18 september 2007

Pilotprojektet 2007

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
Fox, Söndag 21.00
Start: Okänt – "Januari 2008"


Visst känns det lite lustigt att det gått så många år (och att vi där emellan fått en tredje Terminatorfilm som man helt ignorerar här) att få fram en TV-serie enligt klassiskt "Jagad-koncept" som uppföljare till megasuccén Terminator 2? Serien tar vid några år efter att filmen slutade med Sarah och John gömda med nya namn efter att ha förstört Skynet. När Sarahs nya man friar bestämmer hon att det är dags att bryta upp – en händelsekedja som triggar uppmärksamheten hos både polis och hos den Terminator som är ute efter dem. Efter en shoot-out av denne robot på Johns skola (får den verkligen vara kvar när serien drar igång i höst efter skolskjutningarna tidigare i år?) dyker dessutom ytterligare en robot upp – en Terminator sänd att skydda dem…den här gången i form av en snygg tjej runt tjugo. Så Skynet är (obviously) inte förstört, Sarah, John och deras nya Terminatorpolare Donna måste alltså stoppa jordens undergång ännu en gång, och därför måste de lämpligt nog transporteras till 2007.
Idén är galet enkel (och gjord i flera varianter tidigare; nämnda Jagad, i viss mån Hulken, floppande Runaway från ifjol etcetera), figurerna bekanta från ruta ett och allt är gediget utför utan direkta överraskningar. Allt talar för att det borde fungera, men vem vet? Det är trots allt sexton år sedan filmen den bygger på kom (vilket kanske är ungefär den tid det tar för effekterna att gå ner så mycket i pris att man kan upprepa dem varje vecka på TV) och (som sagt) serien Runaway som bygger lite på samma rymma-runt-i-varje-avsnitt-koncept floppade grovt ifjol. Samtidigt märker jag att jag å ena sidan själv är ganska förtjust i enkelheten och det familjära i det här, och med lite snygg reklam och lite tillfixande här och där så borde inte serien ha några problem att klara sig minst en säsong, men att jag å andra sidan samtidigt inte riktigt ser mig själv följa den här storyn vecka ut och vecka in med något speciellt stort intresse (fast jag har ju haft fel om sådant förr...)

Fördel: Bekant koncept med okej casting
Nackdel: Inga överraskningar. Har vi inte sett det förut? Blir det inte lite blekt utan alla specialeffekter?
Intressegrad: Medel
Gissat öde: Svårt. Det verkar som Fox ska ställa det mot Desperate Housewives på söndagar, vilket borde lämna fältet öppet för den manliga amerikanska TV-publiken…men är de intresserade? Miniflipp? Megaflopp?
Popp or Poop? Jag velade länge, men sorry. Hasta la Poopa!
Vad är Pilotprojektet 2007?

Inga kommentarer: