18 december 2006

Läget Just Nu - Vecka 51

Bra Saker Just Nu:

FF Ny
Det här en av de där veckorna när jag måste lägga Freddan på listan. Han lyckades ju både vara min julfestdejt och bakfyllesjuksköterska (med pizza och Cola) inom en 24timmarsperiod – då hamnar man på listan.
"The Office U.S" Säsong 2&3 – TV-serie på NBC 2v
Lyckades plöja igenom alla befintliga avsnitt av serien på en vecka och kan konstatera att den amerikanska varianten av min brittiska favoritserie klarar sig riktigt bra på egen hand. Bäst är romansen mellan Pam och (den supercharmiga) Jim, men serien står och faller med Steve Carells Michael Scott, som han lyckas göra precis lika pinsam som Ricky Gervais David Brent. Julspecialen förra veckan var dessutom ett av de avsnitten hittills och det verkar som om The Office bara blir bättre och bättre ju flera avsnitt de gör. Ännu en serie att lägga på måste-se-varje-vecka-listan.
Thaimat på S.p.i.c.e med J Ny
Precis när jag trodde jag skulle få tillbringa en fredag med att bara klä granen, så dök J upp och var sugen på lite restaurangbesök. Vi testade nya "lite dyrare" Thaihaket S.p.i.c.e på Kungstorget och det var en riktig hit. Mumsigt, prisvärt, trevligt sällskap och snyggt designad lokal - det ä min typ av fredag det!
"Grace Kelly" - Låt med Mika 2v
Med 87 spelningar på en vecka har Mika hoppat upp som årets näst mest spelade låt på min iPod… Det är bra jobbat – både av mig och Mika.
Företagsjulfest 2v
Del2: Sjömagasinet, Göteborg. Julfesterna i Göteborg är låååångt ifrån de veritabla partyorgierna de var för några år sedan på slottet. Nu är det mera äta, äta, äta och gå hem…och det fungerar väl det också när maten är god och man hamnar i ett så bra sällskap som jag gjorde…men som sagt: Det var bättre förr! Fast rejält full kan man fortfarande bli helt gratis. Some things never change.
Vörtbröd Ny
Hade nästan glömt bort hur gott det är…och SJÄLVKLART ska det vara med russin. FF bjöd mig dessutom på Göteborgarnas stolthet: Vörthönökaka…och det var helt klart godkänt.
"Dexter" Säsong 1 – TV-serie på Showtime 4v *åter*
En av årets absolut bästa TV-serier går tyvärr mot sitt slut – men den gör det with a bang. Michael C Hall fick såklart en Emmy-nominering (fattades bara annat) och det kommer bli en lång, lång väntan till nästa höst när vi får se Dexter & Co jaga en ny seriemördare i Miami.
Jul 5v
Nu är granen klädd i Göteborg också – men tomtarna får nog stanna i sina kartonger i år – och julklapparna är köpta och inslagna. Två julbord är ätna och lucia är avklarat…man kan säga att jag är väl förberedd inför söndagens begivenheter. Det ska bli sjukt skönt med jullov.
"Thank You for Smoking" – Film av Jason Reitman Ny
Kanske inte den perfekta bakfyllefilmen (jag somnade från och till) men ändå en helt klart godkänd historia om lobbyisten som försöker få flera människor att röka, samtidigt som han vill vara en förebild för sin son. Kanske snyggare och smartare än vad den är bra…men jag skulle nog i alla fall ge den fem eller sex cigarettfimpar av tio möjliga.
Lussevaka med Bexton Ny
Åtta lussekatter, julmust och en massa schlager och TV-snack = en riktigt trevlig dagen innan lucia.
"Blood and Peanut Butter" - Låt med BC Camplight Ny
En låt jag hittade i någon av de oändliga popbloggar jag läser (jag tror det var "#1 Hits from Another Planet") och som spelats en hel del i min iPod. Har ingen aning om vad låten kommer ifrån eller när den kom…det enda som stod i bloggen var att BC står för Brian Christinzio…men det är en sådan där schyst pianobaserad klassisk poplåt som alltid går hem hos mig.

Tveksamma Saker Just Nu:

Julbord
Jag älskar julmat…men av någon anledning så tar det emot lite i år. Först så orkar jag knappt igenom det småvarma…och sen så får jag galet ont i magen efteråt. Tur att det bara är ett på julafton kvar nu…
Platinum Sudoku - Mobiltelefonspel
Med tanke på hur beroende jag blivit bara av det här lilla vanebildande mobilspelet så är det nog tur att jag inte har ett Nintendo Wii (vilket annars skulle kunna vara det jag vill ha mest just nu...men jag kan nog garanterat säga att tomten inte kommer komma med ett sådant till mig).

Dåliga Saker Just Nu

Råttor
När man snubblar över djur som är lika stora som en sko i en trappa mitt på eftermiddagen så vet man att man bor i ett råtthål. Bokstavligen.
Bakfylla
Inte alls lika charmigt som totalbläckorna dagen innan.
GTs "Årets Göteborgare"
Ingvar Oldsberg!? 2006?? Men gud så originellt. Blir han det varje år, eller?
Släpa Massa Packning
Hade träningsvärk hela helgen efter att ha transporterat alla grejer från Stockholm till Göteborg…och nästa vecka ska de transporteras ned till Blekinge – och tillbaka – också…och man kan inte säga att det är det jag ser fram emot mest med julen.

Ungefär så just nu.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Thank You for Smoking är årets hittills ända fullpoängare i min bok...

Oswald sa...

Ah, intressant!
Tänk vad olika man kan tycka. :)

Men jag tycker den var smart och snygg...men jag var nog lite för bakfull för att uppskatta den så som jag kanske gjort på bio. ;)

Jag som annars tycker det varit ett fantastiskt filmår (Brokeback Mountain, Volver, The Departed, United93 osv) i år. Det är verkligen svårt för mig att göra en topp 10 i år!

Anonym sa...

Brokeback Mountin räknar jag iofs till 2005, men den var ändå bra en stark fyra.
United 93 var riktigt bra men saknade det det lilla speciella för få en femma.
Volver och The Departed har jag ännu inte sett...

Oswald sa...

Aha.
Jag såg inte Brokeback förrän den gick upp på bio här i Sverige så jag får nog räkna den till mitt 2006...
...sen har jag sett massa schyssta dokumentärer också typ Grizzly Man och Mad Hot Ballroom som jag älskade.

Anonym sa...

Jag tycker nog V for Vendetta var årets bästa. Storyn passade så perfekt i dessa tider med oändliga debatter om övervakning. Skadar ju inte heller att en favvo-skådis spelar i huv.rollen.

Andra jag speciellt minns

Brokeback förstås, bra och framförallt bländande vacker.
Lady Vengeance, tok-snygg koreansk hämnd.

Inte sett Thank u for smoking ännu. Låter som ett bra tips inför julhelgen.

Anonym sa...

Åh, vörtbröd äger verkligen alla andra bröd under julen. Och julbord känns bara såååå 1996 med miljarder kräk bakterier på köpet!