20 november 2006

Årets Metromodell är Korad

Om du klickar på den här länken kan du läsa om snubben (Vihad Toosi) som vunnit utmärkelsen "Årets Metromannekäng", skriven av journalisterna Kristoffer Rengfors & Katarina Arnstad...själv så får jag bara en tankar i huvudet:

A) Hela den här trenden (som Metro så stolt skryter med att det var de som hittade på – men som nu finns i ungefär alla tabloider och gratistidningar) med att hitta folk på stan och fota dem och be dem berätta vad de har för kläder på sig...behöver vi verkligen den? Ger det någon något att veta att Lisa Marie har köpt sin boots på Maxi eller vart Lukas hittat sin halsduk i förra årets färger? Jag hänger inte riktigt med där...

B) På frågan om hur stort Vihads klädkonto är så svarar han lite undflyende att han "är en smart köpare som handlar billigt"- därefter berättar han att han har Väst, skärp, bälte och skor från J Lindeberg, rock från G-star och brallor från Tiger. Något säger mig att Vihad har bättre ekonomi (eller kontakter) än vad jag har...och att det riktigt inte kan vara jakten på den gatusmarta secondhand-stilen Metros läsare var ute efter när man korade sin vinnare. Det kostar onekligen att ligga på topp.

C) Det allra roligaste - eller okej...klockan tidigt på väg med T-banan i morse hade jag iallafall någon form av skadeglatt kul åt det - missar man om man inte läser pappersupplagan av Metro (stockholmsversionen iallafall). På svaret om vart Vihads skjorta kommer ifrån, står det nämligen (numera) i nätartikeln mitt amerikanska favoritmärke Abercrombie & Fitch. I pappersversionen kan man däremot läsa modejournalisterna Kristoffer Rengfors & Katarina Arnstad skriva:

Vad har du på dig nu?
– Mössan är handgjord av en argentinsk dam. Jag köpte den, liksom min halsduk på Mallorca. Väst, skärp, bälte och skor är från är från J Lindeberg. Rocken är från G-star, slipsen från Carling. Brallorna är från Tiger. Skjortan är från Abba Combri Fitsch.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Klockrent :)

Anonym sa...

JA! Abba Combri Fitsch ledde helt otippat till att dagens asgarv inträffade redan vid 7-hugget på bussen till jobbet. :-)