19 augusti 2009

Dagens Micropop!

Vi rivstartar med det program jag ser mest fram emot denna veckan: Project Runway: All-Star Challenge, såklart! Inte minst för att Nicole Kidman kommer medverka och förmodligen vara den Santino, Daniel Vosovic, Uli, Jeffrey & Co ska sy en frock till. Programmet är en två timmars uppvärmning inför säsongstarten av Project Runway 6 som sedan drar igång med sitt första avsnitt direkt efteråt. Bekräftade gästartister under den seriens säsong är förresten bland andra Lindsay Lohan, Eva Longoria Parker och Christina Aguilera.

Kommer ni ihåg Felicitys kedjerökande psykiatriker? Nu ryktas det att Amy Aquino (som sedan även dök upp i Cityakuten) kommer dyka upp i Brothers & Sisters för ett längre gästspel. Hennes roll? En doktor som behandlar en av medlemmarna i Walker-klanen för en ännu okänd åkomma.

Första affischen från George Clooney-filmen Up in the Air ser ut såhär.

Klart de sänker priset på PS3an...och pytsar ut en ny slimmad variant för samma pris den 1 september...innan jag ens betalt kreditkortsräkningen på min. Well, well. Man kan inte vara först eller smartast på allt.

Tydligen var Arvika bara en förrätt för Depeche kommer till Sverige igen. Den 25 januari spelar Basildon-trion på Malmö Arena i Malmö, den 26 januari på Scandinavium i Göteborg och 31 januari på Ericsson Globe i Stockholm.

True Blood slår nu sina egna tittarrekord varje vecka. I söndags såg 4,5 miljoner amerikaner avsnittet där Alexander Skarsgård för första gången fick klä av sig allt (han var väl en av de få i serien som inte redan visat allt upp till dess) vilket är 100.000 fler än rekordet veckan innan. I kombination med "HBO On Demand" och DVR-tittare så ligger varje avsnitt numera på ca 11.4 miljoner tittare i snitt.Här är förresten en promo för nästa veckas True Blood-avsnitt.Tredje filmen i Meet the Parents-serien är på gång. Titel? Little Fockers. Premiär den 20/6 2010 i USA.

Här är en bild på Ryan Kwanten från en bildspecial i nya GQ. Snyggt, men det är ovant att se honom med byxorna på.

Filmen Burlesque med Christina Aguilera och Cher har fått premiärdatumet 24 november 2010.

Kändisdeltagare i kommande säsongen av amerikanska Let's Dance (Dancing with the Stars) i urval: Donny Osmond, Macy Gray, Debi Mazar, Mya, Melissa Joan Hart och Aaron Carter.

Det här verkar kanske inte jättebra för utsikterna för en Spotify-applikation i iPhone, va?

Vad kallar sig fansen till höstens förmodade största TV-succé Glee på Fox? Gleeks såklart! Här är en bild från en välfylld singerings-tour med ensembeln...för en TV-serie som alltså inte ens har startat. High School Musical-hysteri, här kommer vi!vet ni vem Gina Torres är? Inte? Hon har varit med både i Angel, 24 och Firefly men är kanske mest känd för oss TV-nördar som Anna Espinosa – Syds ärefiende i Alias. Nåväl. Från och med i höst kommer vi som är Gossip Girl-fan istället lära känna henne som Vanessas morsa, då hon dyker upp i en återkommande roll i säsong 3.

Veckans "måste-köpa-genast": Entertainment Weeklys "112 Fall Movies"-nummer.

Mera tittarsiffror: Mad Men slog också rekord i söndags. 2,8 miljoner tittare såg avsnittet vilket är det bästa för ett Mad Men-avsnitt någonsin och 34% flera än de som såg seriestarten på säsong 2.

Här är ett klipp från när Britney Spears läste upp David Lettermans Top Ten-list häromkvällen. "Sådär" va?Är det bara jag som är besviken på McSteamys home-porn? Han borde lära sig av Colin Farrell! Känns som om han lika gärna kunde behållit den där berömda handduken från Grey's Anatomy på sig istället för att vi fick se det här.

Här är ännu en filmaffisch för Lone Scherfig /Nick Hornby-filmen An Education. Peter Sarsgaard är verkligen "en snyggare Ewan McGregor" här mer än någonsin.Alexander Skarsgårds första Hollywood-film efter genombrottet som vampyr i True Blood, Straw Dogs, kommer ha premiär den 25e februari 2011.

Här är en liten söt låt och video skriven och regisserad av ingen mindre än Joss och Jed Wedon. Låten Do You Wanna Date My Avatar (och videon) är en sorts promotion-grej för tredje säsongen av Felicia Days web-serie The Guild.Det första filmsamarbetet mellan Columbia Pictures och brittiska Aardman Animation (ni vet de med lergubbarna, typ Wallace & Gromit etc) heter Arthur Christmas, är filmat i 3D och kommer ha premiär den 11 november 2011.

Här är en filmtrailer för When in Rome som verkar vara en film med en riktigt charmig ensemble (Kristen Bell, Will Arnett, Lee Pace, "hon tjejen i Entourage den här säsongen" och Danny DeVito) och varenda romcom-klyscha som går att sparka fram. Hörde jag ordet bakis-DVD swischa förbi?Okej, jag tänker inte själv skriva ut namnet på "skådespelaren" (i ordets bredaste bemärkelse..."filmstjärna" hade funkat också) som plågat katter – men klickar ni HÄR får ni namn och bild på vem tidningarna snackar om.

Det finns tydligen hur många som helst – tacksamt ämne att jobba med kanske - för här är ännu en New York, I Love You-affisch.

Självklart var det bara en tidsfråga innan urmodern till alla moderna tantsnusk-vampyrromanserier – Anne Rice bokserie om Lestat – skulle plockas fram och dammas av igen. Själv är jag kanske en av de få som faktiskt tycker riktigt mycket om Neil Jordans film från 1994 med Tom Cruise, Brad Pitt och Anthonyo Banderas (sjukt bra casting så här i backspegeln om man tänker på hur böckerna är uppbyggda) men hoppas de startar om från början och gör något bra med – vad som ryktas bli – Robert Downey Jr i huvudrollen. Kanske kan vi få en vettig variant på Queen of the Damned istället för den pinsamma historien med Stuart Townsend 2002.

Slutligen: Jag gillar i och för sig att de försöker med det smått dödsdömda försöker att sparka liv i folks schlagerintresse under den period som kanske är mest lågsäsong för Melodifestivalen publikmässigt varje år – men när Expressen nu rotar fram sin berömda "lista med aktuella namn" (och som vanligt listar ungefär alla artister som finns) så orkar jag liksom inte. Darin, Ace of Base, Europe, Johan Palm och Lena Ph? Nähä. Verkligen? Vill SVT ha med DEM?? Och är Shriley Clamp, Jessica Andersson, Linda Bengtzing, Ola, Sara Löfgren, Niklas Andersson och hela familjen Wahlgren verkligen beredda att ställa upp? I Melodifestivalen? Det trodde jag ALDRIG!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Inför säsong 6, Chicagos Mo Ryans traditonsenligt dishiga intervju med Tim Gunn:
http://featuresblogs.chicagotribune.com/entertainment_tv/2009/08/project-runway-lifetime-tim-gunn-season-6.html

Citat: " I don’t want to give him anymore press. He doesn’t need it. But that Santino Rice -- I was ready to take a cyanide capsule. I mean, he just sucks all the air out of a room."
:D :D Cannot wait.

/Ebba

Oswald sa...

Ååååh!
Grymt tips, Ebba!
det får bli ett eget inlägg tror jag så alla får läsa.

Tack!