varifrån fördomen kom, men jag trodde nog att rullbandssushi var 80% gimmick och möjligen 20% bra (men dyr) mat. Tji fick jag när företaget bokat Göteborgs första rullbandsrestaurang för en lunch. För 85 kronor får man soppa, te och 10 bitar sushi, vilket åtminstone med Stockholmssushiluncher i färskt minne inte känns speciellt dyrt (lägger du till 15 spänn får du ännu en tallrik etc), och variationen på bitarna var absolut över förväntan med bland annat musslor, shitaki-svamp och strömming i kombination alla "svenska sushiklassiker som går att få på alla hak runt landet". Klart värt ett besök.
"X-Factor/Xtra-Factor" – Storbritanniens största musiktävling 13v
Så försvann de då tillslut, fenomenet Storbritannien snackat om i veckor: Jedward lämnade X-Factor igår (mot Olly!) och nu måste väl snart bara Lloyd stå på tur? Eller kommer småtjejerna att hålla kvar honom ända in i finalen nu när juryn tappat all sin makt? Nåväl, förutom själva sångnumren så är numera min stora favoritstund med det här programmet, den där frågestunden med domarna i Xtra Factor då de väljer samtal från folk som ringt in från en stor tavla. Genialt, enkelt och ännu ett bevis på vilka som är de verkliga stjärnorna i den här talangsåpan. Inte för att de saknas talang bland deltagarna, kolla bara in min nya favorit till vinsten Joe McElderry här nedan, men ändå... programmet skulle vara nada utan sina domare."FF's Chocolate Chip Cookies" Ny
Jag älskar alla som bjuder mig på hembakat även om jag inte är en stor kakälskare...men de här kakorna som FF bjöd på i veckan (och som egentligen var avsedda för hans jobb – lucky bastards) var verkligen som att stoppa en liten bit av himmelen i munnen. Så underbart gott!
Massage Åt
Jag har sagt det innan och jag säger det igen: Massage-Morgan borde ligga på den här listan varenda gång jag har chans att norpa åt mig en subventionerad massagetid på arbetstid (well, relativt – är man konsult så är det väl egentligen ens fritid eftersom jag inte kan debitera den) i kamp med avslappningssugna kollegor. Fan vad bra man mår i kroppen efteråt. Magic hands.
"Beautiful People" – Säsong två på BBC Ny
OK, något är annorlunda - det ska jag inte sticka under stol med. Efter första avsnittet var jag nära att placera den serien – vars första säsong skopade ut ungefär allt jag såg i TV-väg ifjol, och fortfarande är något av det roligaste, bögigaste jag sett på TV på senare år – på den gula delen av listan, och vore det inte för Eurovision Song Contest-upplägget (och gästspelet av Dana International) i veckans avsnitt (som såklart utspelade sig på plats 1998 i Birmingham) så vete fan om serien inte förpassats till den den där gula, gråzonen på listan. Karaktärerna är fortfarande sköna, skådespelarna utmärkta...men jag måste erkänna att något fattas. Kanske har man - som i så många andra serier före denna – inte riktigt förstått att det som gjorde säsong ett så genial var kombinationen av tokbögiga infall och en hjärtlig men äkta bakgrundsstory? Nu är det snarare öppna kitchspjäll rakt igenom och det blir...lite mycket. Men jag ger inte upp ännu och efter mycket funderingar blir det en hyfsat bra listplacering ändå. Det är ju trots allt en TV-måste i vinter.
"Felix Grill & Kebabsås" Ny
Fantastisk ny upptäck i (strax bredvid) ketchuphyllan som fungerar suveränt på hamburgare (där min nya favorit är Tulips Angus Burgers med 99% kött när jag inte orkar göra själv...och de ät alltis självklart med Max Hamburgerbröd från Korvbrödsbagaren) tillsammans med färsk tomat, rödlör och Light Keso. Mums! Och dessutom lite nostalgiskt såklart från fabriken i Fågelmara.
"The Fame Monster" – Bonusalbum med Lady GaGa 2v
Helt klart värd en andra vecka här på listan, eftersom det är den skiva som snurrat mest i min iPod den här veckan också. Albumvarianten av Bad Romance är om möjligt ännu bättre än singelversionen, Alejandro verkar jag aldrig tröttna på, Telephone är en ny favorit, Teeth glömmer jag bort hur bra den är men påminns varje gång den dyker upp och samma sak med Monster. Lady Gaga blandar RnB med pop, Madonna med Gwen Stefani, harpa med bjällror, och lyckas på något sätt få in blinkningar till både andras hits och alla sina tidigare egna. Popgenialism 2009!
"Robinson Karibien" – Nytt varv på TV4
Jag är vansinnigt trött på pakter och skitsnack, formatet börjar kännas gjort och allvarligt... får man vara sådär tjock, slapp och degig i ett överlevnadsprogram? Vi vill se mera fitta människor (för att använda ett kul uttryck från tjejlaget i lördags) TV4! Samtidigt har man ju tänkt helt rätt i en massa annat. Paolo Roberto är en människa jag vanligen avskyr, men i jämförelse med Linda Iscasson är han genial, att äntligen lyfta serien från Asien till Karibien (är det månne starten på en massa nya roliga platser a' la' amerikanska Survivour?) känns skoj och miljöerna är nya och spännande, och att dela upp lagen i tjej och kill-lag – och lyckas arra en tävling där tjejerna faktiskt vinner (jo, jag säger faktiskt, för tidigare år har tävlingarna varit sjukt orättvisa mot brudarna oftast) – känns roligare än på pappret. Så jag dömer inte ut det direkt (även om starten var svag). Jag kommer inte styra om mitt schema för att se det – men jag kommer titta om jag sitter hemma.
"Telstar" – Film av Nick Moran

OK. jag ska erkänna att jag inte gav den mycket till en chans när den väl satte igång – men faktum är att besvikelsen var så stor över att den här hyllade filmen om den homosexuelle (och tondöve) sextiotalsproducenten Joe Meek snarare var en gapig Stefan & Krister-fars än det humoristiska drama jag hoppats att min hjärna bara stängde av och lekte med iPhonen istället. Jag betvivlar dock att jag gjorde ett felval.
"SJ-rösten"
Inte den där vanliga "du har nummer...sextiotre...i kön"-rösten som görs av någon dam, utan den där "så irriterande att jag verkligen vill slå sönder något när jag hör den"-artade mansrösten som hela tiden ska in och käckt hojta om "du vet väl om att det finns biljetter till en amatörteateruppsättning av Lejonkungen i Vingåker? Din försäljare kan hjälpa dig med biljetter!" när man bara vill komma till vilket tonval man måste göra för att komma vidare de 42 stegen mot att få in sin biljett på priokortet.
Svindyr hotell-öl
Jag är varken snål eller fattig, men när de första två ölen man köper ute efter att ha varit i London (där en hel pint London Pride aldrig kostar mera än £2.85) är på mindre än 0,4cl, består av blaskig Carlsberg ("det enda vi har på fat just nu tyvärr") och tillsammans kostar 120 kronor (vilket är MER än £10 som jämförelse) då blir man som ölälskare allt lite ledsen i ögat...

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Schlagerprinsessan sa...

Fan vad härligt att du klär julgranen en månad innan julafton! Vi satte upp allt julpynt (ingen gran dock, men stjärnor i alla fönster och julkuddar och jullöpare och amaryllis och gud vet vad) i helgen också. Vägra mörker, säger jag bara. :-))