27 september 2007

Pilotprojektet 2007

Dirty Sexy Money
ABC, Onsdagar 22.00
Har redan börjat

Alla TV-serier där en av huvudkaraktärerna får frågan "Are you getting back together with Kylie Minouge?" har min fulla uppmärksamhet, men den här härligt skruvade New York-varianten av Falcon Crest möter Arrested Development och Ugly Betty träffar rakt i mitt bultande trashTV-hjärta.
Föreställ dig att Pete Doherty, Victoria Beckham, Paris Hilton, Maggie Channing, Jock Ewing och några till var medlemmar av samma familj…och tänk dig sedan att du (smått bländad av dryga $10 miljoner om året i lön) var den advokat som skulle försöka sköta denna familjs affärer och hjälpa dem ur knipa…volia: Nick George. Advokat till familjen Darling! Pete Krause är tillbaka i en ny huvudroll efter Six Feet Under, men nu på en större kanal och som advokaten som mot sitt bättre vetande tar över sin fars arbete med the Darlings när denne dör i en flygolycka, och som plötsligt finner sig indragen i allt ifrån överdoser via människosmuggling till transexuella flickvänner. I bakgrunden lurar dessutom ett större mysterium (gör det inte alltid det i TV-serier nu för tiden) kring pappans död.
Hysteriskt men ändå inte alltför långt ifrån sanningen, och såpigt men ändå inte löjligt…och dessutom snyggt castat med utropstecken för William Baldwins senator, Samaire Armstrongs Paris-möter-Lindsay-möter-pappasflicka, och Donald Sutherlands patriark – Dirty Sexy Money är helt klart en av mina absoluta favoritpiloter i år (och då ryktas ändå originalpiloten varit ännu mera camp och härlig) och en serie jag härmed har stora förväntningar på.

Fördel: Camp. Bra castat. New York in mass. Dirty! Sexy! Money!
Nackdel: Risken är att den stora massan tycker det är lite för…fånigt?
Intressegrad: Så hög den kan bli!
Gissat öde: Det bara måste bli en succé…i alla fall en lagom stor en. Jag skulle bli så ledsen annars.
Popp or Poop? Dirty! Sexy! Poppy!
Vad är Pilotprojektet 2007?

Inga kommentarer: