24 augusti 2009

Dagens mest spännande press-release

Det här var väl en trevlig nyhet?

Premiär för HBO:s serier på SVT Play

På onsdag startar omtalade vampyrserien True Blood i SVT1. Nu är det klart att svenska tittare även kan se alla avsnitt på SVT Play, i 14 dagar efter sändning. Detta är möjligt tack vare ett rykande färskt avtal mellan SVT och amerikanska tv-bolaget HBO. Andra serier som ingår i avtalet är Little Britain USA och John Adams.

Tidigare har SVT inte kunnat erbjuda amerikanska tv-serier på SVT Play, men nu är det alltså dags.

- SVT är marknadsledande på on demand-tv i Sverige och vi driver en framgångsrik strategi för att utöka rättigheterna. Målet är att kunna erbjuda publiken hela vårt utbud på SVT Play och det här avtalet är ett mycket viktigt steg på vägen, säger Lena Glaser, tillförordnad programdirektör på SVT.

På onsdag är det premiär för hyllade True Blood, med Alexander Skarsgård i en av rollerna, och redan dagen innan, på tisdag, startar Little Britain USA, där brittiska komikerna Matt Lucas och David Williams beger sig till det stora landet i väst. I november kommer prisbelönade miniserien John Adams och alla dessa tre titlar går alltså att se både i rutan och på SVT Play.

2007 slöt SVT ett treårigt kontrakt med HBO, en av de viktigaste producenterna av nyskapande tv-dramatik. Tell me you love me, Big Love, Generation Kill och In Treatment är några av de HBO-serier SVT visat det senaste åren. Nu står det alltså klart att SVT även visar kommande HBO-serier på SVT Play.

Inga kommentarer: