17 november 2006

Fredagsförmiddagskortisar

Lärde mig i London att shopping verkligen kan funka som vilken drog som helst – och att jag är lika kass på att klara av den som alla andra. Blir beroende på tre sekunder. Lyckligtvis så har jag ingen lyxtendens, utan kan lika gärna shoppa billiga fynd i KappAhls-liknande affärer för att få mitt behov tillfredsställt. Jag har visserligen favoritmärken...men det betyder inte att jag bara behöver köpa just dem. FF är mycket lyxbögigare där med sina årslönedyra produkter på Harvey Nichols Beyond Beauty-avdelning...även om jag också blev lätt imponerad över vad en dusch med gurkvatten för 500spänn kan göra för ett shoppinghärjat anlete. Kanske något att önska sig av tomten?

Eftersom Clint Eastwoods Flags of Our Fathers inte alls blev den succe filmbolaget hoppats på i USA, så kastar man nu ut hans nästa film (samma historia ur ett Japanskt perspektiv) Letters From Iwo Jima innan jul med förhoppningen att den skall kunna dra till sig Oscarsvibbar – möjligen även för Flags.

Just nu ser annars ser utbudet på Oscarsfilmer väldigt magert ut. Vad vi har just nu är väl typ Babel, The Departed, The Queen och Volver (alla fyra utmärkta filmer...lite coolt att jag sett allihopa)...och så musikalen Dreamgirls som inte ens haft premiär ännu, men som ryktas bli en stor hit (och en stor comeback och möjlig birollsnominering för ingen mindre än Eddie Murphy) i Bästa Film-klassen – och så smått gjutna skådespelarnomineringar för Mirren, Streep, Pitt och Nicholson (they love their Hollywood royalty at the Oscars).

Det närmsta hångel jag och Freddan kom på Londonresan var från samma kille...nämligen säkerhetsvakten på Säve (f’låt "Göteborg City Airport") som körde hela kroppsvisiteringsprogrammet i säkerhetskontrollen och definitivt gjorde sig skyldig till some cupping. Typ "Hey! Låt mig få bestämma om det ska vara PTH eller PTV idag, tack! "

Lite mera Oscar! På lördag visas det svenska bidraget Farväl, Falkenberg! för Oscarsjuryn. Den mest heltäckande sammanställningen av filmerna som kan nomineras för Best Foreign Language Film
finns här.

Jag saknar The O.C... Tappade bort den under tredje säsongen och nu blir jag så nyfiken när alla säger den blivit bätre igen. Annat var det säsong ett när det var en av årets bästa serier och jag och F1 drack kopiösa mängder vitt vin och såg maratonvisningar av avsnitten.

Idag dyker det upp en teaser för kommande Harry Potter-filmen (nu har vi kommit till Phoenixordern...den absolut längsta boken i serien...över 1000 sidor vill jag minnas), men redan nu så kan man tjuvkika på affischen här till höger. Smått innovativt att placera Voldemort på den, faktiskt.

Christopher Eccleston – alias Doctor Who och Jesus (i Russel T Davids The Second Coming) – har fått en roll i Heroes och dyker upp i januari någon gång. Flera nya namn väntas följa honom. Misstänker det är serien man vill vara med som skådis i just nu...eller så är det bara rent personliga preferenser.

Det var mycket snack om Aardman Animations (ni vet de med Wallace&Gromit) nya film Flushed Away när jag var i London...men tydligen har den gått så doligt i USA (spelat in runt $40miljoner och kostat det tredubbla) att dreamworks aktier rasat katastrofalt. Trist. Jag brukar gilla Aardmans filmer och har svårt att tänka mig att den är sååå dålig. Kanske är bara marknaden mättad för dataanimerade, tokroliga djur i år?

Förra veckans avsnitt (som jag såg så fort jag landat från London) av Grey’s Anatomy var det berömda avsnittet där grabbarna åkte och campade…och där skådisarna rök ihop i verkligheten och outade TR Knight. Ironiskt då att avsnittet handlade om homosexuella förhållanden – allt från könsbyten och "min man är en transa" till manliga parrelationer och att skaffa barn som bög. Genialt som var det i vilket fall som vanligt. Det jag såg i morse var förövrigt inte dumt det heller. Grät igen...

Nästa vecka ska jag få se pressvisningen av James Bond. Bara en sån sak. Ska bli en kul film att recensera...man har ju några tidigare att jämföra med! Tills dess kan man hålla till godo med att kolla in alla officiella trailers till varenda en av de 21 filmerna på den här sidan!

...och vill någon ha tips på hur de ska ha ihjäl sin kanin så vet ni väl att det är här ni ska leta!

7 kommentarer:

Oswald sa...

Jag lovar att göra mitt bästa! ;)

...och ja. Det blir nog sjukt mycket strykningar...men jag har nog redan glömt boken så jag kommer nog knappt märka det. :)

Oswald sa...

Jag la av någonstans i början på säsong tre...men jag får väl kolla i kapp på slutet av trean nu i jul...för japp: Säsong fyra började i USA för några veckor sedan och ska enligt ryktet vara bättre än på mycket, mycket länge.

Fredrik sa...

... jag visste att lite dyra produkter skulle göra succé. Det var väl värt sökandet genom Londons diskar. Men vad som inte framgår av din text är ju att efter att du hade gått loss bland produkttesterna, så hade du produkter för en halv månadslön i ansiktet... ;-)

Oswald sa...

*hehehe*
Nä, det behöll jag för mig själv. :)
Jag KAN vara den som testat flest Ole-produkter på en gång på HarveyNics EVER.

Freds sa...

Finns det ny skrivet musikmaterial i Dreamgirls the movie? Sångerna från musikalen (1982) kan inte bli oscarsnominerade...
Vi kanske ska se den på Grand? =)

Oswald sa...

Jajamensan!
Tre helt nya låtar är skrivna för filmen - och Beyonce ryktas (inte oväntat) ha den bästa av dem...men även Mr Eddie Murphy.

Självklart!
Men den lär väl komma på juldagen eller nåt...och då är jag nog hemma hos mamsen.

Freds sa...

Hade inte Dreamgirls premiär i februari?