03 augusti 2009

Läget Just Nu - Vecka 0932
Pridetåget 2009 Ny
Jag tror det är omöjligt att förklara Prideparadens storhet för någon som själv inte sett alla de människor och alla de regnbågsflaggor som fyller huvudstadens gator under de där timmarna och det är nog lika omöjligt att förstå den helt enormt varma känslan som strömmar emot en när man står på den där jäkla lastbilen. Stort tack till QX för att jag fick åka med, till Edward, Fredrik och Petra för danssällskapet på vänstersidan, till min evige Pridekompanjon FF som sprang bredvid och fotade, till fantastiskt snygga Amy Winehouse (alias MrR) vars drugdebut bara övertrumfades av hans suveräna musikval (hey, får jag Stay the Night fem gånger på tre timmar så är ju jag lycklig som en bebis) och självklart till den – vad som kändes som – kilometer av människor som slöt upp bakom vagnen så det blev ett sjukt jäkla party för oss som inte skäms för vad vi ligger med. att det dessutom känns som ett tre timmar långt gym-pass gör nog inte saken sämre efter flera veckors konstant öldrickande. Happy Pride å allt sådant där.
Edward-röj på Zipper Ny
Ventilationen må vara obefintlig på Stockholms senaste bögklubbstillskott, men vad gör det när man äntligen lyft schlageroket från Edward af Sillén och låter honom spela den musiken han vill. Jag har SÅ saknat en klubb där hitsen från Melodifestivalen ändå spelas – men där de blandas med Kylie, Leila K och Sugababes. Synd bara att det skulle dröja tills jag flyttade från stan innan stället drog igång ordentligt. Men tack för några grymma kvällar, Edward!
"Nothing But a Heartache" – Låt med Freemasons feat. Sylvia Mason-James Ny
Jag är fortfarande chockad över att Heartbreak Make Me a Dancer verkar floppa i UK – vad håller de på med – men släpper nu själv den i min iPod numera ganska sönderlyssnade sommarplågan för det här partyglada spåret med Pet Shops Boys gamla favoritsångerska. Lysande. Fast inte i klass med gängets Beyonce/Ring the Alarm-remix. det är nog fortfarande "en av världens bästa mixar" för att citera en god vän.
Mitt sprillans nya syskonbarn Åt
Hm. Undras om jag kommer lägga det här fortfarande namnlösa lilla knyttet på listan varje gång jag träffar honom fram över? Kanske. Hoppas det blir många listplaceringar fram över i så fall! Han är så söt. Och kan numera stoltsera i nya kläder från sin morbror i ett helt år!
Fikasöndag med Felix Ny
Jag älskar att prata popmusik och listor och musik. Som ni vet. Och det finns få – om någon – som jag älskar att diskutera det med så mycket som med Le Kid-Felix (det skulle möjligen vara honom i kombination med Märtha som tyvärr var sjuk den här gången). Otroligt trevligt att få diskutera och dissekera musik en hel förmiddag och givetvis suger jag åt mig så mycket info om mitt nya favoritband som jag bara kan parallellt. Sjukt trevligt.
"Casey, Hold On" – Pridelåt med Marit Bergman Ny
Möjligen den bästa Pridelåt som släppts i Sverige (okej...konkurrensen är väl inte direkt dödlig...BWOs grymma låt förra året och sen typ ingenting...men ändå) och en klassiskt skön Marit-låt som sitter som en smäck redan vid första lyssningen. Köp!
"Being Human" – Brittiskt monsterdrama på SVT 3v
Hur bra blev inte den här serien mot slutet? Sista avsnittet sänds i SVT på söndag, men jag kan avslöja att det slutar med några riktigt sköna cliffhangers för säsong 2 (som om den i slutet på avsnitt 5 inte var tillräckligt bra) och frågan är om inte den här snygga serien om ett spöke, en varulv och en vampyr som delar lägenhet ibland slog True Blood rätt hårt på fingrarna vad gäller att skildra de numera så stekheta vampyrerna i TV-serieform. Har ni missat den så sök upp de sex avsnitten som utgör säsong 1 på DVD genast! Är ni nere i genren kommer ni inte att bli besvikna.
Prides 90s-kväll Ny
Kul nytt koncept på Pride som helt klart lyfte den tidigare ganska trista parkfredagen. Anders Olssons kväll hade absolut lite barnsjukdomar (att Meja inleder med sin nya singel är inte direkt en explosionsartad öppning och jag hade gärna sett fler kul artister med mindre 2000-talslåtar) men det var ändå kul att den bröt mot det Prideklassiska "schlagertorsdagsupplägget" genom att låta varje artist göra en liten minikonsert (well, i de fall artisten hade ett gäng 90-talshits...jag vill inte höra andra låtar än Blue (och knappt den) med Eiffel65 någonsin) och plocka in nittiotalsprofiler/nya TV-profiler som presentatörer. E-type-avslutningen var helt suverän och jag hoppas, hoppas, hoppas Anders får nytt förtroende och minst dubbelt så stor budget nästa år. Det här kan klart bli en framtida kassako för Prideparken. Och det lär behövas...
"Celebration" – Ny singel med Madonna Ny
Det är knappast tantens starkaste låt genom tiderna, men bara grejen att hon släpper nytt (ungefär) samma vecka som hon anländer till min hemstad känns stort och om inte annat så visar i alla fall Celebration (trots sin svaga refräng) att Maggan dragit på sig dansskorna, stoppat de onödiga hårdrocksriffen och de numera stendöda Timbalandtrummorna i samma säck som Guy Ritchies gamla kallingar åkte ut med och vill få oss technohoppa ut på dansgolven igen. och bara det är värt en listplacering här.
"Bubble Town" - Facebookspel Ny
Eftersom jag faktiskt fått tillbaka min mobil tillslut så skulle man ju kunna tro att det är något av alla mina favoritspel på C905an som borde ramla in på listan den här veckan...men faktum är att efter alla mobilkraschar så tar jag det lite lugnt med knapptryckandet på den. Inte heller är det mina nya PS3a – som jag fortfarande dyrkar, men mest ser film på – som är plattformen för mitt spelande den här veckan. Nope. Jag har helt enkelt halkat fast i den där sjukt vanebildande Facebook-applikationen som heter Bubble Town igen. Går inte att sluta.

