07 september 2006

Torsdagskortisar

Sitter på X2000. Korrlutningssystemet (det som korrigerar för lutningar i kurvor) fungerar inte idag, så det är som att åka bergochdalbana…eller ett väldigt, väldigt turbulent flygplan. Jag bävar för att det skulle vara någon form av tecken…
*****
MrC kör på med sin nyfunna passion för kortisar och jag tycker ni ska vända er dit och till BB för de senaste nöjesreflektionerna nu när den här bloggen tar Portugalpaus till på tisdag/onsdag (då det blir veckolista och lite sådant smått och gott).

Måste bara lägga in en liten kommentar till MrC när han (appropå Robbies usla försäljning av "Rudebox" i Storbritannien) skriver "engländarna känner ju onekligen inte igen en bra låt om den så spelas på radio".
Hm. Sant.
Men engelsmännen ändå Justin Timberlake på första plats och har gett Scissor Sisters en av deras bästa placeringar någonsin (4a) denna veckan med "I Don’t Feel Like Dancin" - medan vi i Sverige å andra sidan ligger Cascada etta, Iron Maiden tvåa och Basshunter trea. Bara så man tänker på det som en jämförelse.

*****
Var det bara jag som tyckte att Natascha Kampusch såg ut som Kirstin Dunst i den där TV-intervjun igår?
*****
Jag kan vara den enda i Sverige som gillar Göran Persson trots att jag inte röstar på sossarna…men jag måste ändå ge en eloge till Reinfeldt för att han sa högeralliansens smartaste replik i gårdagens TV-duell: "Vi vill inte ta något ifrån er. Vi vill lägga till!" Sedan är jag fortfarande lite sur på Moderaterna för att de vill slopa den fria avgiften till museerna och höja avgiften till A-kassan. Men man kan ju inte få allt.
*****
Mats Johnson (GP:s filmrecensent)
ger fem fyrar till Robert Altmans "A Prairie Home Companion". Det verkar vara så unikt att GP känner sig tvungna att skriva en extra liten artikel just kring själva betyget…
Själv är jag mest sugen på att se den där växthuseffektfilmen med Al Gore just nu - i väntan på allt roligt som kommer senare i höst alltså.
*****
Jag välkomnar alla försök till att göra musik mera lättillgängligt gratis på nätet och tycker nya sajten Spiralfrog verkar jätteintressant nu när både EMI och Universal gått med. Men är att göra filerna omöjliga att spela i iPods verkligen rätt sätt att konkurrera med iTunes? Det känns mycket mera som ett sätt att utestänga konsumenter…
*****
Angående min Europakarta innan så kom jag på att jag och D bilat genom Polen och Slovakien på väg till Wien för några år sedan. De länderna borde varit med, trots att jag kapade länder jag mellanlandat i med flyg.
*****
Första avsnittet av säsong tre av "House, MD" var lika fantastiskt som vanligt. Glöm nu för hela friden inte att kolla på det när det dyker upp på TV4 om några veckor. Om fyran är värd en succé så är det just det här inköpet. En av världens bästa och mest lättillgängliga (så fort man kommit över det faktum att en huvudperson i en amerikansk serie är genuint otrevlig istället för charmig) TV-serier just nu.
*****
Debenhams i
Stockholm lägger ned eftersom succén uteblivit. Kan inte säga att jag är förvånad efter mitt och Favvo-Ps besök där på deras "Love Shopping" häromkvällen. I stället ska man satsa på ungt mode med Topshop/Topman i centrum – och det låter ju kanon! Kan vi inte få hit lite River Island och ett större FCUK när de ändå är igång?

*****
Todd Haynes gör en film om Bob Dylan med sju olika skådisar som Bob!? Heath Ledger, Juliane Moore och Christian Bale är några…och här på bilden ser vi den alltid lika ljuvliga Cate Blanchette som Mr Dylan.


*****
Någon Anonym i talkbacken på gårdagens kortisar verkar vilja ironisera över det faktum att jag plockar den här informationen från andra sajter i allmänhet och Popjustice utmärkta sida (och nyhetsbrev) i synnerhet. Kan meddela att det aldrig varit någon hemlighet varken att jag älskar Popjustice eller att jag inte kommer på informationen här själv. Jag ser det mera som en sammanfattning av saker som jag tycker är kul till människor som inte orkar läsa något annat. Vad som är roligt är att bland gårdagens kortisar var EN enda grej hämtad från just Popjustice (den gamla bilden på Justin Timberlake)…jag kan lova att det ibland har varit 100%! ...och det lär hända igen.


Nu blir det nog en liten bloggpaus som sagt. Håll tummarna för att jag överlever min flygning (både pga krascher och allmänna rädslehjärtattacker) och återkommer på tisdag!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men åh... tycker det är kanon att få min dagliga dos Popjusticesammanfattning på svenska! Ungefär som att ögna igenom Metro i steget istället för att kolla Aktuellt. En rätt bögig Metro med smarta kommentarer iofs, men det är knappast negativt.

Oswald sa...

Tack!
Det är p r e c i s så som jag vill att bloggen ska vara.
En bögig Metro!
Ska använda den beskrivningen.
:)

Anonym sa...

ha ha ha... grymt bra definition.
själv ska jag försöka hålla alla små raringar uppdaterade i din bortavaro...
klart resan kommer att gå bra. det gör det ju alltid. =)

jag tog i lite extra vad gäller engelsmännen, tyckte det var lite skoj. och faktum är att jag inte orkar hetsa upp mig över svenskarnas musiksmak. längre. eller jo... ibland... ha ha ha...

puss och glöm inte bort att vi måste ha en kräftis snart...
=D

Fröken Harrysson sa...

ha det underbart i portugal och se till att det blir bra fest! make me proud! och jag förväntar mig hela rapporten sen :)

Anonym sa...

Ja, men det är ju PRECIS så som bloggen är. Och jag gillar både din blogg och Metro!
...fast jag är grymt sur för att Stockholmsupplagan är MYCKET tjockare än den blajiga "riks"-bilagan. Men en tunn Metro är verkligen bättre än ingen alls!
Ha så skoj i Portugal och på vägen dit. ;)