27 april 2009

Läget Just Nu - Vecka 0918
WasserMaxx DeLuxe - Kolsyremaskin Ny
Mannen som dricker mera vatten än någon han känner har äntligen fått tummen ur och gått och köpt födelsedagspresenten som han fick av sina föräldrar i februari. Nu stoltserar köket i Stockholmslägenheten med vad reklamen beskriver som en "Kolsyremaskin i rostfri design som förvandlar ditt färska kranvatten hemma till ett fräscht och gott kolsyrat vatten eller en god läskedryck på bara några sekunder". Inte illa, va? Självklart har jag redan haft mina initiala missöden med vatten som sprutat runt halva köket alternativt knappt smakat kolsyra, but I'm getting there, och nu är bara frågan om den ska stanna i huvudstaden eller transporteras till Göteborg för att förgylla allt rosevin och trädgårdshängande under semestern i sommar.
Kaloriräkning med Viktklubben Ny
Jag är kass på att käka och det behövs därför en mindre ätstörning några veckor för att jag ska komma på rätt bana både viktmässigt, men kanske framförallt tankemässigt, då och då. Viktklubben fungerar därför alldeles utmärkt för mig. Det är tekniskt (roliga applikation där man kan stoppa in allt och registrera egna maträtter och livsmedel), det är matematiskt (plus och minus, kalorier in och kalorier ut, basic, basic) och det ger resultat. Att jag är mindre rolig att umgås med (fråga bara J som hälsade på en kväll och allt jag gjorde var att prata mat, käka en sallad och nästan vägra dricka en halv öl med en av mina bästa polare som jag druckit sjöar med öl med innan) får man bara ta ett tag. Snart är jag ju snyggare att umgås med.
"Absolut Överens" – Sällskapsspel Ny
En extremt ful och billig kartong döljer ett simpelt men väldigt roligt familjespel. Två och två på lag gäller det att på 30 sekunder för olika ämnen ("Saker som finns under vasken") se till att få ned exakt fem svar på ett papper som är exakt samma fem som din lagkamrat plitar ned. Ska man ta de fem man själv tycker är givna? Eller ska man försöka tänka som sin partner? Men tänk om han då tänker som jag och hinner man ens skriva fem saker på 30 sekunder? Ännu roligare blir det när man i nästa moment får hjälpa varandra att skriva samma – genom att göra rörelser och skrika första bokstaven... Sjukt kul – och då spelade vi ändå spik nyktra.
"Med Andra Ord" – Sällskapsspel Ny
Här gäller det att under 30 sekunder dra små polletter med ord på ur en säck och med andra ord än de som står på polletterna (typ "August Strindberg" "Snällhet" "Båtshake") förklara så ens lagkamrat förstår vad där står. För varje avklarat ord kommer man närmare målet och drar man en rövare kan man dessutom sno polletter från andra lag. Simpelt, extremt högljutt 8se till att det inte är för sent eller välisolerat), svårare än man tror och hur kul som helst – och då spelade vi ändå spik nyktra.
"Facts in Five" - Sällskapsspel Åt
Det här spelet dyker upp på listan varje gång jag spelat det – och det är inte bara för att jag faktiskt är hyfsat bra på det. Allmänbildning i sin yttersta form, när man ska komma på fem saker på fem olika bokstäver för fem olika ämnen...och sedan räkna ihop poängen på ett snillrikt sätt som involverar matriser och kvadrater. Slår det mesta.
Lördag på Lantställen Ny
Att tillbringa en helg med fantastiskt väder i huvudstaden är trevligare än man kan tro – i alla fall om man råkar ha kontakter med lantställen. Nu blev det midsommarmat, promenad och läsa-i-solen på ett ställe och grilla, dricka rosévin och kolla Robinson på ett annat. Hur trevligt som helst. Tack alla inblandade för mat, vin, skjuts – och inte minst trevligt sällskap och massa skratt.
"The Reader" – Film av Stephen Daldry Ny
Jodå, det är en tillräckligt intressant historia med tillräckligt duktiga skådespelare (tyske David Kross känns som filmens största fynd och stjäl till och med strålkastarljuset från Oscarsvinnande Kate Winslet) för att den ska hamna på den här delen av listan – men jag måste samtidigt lägga in en liten brasklapp för att den inte är det mästerverk som vissa recensioner i pressen velat göra gällande. Jodå, Kate är bra (men både hon och filmen i sig var bättre i Revolutionary Road – det är den hon borde fått en huvudrolls-Oscar för...här förstår man ju faktiskt varför hon fick en birolls-GG) och visar ett par behagligt ofixade tuttar i scener med en full frontal-flashad tonårs-snase från Kross, men själva andemeningen med filmen *spoilervarning* om det verkligen är en så stor skam att inte kunna läsa att man skulle erkänna vilket brott som helst för att inte avslöja det får inte riktigt igång mig som det är meningen, och hela koncentrationsläger-biten lämnar mig faktiskt märkligt oberörd med helt andra frågor (som varför var de tvugna att stoppa in Lena Olin i två olika roller och försöka sminka bort det)? Tre popcorn får den i alla fall för det är ett gediget handverk och klart sevärt – men Daldrys bästa film fortsätter vara Billy Elliot.
Twitter 3v
Fortfarande en liten besatthet. Ska det hålla mitt intresse igång för en hel månad? I alla fall; vem behöver iPod i öronen när man kan läsa nattens Twitter-meddelanden hela morgonpromenaden?
"When Love Takes Over" – Singel med David Guetta feat. Kelly Rowland Ny
Mycket med Mr Guetta låter ungefär likdanat och vissa av hans singlar har jag tyckt varit rent ut sagt outhärdliga. Den här danslåten a' la' formulär ett A med den forne Destiny's Child-sångerskan vid mikrofonen passar dock mig som handen i handsken på soliga, varma morgonpromenader genom Stockholm och har därför såklart sin givna plats här på listan – och det trots att de inte fick plats bland de tio låtar som dyker upp på QX Speldosa i majnumret den här veckan, utan fick stryka på foten i sista sekund (håll däremot utsikt efter Oswald-favoriterna med LeKid, La Roux och Adrian Lux på den listan)!
"The Office" – Säsong 5 Ny
Melodifestivalen fick mig att lägga ned en del TV-serier (Bye, bye Heroes) och sätta en hel del andra "on hold". Private Practice, 24 och CSI ligger alla i en mapp och väntar på mig när jag får tid, men nu har jag iallafall börjat beta av The Office senaste tio avsnitt innan säsongsfibalen. Riktigt trevligt – Michaels avhopp var en oväntad men mycket smart vändning – och det är ju såhär man ser TV bäst numera.
"Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show" – TV-program på TV4 2v
Den här slask-TVn är ju ännu roligare att titta på nu när man sett Peter Harrysson nästan explodera i Debatt över mänsklighetens fördumning (och bristen på TV-teater). Gapigt? Japp. Barnsligt? Absolut! C-kändisar? Hahaha. Skojar du? Oemotståndlig slask-TV i rakt nedstigande led från Bell&Bom och Oss Skojare Emellan? Jajamensan, fattas bara!
"Svenne Banan" – Sommarhit med Promoe

