18 september 2006

Useless

Nu har jag försökt få upp ett trådlöst närverk i två timmar men nu ger jag upp. jag kan helt enkelt för lite om datorer för att förstå vad som går fel när det inte går som i instruktionen...och min IT-support i Göteborg är numera Kinachef och här i Stockholm känner jag nada personer (egentligen överhuvudtaget, men speciellt) med kunskap om sådant här. Känner mig otäckt värdelös (och ensam av bara farten) just nu.

Nu blir det sladd rakt in i datorn och en laptop om inte är uppkopplad mot internet. Hellre det än en hjärtinfarkt.

När jag ändå är igång och är på mitt bästa humör kan jag meddela att jag inte fått Svenska dagbladet på fyra dagar heller (har ju varit i Göteborg så jag märkte först idag att den uteblivna tidningen i fredags inte var en engångsgrej) och deras kundtjänst stänger 17..
Sedan jag hoppade över från DN har SvD lyckats strula fyra gånger med att skicka dubbla räkningar, ringa 20ggr om dagen för att sälja ytterligare en prenumeration, samt dra in prenumerationen utan att jag bett om det (och fortfarande betalat). Det senare har förmodligen hänt nu igen.

Man kan säga att DN kommer närmare och närmare igen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ahmen, trådlösa nätverk. Jag kan säga att vi haft en del pyssel med att installera det här hemma också. För att kunna installera det var vi tvugna att koppla en nätverkskabel mellan routern och en dator som inte hade trådlöst nätverkskort. Mycket egendomligt.
Och inte kan man surfa i sängen heller, för mitt rum ligger för långt bort från routern. Så man sitter ändå i samma rum som nätverket. So much for that wireless shit. ;-)

Oswald sa...

Det skumma är att laptopen loggar in på det - men vägrar komma in på internet...
...och den fasta datorn verkar fastna i någon loop som gör att jag inte kommer vidare med installationen.
*bah*

Jag vill bara att någon ska komma och fixa det och så kan jag muta med sprit - så som jag brukade göra i Göteborg!

Anonym sa...

oswald: vad har du för router? märke och modell? jag har slagits med mången trådlöst nätverk och är gammal internetsupporter (heja internet!) eller i alla fall internetsupport-kille.

Oswald sa...

Netgear!
(grejen är att den tillhör lägenheten jag hyr...så jag famlar lite i blindo)

Jag kommer höra av mig till dig på något sätt, Micke! :)

Oswald sa...

Hmmm.
Du kommer inte tro mig men jag är inte riktigt säker.
Grejen är att hennes lägenhet har inget telefonjack - mer än ett som hänger i taket över ytterdörren.

Men okej: Hon har ett modem och hon har en vanlig telefon (och sladdarna därtill kommer helmystiskt bara rakt ur väggen - varken från ett vanligt jack eller någon form av snyggt nätverksuttag) - så jag tror på ADSL.