13 juli 2009

Läget Just Nu - Vecka 0929
Min sprillans nya systerson
Ny

Klart min nya bästa kompis måste få ligga etta den här veckan! Han må vara namnlös fortfarande (eller snarare har han nya namn varenda dag) men vad gör det när man är så hejdlöst söt och morbrors stora favorit? Han är utan tvekan det färskaste i människoväg som jag hållit i (en grym slump och en massa, massa tillfälligheter gjorde ju att jag råkade vara i Stockholm dagen efter han föddes) och det ska bli väldigt spännande att lära känna honom ungefär alla år jag har kvar att leva. Välkommen till släkten, lillkillen! Morbror har ett alldeles nytt Playstation och alldeles för få barn att skämma bort.
Flytt-Fredrik Ny
Jag har ju som regel att inte lägga polare på den här listan (utan i så fall aktiviteter vi gjort) men ibland får man göra undantag. Till exempel om man som FF kört upp mig i en bil till Stockholm, hjälpt till att packa om en hel lägenhet i papperspåsar, burit ned allting för tre trappor (utan hiss) och stuvat in det i en sprängfylld bil, gått hem från Zipper för att vara utvilad och nykter för att kunna köra dagen efter (medan jag tog en öl till och stannade till tre) och sedan kört hem igen och hjälpt till att bära upp/packa in alla påsarna en och en halv trappa (utan hiss) i Kålltorp. Vad gjorde man utan sådana vänner?
"Being Human" – Brittiskt monsterdrama på SVT Ny
Det är kanske inte årets absolut bästa TV, men bland alla vampyr- och varulvshistorier som just nu väller in från håll och kanter så är det här brittiska dramat om ett spöke, en varulv och en vampyr som delar lägenhet någonstans i Bristol klart underhållande och en skön lågbudget, down-to-earth-motsats till till exempel (fantastiska) True Blood. Bra jobbat av SVT att köpa in och sända nya avsnitt varje söndag i sommar när allting annars bara är repriser, mysdeckare eller allsångsprogram.
"Picadeli" - Salladsbar Ny
En hel del har hänt med omgivningarna här på Lindholmspiren under de 3,5 år som jag varit i Stockholm, och en av de bästa förändringarna är adderandet av en filial till Picadeli Salladsbar (vars första restaurang först öppnade i Konsum Avenyn-huset). Jag har redan hunnit äta lunch där fyra gånger på knappt tio arbetsdagar och har ännu en på gång imorgon, och de sätter verkligen en helt ny standard för vad en salladsbar är förnågonting. Plocka av ungefär allting i salladsbasväg för 74kr och toppa med tre valfria proteiner. Ett tiokort lär bli standard.
Afterwork med "hörnrummet" Ny
F2 hann vara på jobbet i ungefär tre dagar innan han lyckades med att få ihop en AW som vi andra inte pusslat ihop på typ fyra år. Förutom jag, FF och dubbel-E (vi är ju snarare inventarier vad gäller AW-folk i Göteborg) så fick han dit både Håkan och (som en total överraskning) Varbergs-Erik himself. Otroligt kul återseende och Bishops Arms har verkligen ett gediget utbud av öl om man vill öva upp magsäcken inför London nästa vecka. Nu hoppas jag att det här blir en vana framöver när alla är på samma kust igen.
FM-sändare för iPod Ny
Underbar liten mackapär som man pluggar in i hörluruttaget på sin iPod, ställer in en frekvens på (och så motsvarande på bilstereon) och sen kan man köra sina egen favoritmusik på högsta volym i bilen utan att pyssla med sladdar eller – ve och fasa – CD-skivor.
"She-Wolf" – Ny singel med Shakira Ny
Till skillnad från Sugababes (se den röda delen på listan) så är Shakira – eller 'tjackhora' som mina vänner föredrar att uttala det - någon jag aldrig varit en stor fan av, men till skillnad från nämnda sockerbrudar så lyckas latinodrottningen med att uppdatera sitt sound till något som låter 2009 (och ändå oundvikligen Shakira) på sina nya singel. Elektropop blandas med sjuttiotalsdiscostråkar och motsvarande gitarrer, häftiga flämtningar och – jajamensan – vargylande i den här danvänliga saken som även går att få på spanska såklart. Oväntat välspelat i min iPod.
"Alien Scum" - Mobilspel Ny
Eftersom min riktiga mobil fortfarande är på reparation (när kommer den tillbaka – vill ha nu) så tvingas jag använda en äldre modell som tydligen inte fixat Metro Play-spelen. Suck! Lyckligtvis finns det ju gamla, klassiska basicspel som man kan gå tillbaka till så man har något att göra på spårvagnen, och ett av de första spel jag verkligen var helt fast i är det här. Space Invadors – fast i billig mobilvariant. Klassiskt och extremt vanebildande.
Vingåkers Factory Outlet Ny
Hade jag bara haft 2500kr över för att lägga på en kostym (vilket jag inte har samma månad som jag ska shoppa sönder alla butiker i london) så hade jag haft en sprillans ny Tiger-kostym just nu. Minst. Nu fick det räcka med ett bra Nudie-jeans, ett par Nike-skor och sex champagneglas från Ittala istället...men det var inget lätt beslut. Nästa gång jag åker dit ska jag vara bättre ekonomiskt förberedd.
"Fashion Show" – Sommarreality på Bravo Åt
I USAs muttras det om låga tittarsiffror eftersom Isaac Mizrahis och Kelly Rowlands modereality inte är/når upp tittarmässigt till Project Runway (frågan är ju dock hur mycket folk PR itself kommer dra i slutet av augusti då det drar igång på nya kanal) men jag tycker det är en helt klart pigg liten utmanare som blandar det bästa från PR med upplägget från Top Chef (som förövrigt är tillbaka ungefär samtidigt som PR i augusti – lovely) och som har tillräckligt färgstarka och kompetenta deltagare för att jag ska följa det slaviskt till den stundande upplösningen (och sen blir det såklart PR Australia för hela slanten tills Heidi tar över).
"Zipper" – Ny Stockholmsklubb
Kul att lyckas pricka in premiären av Stockholms senaste gayklubbstillskott - synd bara att inte den gode Edward var där och spelade på premiären (det finns ingen bättre att dansa till). Lokalerna var stora (möjligen inte dimensionerade för så mycket folk – det blev ganska varmt och trångt), blandningen på folk godkänd, toalettsituationen bra (jo, det är en av de viktigaste grejerna) och musiken på de tre dansgolven godkänd. Den viktigaste frågan åtestår dock: Varför kan aldrig popdansgolv på bögklubbar i Stockholm få ett riktigt dansgolv? Zipper har tre. Ett perfekt, stort med LED-väggar där man kör House/Dance (och som därför såklart är halvtomt då alla hosefantaster sliter av sig tröjan på Libra om lördagarna), ett roligt mindre med strippstång (där Kayo kör gammeldisco) – och så det som förmodligen försvaras med att det är störst där man spelar pop/schlager...men som egentligen bara är en lång passage för folk som ska ut och röka/gå på toa (helt enligt Linoprincipen där ett litet dansgolv alltid var delat av den strida strömen som ville till utegården). Gör om och gör rätt och ni har en liten lördagshit.
Flytt

