15 december 2009

Golden Globes 2010

Idag avslöjade Hollywood Foreign Press Association vilka som nominerats till en Golden Globe 2010, och HÄR hittar ni hela den listan. Några korta kommentarer:

Kul att Sandra Bullock plockats upp bland de stora namnen och nominerats både för bästa drama och komedi. Jag har en kompis som kommer bli mycket glad över det.

Jag är duktigt sur över att inte ha sett Kathryn Bigelows The Hurt Locker på Göteborgs filmfestival i januari i år. Den sopar ju banan hos en i stort sett enad amerikansk kritikerkår just nu om att vara årets bästa film. otorligt roligt dock med en hyllad kvinnlig regissör, dock. Ska 2010 slutligen bli året då en kvinna vinner en regi-Oscar?

Avatar verkar vara bättre än sina trailers, men roligast tycker jag (trött efter en arbetsdag) att ena låtskrivaren till nominerade Leona Lewis-ledmotivet heter Kuk Harrell.

Är det bara jag eller ser kategorin med årets bästa animerade filmer långt roligare ut än den med årets komedier/musikaler? Antar att det tecknat man ska se för att få skratta och höra folk sjunga numera...

...eller på TV: heja alla nomineringar till Glee! Modern Family kunde gott fått lite skådisnomineringar till sin Bästa Komediserie-nod, men att tre personer nominerats i Glee, främst unga, talangfulla Lea Michele kändes kul och oväntad, ser jag som dagens bästa nöjesnyhet.

Entourage? Den här säsongen? Really? Och Glenn och Kyra har väl gjort sitt snart också va? Skönare då med nya (nåväl) namn som Margulies och Cox!

Ännu en chans för Kenneth Branagh att vinna pris för sin Wallander-tolkning. Kul! Och rättvist.

Tja, det var väl en första reaktion. Den stora grejen var nog snarare att jag nästan helt missat att det var dags igen och att hela Award Season 2009 nästan gått mig helt förbi i år. Tragedy!

Inga kommentarer: