21 maj 2008

Dagens Mikropop!

Ni fick ju egentligen en batch kortisar igår så det borde räcka för den här veckan...men jag vore ju inte jag om jag inte skämde bort er som den hyvens kille jag är.

Nu verkar det vara bekräftat - Tori Spelling kommer dyka upp i 2000-talsversionen av Bevvan (som ni vid det här laget väl vet kommer heta bara 90210)! Huruvida det bara är en cort cameo i piloten, eller om Donna Martin blir en återkommande karaktär även den här gången åtestår dock att se.

Jag försökte ju hitta en anledning att få in mera Jake Gyllenhaal i bloggen igår - och titta, idag kom det en. Idag meddelade nämligen Disney/Bruckheimer att han - tillsammans med kommande Bondbruden Gemma Arterton - kommer få huvudrollen i deras/Mike Newells filmatisering av dataspelet Prince of Persia: The Sands of Time.
Hurra för det och för att han kommer behöva träna upp sig till Fight Club-nivå - men boooooo till att det förmodligen innebär att de kommer vaxa hans sexigt håriga bringa.

Pet Shop Boys har skrivit en låt som de vill ska bli den officiella Bondlåten! Helst vill de att Amy Winehouse ska sjunga den, och de kan även tänka sig ett längre samarbete med den snortande sångerskan. Allt enligt Aftonbladet.

Christian Bale verkar inte ha tyckt att det räckte med att vara huvudnamnet i den nya Batman- franchisen. Han har dessutom skrivit på för att göra ytterligare två Terminator-filmer, efter seriens fjärde film som han spelar in just nu och som har premiär om exakt ett år imorgon.

Sony har köpt rättigheterna för att kunna göra ännu en filmatisering av Blixt Gordon. Flash...AH-AAH...Hero of the Universe! Undras om Max von Sydow är för gammal för att få spela Ming igen? Och vem som ska göra en cover på Queen-låten...

Okej... Någon sugen på chokladfirman Bisous nyhet? Det ätbara rövhålet! Tyvärr verkar det inte gå att beställa just nu på Edibleanus.com (möjligen på grund av en viss Perez Hiltons uppmärksammande av det kakaofyllda tarmslutet) men man kan ju "alltid bara titta".

I förra veckan gick ju Laura Dern ut och sa i förbifarten att en fjärde Jurassic Park-film var på gång. Detta verkar nu bekräftas ytterligare då John Williams i en intervju sagt att hans kommande filmer att skriva musik till nu när han är klar med Indiana Jones är Harry Potter and the Half-Blood Prince, Stålmannen-uppföljaren Man of Steel och - just det - Jurassic Park IV.

Förarbetet med de nya Toliken-filmatiseringarna ska snart ta sin början. Manuset ska skrivas av Fran Walsh och Philippa Boyens under överseende av Peter Jackson och nya regissören Guillermo del Toro. En första kontakt har också tagit med Viggo Mortensen (Aragorn), Ian McKellen (Gandalf) och Andy Serkis (Gollum) vars karaktärer förekommer i boken Bilbo.

Hos Popjustice kan du höra ett medley på alla låtar på Annies kommande skiva. Låter bra, men kanske inte fantastiskt. Vill ändå ha nu!

Den första Highlander-filmen ska få en remake. Manus skrivs av samma killar som skrev manuset till succén Ironman.

Filmandet av den första Tintin-filmen börjar i september. Tre filmer ska filmas i en följd och Steven Spielberg ska filma den första, Peter Jackson den andra - och den tredje ska de nu förmodligen dela på. Ingen uppgift ännu om vilken bok/böcker allt ska bygga på, men personligen hoppas jag på Tintin i Tibet, Blå Lotus-serien, Rackham den Röde-serien eller Solens Tempel-serien.

Fyra år efter att alla papper började fyllas i så är Kiefer Sutherland nu lagligen skiljd från sin förra fru Elizabeth Kelly Winn Sutherland. Det var väl ett kort litet trevligt skvaller?

Och precis innan slutet sänker vi klassen på bloggen ytterligare ett snäpp (trodde ni det var möjligt efter chokladanuset?) med ett litet filmklipp där den gamle schackvärldmästaren Garry Kasparov attackeras av en flygande kuk...




Avslutningsvis vill jag slå ett slag för Göteborg Film Festivals satsning på ett Queerfilmsmaraton på Bio Capitol onsdagen den 28e maj! Som upptakt till HBT festivalen som är i stan den helgen så visar GFF ett helt gäng sköna filmer med homotema. Bland annat får David Färdmar-kortfilmen Love (som ni väl har koll på om ni läst bloggen ett tag nu) Göteborgspremiär för folk utanför den innersta kretsen, den småskojiga lesbiska kampfilmen Itty Bitty Titty Committe som jag såg på årets huvudfestival visas, liksom klassiker som Gus Van Sants Mala Noche, C.R.A.Z.Y, Hedwig and the Angry Inch och inte minst Brokeback Mountain. Hade jag bott i Göteborg hade jag gjutet varit där. HÄR hittar ni hela programmet.

Nu får ni inget mera att läsa här idag.
Nu ska jag på Indiana Jones-premiär. Ciao!

1 kommentar:

Being Blogged sa...

Nördfakta: This must be the place I've waited years to leave var från början tänkt som en James Bond låt som skulle vara med i Tid För Hämnd. (I alla fall arret, som sedan gjordes om till just TMBTPIWYTL)

Favvis Tintin: Plan 714 till Sydney, älskar den! Speciellt Rastapopoulos som är lysande i det albumet.
-Fast jag gillar det mesta med Tintin iof.