Jag har fått ett oförskämt bra mottagande i Göteborg både jobbmässigt och på fritiden så än kan jag inte klaga på den rent geografiska delen av min flytt (och jag har ju varit i Stockholm ganska mycket). Den rent fysiska däremot – att flytta prylar, packa upp, åka massa bil och äta massa skräpmat på McDonalds (för det är de enda vägkrogar som finns numera), bära tills kroppen skriker och så städa, städa, städa...den är inte rolig. Alls.
"Get Sexy" – Ny singel med Sugababes
Hade den här låten kommit för säg 2-3 år sedan så hade jag förmodligen varit den första som applåderat att Sugababes tagit steget över Atlanten och börjat låta som Pussycat Dolls. Då var ju stönporr-RnB superhett och Nicole Scherzinger den alla förutspådde bli världens nya Beyonce...men nu? Nu känns hela den musikstilen stendöd efter att Lady Gaga placerat popen på de amerikanska listorna igen, och saken blir inte bättre av att sockertjejerna sjunger att de är sexigast på klubben samtidigt som det känns som om det är första gången de överhuvudtaget går ut. Och får man verkligen plocka in textrader fråm I'm too Sexy med Right Said Fred utan att skämmas 2009? En besvikelse i min bok (fast jag ändå lyssnar av gammal vana skall erkännas).
Min C905 mobil
Jag saknar den!! Kom tillbaka till mig innan jag flyger till London! Snälla!
Lotta på Liseberg – på plats
Det är alltid kul att höra och se Sarah Dawn Finer sjunga sina Melodifestivalbidrag (och hennes och Charlottes duett gav mersmak) och Agnes visade sig ha fått ett grymt, nytt självförtroende i sin nya roll som drottning på Englandslistan – men faktum är ju att jag är grymt bortskämd med att ha sett de här tjejerna (inklusive Charlotte) längst fram på en melodifestivalrepetition och att stå längst bak i duggregn i ett blått regnställ på Liseberg och småfrysa slår inte det direkt. Dessutom är programformen med allsång fortfarande (som jag skrev förra veckan) helt oförklarlig för mig – något som bara toppas i fullständig obegriplighet av den där tempodödande bingogrejen TV4 envisas med. Nä. Ikväll blir det bio istället.
Kaos i lägenheten
Ta en lägenhet full med prylar och slunga den med full kraft mot en annan lägenhet lika fylld med prylar. Poff. Så ser min trea i Kålltorp ut jsut nu. Påsar överallt och flera dagar av uppackning ligger framför mig. Zzzzzzzzzzzz.
Totalt kalorifrosseri
Man kan väl lugnt säga att jag inte kommer nå mitt mål innan jag drar till London (även om jag alltid är lycklig och glad under 70kg) vilket såklart är ett grymt nederlag.
Bloggslarv
På onsdag slår jag igen för semestern. Kanske lika bra med tanke på hur det sett ut här på sistone.

Ungefär så just nu.

2 kommentarer:

Being Blogged sa...

Oh, så ni fick FM-sändaren att funka?
Det fick inte vi, så den fick återvända till MediaMarkt.
Blev en liten, söt JBL högtalare istället som drivs på batteri / nätadapter för att ha i långa bilturer / mysiga picknickar eller bara på toaletten om man måste ha musik där.

Oswald sa...

Den fungerade direkt och var ungefär hur bra som helst! Fast vi hade inte köpt den på MediaMarkt i och för sig. :)