20 september 2007

Pilotprojektet 2007

K-ville
Fox, Måndagar 21.00
Har redan startat


Grejen med att sjukhusserier fortfarande fungerar efter 13 år med Cityakuten är att till exempel HouseMD, Scrubs och Grey's Anatomy gjorde något helt annat, att de är fantastiskt välskrivna och har något alldeles eget. Grejen med att nya polisserier inte gör det verkar vara att de inte förstår att någonting nytt måste ändras för att man inte ska känna att man ser någonting man sett åtskilliga gånger förut...
K-ville försöker genom att placera hela sin story i New Orleans post-Katrina (K-ville står om jag förstått det rätt för Katrinaville – ett öknamn på den mögliga, vattenskadade stad som New Orleans är idag två år efter katastrofen som TV-bolaget verkar ha kommit på alldeles själva) och filma så mycket som möjligt på plats, låtsas som man har en helt ny vinkel och existensberättigande, men tyvärr blir det inte så mycket mera än en (i och för sig ganska unik) kuliss.
Trots att man kämpar som ett djur att få med en före detta partner som svek under stormen, tillbakablickar på folk som drunknar, ett första fall som går ut på nybyggnation efter katastrofen, och ett traumatiserat barn till den nästan parodiskt patriotiske huvudrollsinnehavaren, så lyckas de ändå inte med att få mig att känna någonting annat än att det bara är smink pålagt i transvestitmängder för att dölja en rätt trist who-dunnit plot och stereotypa poliskaraktärer vi sett hundra gånger förut.
Sorry, men jag är inte ombord på den här hjulångaren...hur mycket gumbo de än käkar hela tiden och hur mycket jazz de än envisas med att spela.

Fördel: New Orleans-grejen har onekligen ett visst nutidshistoriskt intresse.
Nackdel: Ännu en polisserie med ett omaka par i huvudrollerna.
Intressegrad: Nolla. Inte så mycket för att det är dåligt utan för att jag är totalt ointresserad av ännu en snutserie.
Gissat öde: Det började tydligen hyfsat för sin målgrupp, men blev ändå slaget av repriser på CBS. Jag tror det sjunker.
Popp or Poop? Cajun-PoopVad är Pilotprojektet 2007?

Inga kommentarer: