14 september 2007

Pilotprojektet 2007

Bionic Woman
NBC, Onsdag 21.00
Start: 26 september


Jamie (spelad Michelle Ryan, mest känd från brittiska EastEnders och serien Jekyll som gått där på TV i sommar) jobbar som bartender, tar hand om sin yngre syster (eftersom föräldrarna är döda) och har en pojkvän som är universitetslärare och läkare. När Jamie och Will (PVn) råkar ut för en olycka, skadas Jamie så allvarligt att endast en topphemlig typ av organisk teknologi (som Will är inblandad i forskningen av) kan hjälpa henne överleva, och mot sina överordnades inrådan utför Will denna operation på henne. När Jamie vaknar inser hon att hon är hälften maskin, hälften människa med övermänskliga egenskaper i stridsteknik…och hon inser också snabbt att det finns flera biologiska robotkvinnor före henne med samma egenskaper och att hennes pojkvän är inblandad i långt farligare saker än vad han gett sken av. Serien bygger på en blandning av de gamla 70talsserierna The Six Million Dollar Man och The Bionic Woman, men är uppdaterade med nutidens teknik och effekter och känns lite som ett Alias som möter konspirationsteorierna i Lost – fast med mera action – och jag tycker absolut att det fungerar. Visst, lite känns det (på grund av just Alias) som att vi har sett det här med agentbrudar i hemliga organisationer ganska nyligen, men jag älskade ju Alias och det här skulle nog kunna fungera som substitut.
Det ska dock sägas att den pilot jag såg är den starkt kritiserade varianten som funnits ute på nätet hela sommaren (jodå, erkänn att ni sett den!) där Jamies syster fortfarande var döv och spelade av (den fullt hörande) Mae Whitman (och inte av Lucy Hale som hon kommer göras i höst), så jag vet inte riktigt hur det avsnitt som kommer sändas 26/9 ser ut. Vad jag vet är att serien blev framröstad till den näst mest emotsedda i höst av E! Onlines läsare, att produktionen stoppades i början på september och en av huvudförfattarna (Glen Morgan) sparkades, och att den värsta fighten för Bionic-Jamie förmodligen blir mot de andra nya programmen i samma tidsslot… sammanfattningsvis är detta helt klart en serie jag tänker hålla ögonen på, utan att för den sakens skull direkt längtar efter att få se.

Fördel: Jag gillar tuffa brudar som slåss a' la Alias. Bra casting och snyggt genomfört.
Nackdel: Ska slåss mot Private Practice, Gossip Girl, Criminal Minds och Kitchen Nightmares…något/några måste förlora, och jag tror tyvärr den kan hänga löst om PP inte floppar.
Intressegrad: Medel, men med brasklapp
Gissat öde: Hm. Svårt. Gamblar lite mot bättre vetande här och säger flopp. Men jag vill gardera med att jag faktiskt hoppas jag har fel här för jag tror det kan bli en favorit a' la' Alias/Heroes om den blir en succé.
Popp or Poop? My brain might tell me poop, but my heart tells me popp!
Vad är Pilotprojektet 2007?

4 kommentarer:

eurofivestar sa...

Jag ser faktiskt mycket emot den här!!!
Men det är är SÅ konstigt att höra Michelle prata på amerikanska. Helt konstisch!!!

Oswald sa...

Det är en av de serier jag sett som känns som den har störst potential att bli något mera än en pilot, så jag hoppas de har styrt upp ett och annat i den nya piloten.

Samtidigt finns det saker som oroar mig, den uppenbara likheten med Alias, att Isaiah Washington fått en framträdande roll (jag gillade inte honom i Grey's redan innan han började skrika Faggot!) och konkurrensen då...

...samtidigt börjar jag mer och mer misstänka att Private Practice kommer vara den stora förloraren på onsdagarna framöver.

Oswald sa...

En sak till:
Jag kan glädja dig med att Michelle är riktigt bra - men jag förvånades över hur alldaglig de gjort henne här, till skillnad från hur snygg hon var i Jekyll till exempel.

eurofivestar sa...

Hmm. Jag har inte sett Alias. Jag är ju überdålig på amerikansk tv.

Hon såg ju ännu vardagligare ut i Eastenders kan jag lova. ;-)