04 oktober 2006

Onsdagskortisar

*Absolut roligast cover just nu är GS2H-favoriterna Zeigeists cover på Kylie Minouges "Givin’ U Up". Hoppa genast över till grabbarna på CtoS och lyssna på det här lilla underbara mästerverket. Nästan bättre än originalet! Nu, nu, nu!

*Stor TV-kväll i kväll i Sverige: Fyran startar sin nya docusåpasatsning "Bode Söker Fru" och kör därefter igång "Lost" (som bara är tre avsnitt efter kvällens säsongsstart av säsong 3 av samma serie i USA) samtidigt som SVT premiärvisar succéen "Entourage". "Entourage" är förövrigt en av de där serierna som jag vet att jag borde se (precis som "Veronica Mars" och några till) och har hemma – men som jag av någon anledning aldrig kommit mig för att börja med. Kanske ska ge det ett nytt försök ikväll då...trots att första avsnittet är det enda jag sett.

*Enligt alla rykten på nätet så är detta Ola Rapace. Om man väljer att tro på det som står i kvällspressen kombinerat med ryktet så känns alla intevjuer med hans fru (Naomi Rapace – aktuell med ny film) i media i veckan om sitt lyckliga äktenskap lite sådär...

*Tycker jättemycket om Timo Räisänens "Let's Kill Ourselves a Son" just nu. Underbar. Och Melody Clubs "Destiny Calling" biter sig fast. Men mest är det Robbie och hans senaste två låtar. Det trodde jag inte att jag skulle vara så nyfiken på en kommande Robbie Williams-platta. Känns som om det kan bli riktigt bra.

*Weird Science hyllar "Kidnapped" som en av årets bästa nya serier i USA. Själv är jag lite skeptisk, men får erkänna att jag bara sett Piloten och därefter lagt serien i mitt "Tilläggspaket". Håller som bäst på att reda ut vilka nya serier som skall ingå i mitt "Basutbud" framöver, och "Kidnapped" och "Vanished" var två av de första som hamnade på väntelistan – men mer om det om några veckor! Då är årets mest intensiva TV-tittarperiod över för min del och jag kan återgå till ett mera normalt läge (lugnande besked till alla er som oroat frågat om jag inte ser förmycket) och presentera vad jag tänker följa och inte här i bloggen. Det andra programmet som Weired Science nämner – "Six Degrees" – behåller jag för övrigt ett tag till. Den må vara långsam, men har en mysig ton som jag faller för hårt.

*Mindre mysig är tonen i Showtimes nya serie "Dexter". Michael C. Hall från "Six Feet Under" spelar en CSI-liknande brottbekämpare som samtidigt är seriemördare och besatt av tanken på blod. Mycket blod. En ganska bisarr men intressant idé som helt och hållet fungerar på grund av Michael C. Halls lysnade seriemördarporträtt.

En serie att hålla ett halvt öga på...eller kanske till och med båda.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Six Degrees är ingen direkt favorit, jag rankar Ugly Betty, Heroes, Studio 60, Dexter, Amazing Mrs Pritchard, Smith och till och med Jericho högre!

Oswald sa...

Okej!
Rätt skall vara rätt - nu är det tillfixat i inlägget också.

Jericho förstår jag mig inte riktigt på...jag tycker inte det lyfter och att det är märkvärdigt ospännande trots sin hyperspännande idé. Ska ge det lite tid till.

Studio60, Ugly Betty och (numera) Heroes är mina klara favoriter bland nykomlingarna också.

Smith har jag bara sett första avsnittet av (och det var helt klart godkänt). Ska försöka klämma resten i helgen.

Dexter var creepy och Michael C Hall var lysande. Får se om det fungerar i längden.

Amazing Mrs Pritchard har jag inte sett (är tyvärr kass på att kolla upp brittisk TV, trots min UK-fetisch) men är Jane Horrocks med och du lägger det på din lista över bra, nya program så är jag ombord.
Får kolla upp det!