Korvkillen på dygnetruntöppna 7Eleven Odengatan 2
Om man charmigt som få berättar vilken sorts senap som går bäst till butikens basutbud av olika fyllekorvar ("till ostkorven passar den lite starkare, men chilikorven funkar bäst med en lite mildare senap") klockan tre på natten till två plastflaskölsfulla bögar så är man värd en placering på listan. Samtidigt (som han själv sa) "It isn't rocket science".
Schlagerkvällen på Pride 2009
Nä, det finns egentligen ingen anledning för mig att skriva något som redan min gode vän Ronny konstaterat på QX (eller Mirja skrivit på Gylleneskor för den delen) men det blir i och för sig varken mer eller mindre sant bara för att det skrivs igen: det blev inte så bra... All respekt till Schlagerfebers show som de kör på Vickan, men företagsfestcovers fungerar helt enkelt inte på bortskämda bögar som tidigare år serverats den största ESC-händelsen i Europa (bortsett från själva tävlingen då såklart) varje år. Sarah Dawn Finer var fantastisk och älskades av publiken. Likaså Alcazar (men varför fick ingen av dessa - som uppenbarligen dyrkades av publiken - sjunga någon ny låt, när Magnus Carlsson och Shirley Clamp tilläts dra i stort sett hela sin discografi? Och L&S och Charlotte hade ju säkert känts toppen – om de inte gjort exakt samma saker som ifjol. Hm. Nä, jag ångrar inte alls att jag drog efter de där slakterna (i alla fall för en dyrkare av originalen) av Love Love Love och You're not Alone och satsade på spriten istället. Och det på den kväll som tidigare var en av de största anledningarna att köpa ett Pridepass... Trist. Nä, mitt förslag är att schlagern får vila från Pride (och vice verca) några år nu, och att Anders kanske plockar in 2-3 stycken av de riktigt stora MF-hits det decenniet genererade på sin kväll istället. Det var nog dags.
SJ
Över en timmas försening innan vi ens lämnat Stockholm är liksom inte okej. Minusgrader i vagnen på grund av en galen AC är inte så kul heller. Och idag ska jag åka ytterligare 4,5 timmar tåg (inklusive "tågbuss") där jag inte ens kan blogga/Facebooka/se på TV under tiden pga brist på bord och eluttag. Suck.
Total partyutmattning
Kroppen är helt slut, minst tre obehagliga semesterkilon har tagit plats runt magen och jag ärvill egentligen bara sova hela dagarna. Sista semesterveckan blir en läsa-böcker-och-käka-grillat-i-karlskrona-vecka så man får vila upp sig lite i alla fall.
Sommarvädret 2009
Jag ger snart upp.

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Nick sa...

Being Human finns fortfarande på svt play i en månad till. Köp gärna DVD:n men annars funkar webben bra:
http://svtplay.se/v/1616705/being_human/del_1_av_6?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1641948/sb,p112200,1,f,-1

Gullig start och växer stabilt till avsnitt fem där jag är nu.