06 mars 2007

Pingstpastorns Amerikanska Argument

Vår socialminister Göran Hägglund (a.k.a Sweden's most scary person) använder verkligen ett av de argument jag avskyr mest när han i Svenska Dagbladet skall motivera varför homosexuella inte ska få gifta sig - "det har alltid fungerat så varför ändra på det"-argumentet.

"Amerikaner säger ”If it‘s not broken, don‘t fix it”. För vår del är det viktigt att slå vakt om det som har fungerat i flera hundra år, och som inte är trasigt. Jag tror att alla inser att det inte är enkelt att på väldigt kort tid genomföra förändringar som upplevs som dramatiska. Äktenskapet, och det som följer med, är djupt rotat hos svenska folket."

väldigt kort tid? Hur länge tror han att den här frågan varit på tapeten?En kvart? Sedan han blev socialminister? Om nu svenskarna överlevde (och gillade) att kyrkan blev skild från staten, så tror i alla fall jag att de flesta också skulle klara av att männiksor får samma rättigheter oavsett vem de väljer att dela sitt liv med...

Jag blir bara så ledsen och så fruktansvärt trött. Varför kan inte livet bara vara en schlager?

3 kommentarer:

Fröken Harrysson sa...

Ja, suck, vad säger man? Förmodligen är det mer verkningsfullt att argumentera med en vägg. Kd:s syn på livet, universum och allting verkar vara så cementerad att de inte ens kan förstå att det finns andra synsätt. Än mindre ta till sig dem. Morr.

Anonym sa...

Å andra sidan hade Thomas Bodström ett antal år på sig att förändra äktenskapsbalken, men gjorde inget alls. Det skulle jag skämmas för om jag vore han.

Omskrivning av äktenskapsbalken är en av de viktigaste sakerna just nu:

1. Könsneutralisera äktenskapet
2. Tag bort vigselrätten för religiösa samfund
(3. eventuellt antalsneutralisera äktenskapet också. Varför inte tillåta månggifte?)

Kim da Costa sa...

Bra avslutning på ditt inlägg, darling.
Kyss.