18 september 2006

*kräks*

Ett mandat i Göteborgs kommunfullmäktige för Sverige Demokraterna är å andra sidan småpotatis i jämförelse med min gamla hemhåla Karlskrona.
De härligt inskränkta och rasistiska blekingeborna röstade fram Sd till ÅTTA jävla mandat i kommunfullmäktige...vilket bara slås av Landskronas 12.
Snart vajar förmodligen hakkorsen på rådhuset igen om de inte passar sig.
Känns inte direkt som om mina hemresor kommer bli flera i antalet efter detta...

7 kommentarer:

Aronson sa...

Det är så sjukt så jag finner inga ord för det. Det skulle vara oerhört intressant att sätta sig ner med någon som röstat på dem och höra vad de har att säga (till sitt försvar).

Fast Blekinge och Skåne är väl i och för sig inga överraskningar. Men Göteborg? Det var väldigt oväntat...

Oswald sa...

Hm. Kanske.
Eller well.
Folk är ju inte smartare för att de bor i storstäder...
...och det verkar ju vara sossar som hoppat till Sd, så det är kanske inte så konstigt att det är i deras traditionellt starkaste fästen som Sd ökat mest.

Skrämmande är det iallafall.

Aronson sa...

Jag menade inte att folk i storstäder är smartare, utan mer att främlingsfientlighetsvindarna blåst mer i Blekinge och Skåne - så som jag förstått det i alla fall.

Oswald sa...

Jo, visst är det så.

Jag menade bara att det finns idoter överallt.

Anonym sa...

Tja, man kunde läsa sig till att det var en Hisingskrets som gav upphov till mandatet. Det är väl inte så långsökt att gissa Torslanda med tanke på vad man hört om skinheadsdensiteten där. Kanske en packe sådana som fått rösträtt. I Tyskland plockar nynassarna mandat i delstatsparlamenten. Nån mer som tycker att vi redan har provat det här för 70 år sen och att det inte slutade särskilt väl? *Suck*. Nåja, bara att inte tappa garden.
Hej förresten Kempa! Länge sen. :)

Oswald sa...

Tjena gubben!
Du har rätt som vanligt.
Frågan är om det bara är skinheads dock. Det var väl ganska mycket LO-medlemmar som hade hoppat till Sd läste jag nånstans.
Är det inte lite konstigt att vänstern och sossarna tappar folk till ett så extremt högerparti?
Eller är det bara så att ideologier inte existerar längre, utan alla bara röstar på grund av olika grader av missnöje?

Anonym sa...

Det är äckligt. Man undrar ju hur folk som röstar på SD tänker? Jag var inne på deras hemsida innan valet för att ha lite koll och visst, vissa grejer i partiprogrammet var ju helt vanliga sossegrejer MEN en del saker är ju så störda så man bara sitter och stirrar framför sig på skärmen.