01 oktober 2007

Läget Just Nu - Vecka 40




Balder – Bergodalbanornas Bergodalbana Ny
Man kan bli trött på att försöka försvara Göteborg ibland med sitt ständiga regnande och blåsande, sin kackiga lokaltrafik och all den här mytomspunna Göteborgshumor (som i och för sig till största delen existerar utanför Göteborg…men det gör den inte lättare att försvara). Men så fort man sätter sig i Balder (och har passerat den rent vidriga uppförsbacken i början) så inser man att här har vi något där Göteborg håller absolut världsklass. Egentligen obeskrivbart roligt. Måste upplevas.
Göteborgshelg m R1 & FF Ny
Att ha R1 här är alltid lika trevligt, inte minst för att det nästan alltid betyder party (den här gången AW med Wedis, Castros femårsjubileum/svanesång och Queer), massor av TV (ett oräkneligt antal avsnitt av olika TV-serier samt Idol och ANTM) och självklart en hel del schlager. Den här gången adderade vi Liseberg (tack Mie) och så sjukt mycket mat hos FF att jag fortfarande är mätt (och rund).
"Ugly Betty" – Säsong 2 på ABC Ny
Det är av naturliga skäl mycket TV på veckans lista och Ugly Betty är den av förra säsongens TV-favoriter som bäst tog hand om sina cliffhangers i sitt första avsnitt för hösten enligt min mening. Fortfarande samma härliga blandning av drama, såpa och underbart bögig humor. Amanda, Marc, Justin och Betty lär fortsätta vara mina favoriter ett tag till som det ser ut just nu.
"Idol 2007" – Karaokekvällar på TV4 3v
Utröstningsförfarandet krävde utbildning till raketforskare för att begripa…men eftersom slutresultatet blev så bra (Marie! Evelina! Amanda! Amanda! Amanda!) och eftersom jag (lite mot min vilja) är slavsikt fast i år också så tänker jag ignorera det och placera Idol2007 högt den här veckan också.
Gregory Crewdson Fotografier 1985-2005 Ny
Lyckligtvis har jag vänner med bättre kulturkoll än jag som kan dra med mig på så här schysta fotoutställningar (så jag också får upptäcka vad som torde vara en av världens coolaste fotografer just nu) med efterföljande brunch (med NYC-reseplanering) på Park Lane. Oerhört fängslande filmiska bilder som jag absolut vill se mera av.
Facebook 5v
Visst är det fortfarande som roligast när det trillar in vännerförfrågningar från folk – men numera använder jag ansiktsboken uteslutande till att lösa och göra egna quizar. Hur skoj som helst.
"How I Met Your Mother" – Säsong 3 på CBS Ny
Gud vad jag har saknat Barney, Ted och alla de andra! Och säsong tre verkar ha alla förutsättningar att bli precis lika rolig som de två föregående om man ska lita på det man fick se i höststarten. Legendary!
"Ingenting" – Singel med Kent 3v
Självklart etta på Tracks och försäljningslistan – men den största anledningen till att Kent ligger kvar på listan denna veckan är den utmärkta intervjun i Café, efter vilken man vill höra kommande skivan nu nu nu…och där man bland annat får veta att Jocke Berg tycker texter är sekundära, att de är trötta på gitarrer och satsat mera på laptops och elektroniska ljud på nya skivan och att deras största idol är Martin Gore (om man inte fattat det redan).
"Grey's Anatomy"- Säsong 4 på ABC Ny
Jag skulle ljuga om jag skrev att jag är helt övertygad om att Grey's Anatomy och Shonda Rhimes är tillbaka i gammal god toppform efter att bara ha sett första avsnittet på säsong fyra…men jag är onekligen försiktigt positiv till att serien fått den vitamininjektion den behöver med alla nya interner. Saknar dock Addison och (konstigt nog) även Dr Burke.
Spelkväll hos R1 Ny
Jag älskar att spela sällskapsspel, och i R1 och hans roliga polare har jag hittat ett gäng likasinnande. Ungefär hur trevligt som helst.




"Dirty Sexy Money" – Pilotavsnitt på ABC
Nästa vecka har Pushing Dasies premiär, men till dess är Dirty Sexy Money den serie som jag tror mest jag kommer fortsätta följa om den får fortsätta efter sina fem inledande avsnitt. Det kanske inte briljerar med originalitet, men en precis lagom blandning av skruvade såpakaraktärer och hyfsat intressanta intriger för att fånga mitt numera ganska kräsna intresse och som (till skillnad från mycket annat) känns som det skulle kunna fungera ett bra tag fram över om det sköts på rätt sätt.
Spökhuset Gasten – Lisebergsattraktion
Självklart så gediget att det borde höra hemma på den gröna delen av listan – men eftersom jag var så fruktansvärt rädd (hela den där grejen med folk som dyker upp från ingenstans och blåser en i örat alternativ muttrar saker är helt vidrigt otäck) och blundade 90% av hela turen i Lisebergs spökhus så missade jag ju egentligen det mesta och kan inte vara riktigt säker…så då får det ligga här och skrämmas istället.




Halsinfektion/Träningsbortfall
N tråkig grej som leder till en annan…och ännu verkar jag inte se något ljus i tunneln på området. Trist så det förslår.
"Prison Break" – Säsong 3 på Fox
Femton minuter in i tredje säsongens andra avsnitt så orkade jag bara inte mera. Poff! så insåg jag att jag egentligen inte orkar bry mig det allra minsta om hur det går för Michael & Co längre…i alla fall inte på veckobasis. Skulle serien skärpa till sig så kan väl någon vara så vänlig att säga till mig? Till dess så kommer jag lägga min tid på annat.
Stress
Jag tillhör tydligen den typen av människor som blir stressad av att ha alla dagar i veckan bokade – även om det bara är med trevliga grejer. Måste försöka få mera oplanerad tid framöver – även om den kommer användas till samma saker ändå i slutändan.
Attitude i Konkurs
Ryktesvis är sista spiken satt i kistan för den brittiska bögtidning jag köpt mest genom åren… Tråkigt! För även om GT varit både snyggare och bättre ett tag så är det någon form av nostalgi för mig med just Attitude.
"Moonlight" – Pilot på CBS
Galet dåliga skådespelare med ett sjukt dåligt manus? Check! Vampyrer som leker polis? Jajamen. Årets absolut sämsta pilot? Förmodligen.
Flygrädsla
Jag har lovat mig själv både att försöka låta bli att oroa mig och att låta bli att mässa om det för andra/här i bloggen, men det går inte att komma ifrån – jag kan inte se fram emot NYC-resan med någon form av glädje så länge jag vet att jag ska vara instängd i två trånga metalltuber tusentals meter uppe i luften i flera timmar innan jag kommer dit…dessutom med ett stressigt byte emellan så man måste oroa sig för bagageförsvinnanden dessutom. Fånigt? Kanske. Men sant.

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: