13 oktober 2006

Senaste Dygnets Oswald-TV

Hade vilodag från träning igårkväll och fick plötsligt en jäkla massa tid över till...TV såklart!

¤ Började med senaste avsnittet av Lost, som fortsatte i samma sköna stil som i säsongspremiären förra veckan. Visst, i klassisk Lost-anda är det alltid mera frågor än svar, men det finns nog ingen TV-serie i historien som lyckats så bra med att göra om sina förutsättningar så radikalt varje säsong (och få in nya regulars i serien på ett så naturligt sätt) som just Lost. Det är en fröjd att se hur JJ&Co sköter om en av världens bästa TV-serier. Fast jag får erkänna att jag börjar tröttna så smått på tillbakablickarna som väl i viss mån är seriens signum – iallafall när de rör karaktärer som jag inte tycker är så intressanta.

¤ Sedan blev det South Park. Förra veckans drift med dataspelandet var riktigt bra – gårdagens drift med konspirationsteorierna kring 9/11 likaså...men den delen av intrigen som kretsade kring att någon bajsat i urinoaren var väl...sådär mogen.

¤ Därefter följde tre avsnitt av Prison Break för att komma ikapp, och för att se vad det var som störde MrC så för ett tag sedan...och well. Efter att äntligen kunna läsa hans inlägg så förstår jag absolut vad han menar (omsvängningen av William Fichtners FBI-agent var i och för sig ganska roligt överraskande...men kanske ett lika subtilt understrykande av att hans karaktär inte är "god" som om de skrivit ELAK i pannan på honom) men ändå håller jag nog inte med honom riktigt.

Visst; serien har tappat nyhetens behag (både som serie och för sitt "nya upplägg" med fångarna utanför fängelset jagade av FBI) men känslan och idén från starten tycker jag nog ändå ligger cementerad bakom...sen kan man ju tycka vad man vill om den: Det är samma fullständigt overkliga planer och logiska luckor, det är bisarra cliffhangers, det är människor som inte visar sig vara vad man trott de varit innan, och det är ingen som "sitter säkert" utan vem som helst kan dö. Tycker också de löst problemet med att Patricia Wettig hoppat till Brothers&Sisters på ett naturligt sätt.
Fast visst...så värst nagelbitande är det kanske inte längre...men var det någonsin det efter de första (ungefär) fem avsnitten? Jag kommer iallafall garanterat fortsätta titta – men serien ligger absolut inte på min "måstelista" varje vecka längre, utan jag kommer nog fortfarande bara se den stötvis när det finns tid.

¤ Det gäller inte CSI:NY som jag tog sen. Serien som alltid är lika snygg, seriens vars karaktärer jag älskar och det nästan känns som jag har ett vänskapligt förhållande med (visst är det härligt med sådana serier!?) och serien som jag ser varje vecka trots att samma formel återupprepas i det oändliga. Igår var det en saftig seriemördarintrig som kändes skriven för en hel långfilm (och det blev ju mycket riktigt ett slut med eventuell fortsättning också) och ibland var det lite svårt att hänga med i svängarna när Mac&Stella&Co gick loss a’ la’ Davinci-koden och siffror och tecken flashade upp på skärmen som i värsta Num3rs-avsnittet. Schyst musiksatt var det om inte annat och enda smolket i bägaren var väl att stoppa in Edward Furlong i en liten biroll... Vad har vi sagt om "stjärnor" i biroller i de olika CSI-programmen?

Just det: Det är alltid de som är mördarna!

¤ Började kolla lite på Tyra&Co i senaste America’s Next Top Model, men sparade det till helgen och hoppade istället över till näst sista avsnittet av Heidi&Co’s Project Runway. Eftersom serien blivit en sådan stor framgång har man dragit ut på finalavsnittet och gjort det tvådelat, och igår fick vi alltså se den obligatoriska rundåkningen av Tim Gunn till de olika finalisterna och deras familjer. Kul för oss fanatiker, även om det inte hettade till riktigt ordentligt förrän i programmets sista tio minuter (och dessutom med en rejäl cliffhanger för en reality-show)!

¤ Sist men inte minst var det Grey’s Anatomy imorse då som jag skrev i dagens första blogg. Fortfarande den enda serie som kan få mig att styra om mitt liv för att hinna se den... Behöver inte berätta en gång till att jag dyrkar marken Shonda Rhimes & hennes stab går på...men det gör jag. Smart skrivet och snyggt spelat. Helt klart Bäst Just Nu!


Det mina vänner, det var mitt TV-dygn det...

Kom dessutom på att den där statistiken över amerikanska TV-toppen som jag pratade om tidigare här i veckan i bloggen var en vecka gammal (vilket iochförsig den här också är nu, men det är ju mitt fel att jag är seg) så här är en uppdatering.
Ugly Betty har ramlat ur (inga nya program alls på tio-i-topp numera alltså) bland annat till förmån för premiären av Lost. CSI:NY klättrar lite uppåt, och i toppen är den eviga trojkan Grey's-CSI-DH bergfasta ännu en vecka.

.
.
.






2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ska just se Betty nummer 3 :)

Oswald sa...

Jag håller just på! :)