Visst är det lätt att hata den här blandningen av rap, barnramsa och eurodisco – och det lär vi alla göra i god tid innan midsommar vare sig vi vill det eller inte – men det är samtidigt svårt att inte uppskatta genialiteten i videon och i det trojanska upplägget att skapa en specialdesignad låt precis för den gruppen man driver med. Hur många heterobrötiga svensexor a' la' den i videon kommer inte hoppa runt och bröla svennebanan-svennebanan-svenneba-naa-aaan på landsortshotellen i sommar? Frågan är bara hur man ska förhålla sig till låten om man inte vill anse sig som en SB...eftersom den snart lär vara det svennebananigaste som man kan tänka sig uppspydd på vartenda studentflak. Meta-musik!
Högvis med I-landsproblem

Okej, jag kan ta att avloppet i badrumshandfatet plötsligt lackar ur, stoppar upp och bara explderar helt plötsligt över mina fötter. Jag kan ta att garderobsdörren trillar loss och träffar mig i huvudet. Att mobiltelefonen lägger av trots att den bara är två månader gammal och att företaget jag måste lämna in den till (hörde jag Dialect) inte har ett enda kontor i centrala Stockholm (och de som finns i 08-området verkar ha öppettider lite som de vill) utan att jag tillslut måste skicka den i ett vanligt, jäkla brev utan att jag vet om den kommer fram. Jag kan ta det. Liksom jag kan ta att tangentbordet på jobbet bara väljer att hoppa över vissa knapptryckningar helt stokastiskt så jag framstår som helt ordblind i det jag skriver eller att bredbandet försvinner i tre dagar hemma i lägenheten bara för att Com Hem har ett "tillfälligt fel i mitt område" som de vet att de jobbar på men inte kan säga när det förväntas vara klart. Jag kan absolut ta alla sådana saker. Men inte när alltihopa kommer på en och samma gång.
Skrämselpropaganda
Jag är helt säker på att jag måste missat något viktigt om den här Svininfluensan som kvällstidningarna blåser upp till någonting i samma nivå som pesten i brittiska Survivors medan de enda fall som jag läser om att man har registrerat i USA hittills verkar ha ett sjukdomsförlopp som påminner om de influensor som dyker upp vartenda år... Då dör ju också alltid ett gäng spädbarn och gamla även i länder med långt mer avancerad sjukvård än Mexiko så jag är inte riktigt med på alla de här larmen här hemma... Men det är ju jag.
Insomnia
Jag trodde jag slutat med det där töntiga beteendet att inte kunna sova på en hel natt, men när man minst anar det så ligger man tydligen där och inser att klockan är fem på morgonen, att det är ljust ute, och att hjärnan fortfarande rusar på 180 och inte alls tänker att sömn är något den behöver. Förrän dagen efter då man är i koma hela dagen och känner sig bakfull utan att ha en droppe alkohol i blodet.

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Sys sa...

Har dieten gett något utslag än?